- Reaction score
- 11.335
Στα …. άααααλλο σπίτι αυτάΠάνω κάτω τα ίδια θα ισχύουν και στα ηχεία με cardio όταν βρίσκονται σε προσεγμένους χώρους.
Στα …. άααααλλο σπίτι αυτάΠάνω κάτω τα ίδια θα ισχύουν και στα ηχεία με cardio όταν βρίσκονται σε προσεγμένους χώρους.
Sub και στο γιαούρτι ;Χωρίς subwoofers, εκεί δεν είσαι.
Subwoofers και στο μπάνιο, άμα λάχει.Sub και στο γιαούρτι ;
είναι καλύτερα τώρα τo post DEQ, με λίγο αέρα στα πρίμα ! Όμως τα πρίμα γιατί έχουν μια βύθιση στα 14ΚΗz ;Ισοστάθμιση παίζει στο -10, αυτή είναι η στάθμη στην MLP:
View attachment 342497
Στο -7 αρπάζει ακόμα 3 dB και κοκκινίζει:
View attachment 342498
Για τον αριθμό των ηχείων που έχω, εδώ είναι:
View attachment 342496
Τον τύπο υπολογισμού, τον έχει και η βίβλος.
ΥΓ. Έφτιαξα κι ένα ακόμα, προ EQ το πάνω, μετά EQ το κάτω:
View attachment 342499
Φτάνει.
Δε ξέρω (έχω πει τι υποθέτω), έτσι παίζει το Neumann, δες το σπινοραμα στου Αμίρ, δες τη μαύρη γραμμή που είναι στο 1m, και την nearfield μέτρηση on axis στο Τουίτερ (μπλε γραμμή):είναι καλύτερα τώρα τo post DEQ, με λίγο αέρα στα πρίμα ! Όμως τα πρίμα γιατί έχουν μια βύθιση στα 14ΚΗz ;
Επειδή αυτό δε το θυμάμαι, το ξαναλές; Πάντα θυμάμαι έγραφες ότι έχουμε στάθμη αναφοράς τα 85 και 20 για τις κορυφές.Υπενθυμίζεται, για μια ακόμα φορά, πως η προδιαγραφή 85 dB (C) είναι στα -18 dBFS, ειδάλλως, στα -20 dBFS είναι 83 dB (C).
Έχει εξηγηθεί το γιατί.
Ναι, αυτό ισχύει. Η λεπτομέρεια είναι στα -18 dBFS.Επειδή αυτό δε το θυμάμαι, το ξαναλές; Πάντα θυμάμαι έγραφες ότι έχουμε στάθμη αναφοράς τα 85 και 20 για τις κορυφές.
Ευχαριστώ. Δεν το είχα διαβάσει ποτέ αυτό. Περίεργα πράγματαΝαι, αυτό ισχύει. Η λεπτομέρεια είναι στα -18 dBFS.
Για σένα χαλάλι, πάμε άλλη μια.
Διάβασέ το όλο:
Level Practices (Part 2) - Digido.com
Digital Domain - we ensure musicians, independent artists and record labels get the best sound possible. Bob Katz provides the best in mastering and mixing.www.digido.com
Η απάντηση που ζητάς, είναι στην υποσημείωση 2.
Προφανώς η στάθμη στην mlp εξαρτάται από τον αριθμό των δορυφόρων. Ο τύπος αναφέρεται από την AES. Στα 78 για 5-καναλο, στα 75 για βασικό σεταπ ιμερσιβ. Αναφέρεται και στην Dolby.
Γενικώς, -12 dB είναι χονδρικά οι ανάγκες στάθμης κάθε (κροσαρισμενου) δορυφόρου για ιμερσιβ, σε σχέση με δικαναλο.
Εννοείται, πως αναλόγως στάθμης εγγραφής πάνε αυτά (δυστυχώς, δεν τηρούνται οι προδιαγραφές από όλες τις ηχογραφήσεις), και σε τσίτα ηχογραφήσεις, θέλει ανάλογη προσαρμογή.
Μη σε ξεγελάει το συγκριμένο tweeter. Τα δείγματα λόγω μαζικής παραγωγής θα μπορούσαν να διαφέρουν κατά +-2dB..Δε ξέρω (έχω πει τι υποθέτω), έτσι παίζει το Neumann, δες το σπινοραμα στου Αμίρ, δες τη μαύρη γραμμή που είναι στο 1m, και την nearfield μέτρηση on axis στο Τουίτερ (μπλε γραμμή):
View attachment 342507
Βασικά δεν είναι πτώση στους 14 όπως λες, αλλά τονισμός ένθεν κι ένθεν.
ΥΓ. 17 δίσκοι, 380 τεμάχια μουσικής, όργανο
View attachment 342510
Έχω 15 ηχεία που παίζουν μεταξύ τους ηλιθιδώς όμοια.Μη σε ξεγελάει το συγκριμένο tweeter. Τα δείγματα λόγω μαζικής παραγωγής θα μπορούσαν να διαφέρουν κατά +-2dB..
Όταν αγόρασες τα δικά σου ηχεία , υπήρχε κάποιο χαρτί με τις μετρήσεις για το συγκεκριμένο S/N ;
Ο κατασκευαστής εγγυάται κάποια απόκλιση σε σχέση με τα μεγάφωνα αναφοράς ;
Και εγώ την εμπιστεύομαι την Neumann . Είχα αγοράσει 2 μικρόφωνα TLM 103 για τις ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις μου και μέχρι σήμερα με καλύπτουν με εξαιρετική αξιοπιστία.Έχω 15 ηχεία που παίζουν μεταξύ τους ηλιθιδώς όμοια.
(+ 5 σαμπ, συμπλήρωσα μια 20-αδα ηχεία)
Στο σχεδιάγραμμα μετρήσεων που ανέβασα, δείχνω πως μετράνε στο χώρο μου να παίζουν (από την mlp) πολλά ηχεία μαζί, αδιόρθωτα. Όχι ένα ή δύο..
Ο κατασκευαστής εγγυάται ότι οποιαδήποτε Neumann 310 θα παίζει όμοια με οποιοδήποτε άλλο Neumann 310, με συγκεκριμένα μεγέθη μέγιστης απόκλισης (απίστευτα μικρά), ανεξαρτήτως έτους κατασκευής.
Ακόμα και στο μικρότερο (και σημαντικά φτηνότερο) μοντέλο, το 120, εγγυάται max απόκλιση μεταξύ οποιονδήποτε 2 ηχείων το +-0,5 dB!
Για το 310; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Production consistency due to individual hand alignment in final testing:
Any KH 310 is “pair matched” to any other KH 310.
Neumann λέμε, σε συνέχεια της Klein + Hummel..
Οι άνθρωποι είναι measurements maniacs, nerds.
Since 1928. Βάρα προσχή. Neumann.
Α, για αυτό ο φίλος μου ο @Ν.Κ. θέλει να ακούει πάντα δυνατά μουσική. Άσχετα με το επιτευχθέν spl στην θέση ακρόασης που να "ξυπνήσουν" αυτές οι αναίσθητες κιόλας μπαγκατέλες που ονομάζει ηχεία στα 75 db για να παίξουν σωστά.Για 11 ηχεία, σε τυπικό ιμερσιβ (7.Χ.4), 75 dB(C).