- Μηνύματα
- 1.992
- Reaction score
- 10.319
Μου τελείωσε ο Kilimanjaro.. f*ck!!!!!! 'Εχω Τaresso Tigrato 2kg αλλά θα ήθελα να συνεχίσω της Κένυας...
Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.Το manual δεν συστήνει να τον λύσεις, εγώ τον έλυσα και τον έσφιξα όπως λένε οι οδηγίες.
Ισως έχανε επειδή δεν ηταν σφιγμένος σωστά απο το εργοστάσιο, δεν ξέρω, ας μας πει ο φίλος που το αντιμετώπισε αν κατάλαβε.
Με φρέσκο κόκκο, πάνω απο 10 μέρες καβουρδισμένο και καλαθάκι με πολλές οπές απο 7,2 - 7,0.Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.
Ωραιος δειχνει εμφανισιακα, μικρουλης ειναι δεν πιανει πολυ χωρο, εχει ενα καποιο βαρος στα 2 κιλα απο οτι λεει, αυριο με το καλο θα τον δοκιμασω.
Ελυσα και το καπακι με τα μαχαιρια και το ξαναεσφιξα, περισσοτερο για να δω τι και πως...
Εσυ σε ποια βαθμιδα κοβεις ? Για εσπρεσσο λεει απο 4 εως 15, απο που να αρχισω ?
Ψέκασε 2-3 φορές με νεράκι τους κόκκους πριν αλέσεις, με 2-3 σφαλιάρες στην φυσούνα δεν θα κρατάει τί πο ταΝαι, καπου εκει ειναι μαλλον το sweet spot, τον πρωτο τον εκοψα στο 4 και δυσκολευτηκε η μηχανη να εκχυλισει, τον δευτερο στο 6 και πηγε καλυτερα, αρα καπου στο 7-8 νομιζω θα κατσει η μπιλια.
Ωρσιος ειναι παντως, ξεκουραστος μετα τον χειροκινητο αθορυβος, συμμαζεμενος αλλα θελει πολυ τρομπαρισμα με τη φυσουνα, κραταει πραμα μεσα....
Ιεροσυλία το ποτήρι!Εσπρέσο φρέντο είναι
Ισχύουν και τα δύο!Ιεροσυλία το ποτήρι!
Πάντως ο νεσκαφέ είναι η σίγουρη λύση. Ο εσπρέσο έχει πολλά προαπαιτούμενα που σπάνια συνυπάρχουν. Το έγραψε αναλυτικά ο Παναγιώτης.
Κι ομως.... εχει και κατι μπαριστες και -συνηθως- μπαριστριες, που δεν ξερουν να κανουν αφρο ουτε στο φραπε και σου βαζουν ενα νεροπλυμα επισης , κατι σαν αχτυπητο.... ειδικα αν ειναι κανα takeaway σε πλαστικο που δεν βλεπεις και τι γινεται μεσα.... και κυριως στα μπιτσομπαρα το καλοκαιρι... και αντε οταν εχει 1 ευρω ο καφες κανεις το κοροιδο, αν στο χρεωνουν 5 και 10 ευρω, εκει εχεις προβλημαόταν ο μπαρίστα ή/και τα υλικά του είναι γτπκαβάλα.
μακράν ο πιο τίμιος, αδύνατον να αποτύχει,
Σήμερα παρέλαβα και εγώ, πφφφ και δεν έχει φτάσει ακόμη το δέμα από blackbart.Τον έχω κάνα 2μηνο κι εγω.
Δεν μου έχει χάσει ρύθμιση κάνει εξαιρετική δουλειά για τα ~130€ που έδωσα.
Ισως γιατι όταν τον έβγαλα απο το κουτί το έλυσα και το έσφιξα εξαρχης όπως έλεγε το manual.
Αν θες να πάρεις κάτι πολύ καλο θα πρέπει να ανέβεις στα 300€ και πάνω.
Οριστε και ενα video απευθειας απο HiBREW για να τον κανεις να αλεσει ακομα πιο fine
Σου είχα στείλει τα link. Δεν είναι το original. Έχω πάρει άλλο.Χρησιμοποιείς καλαθάκι MHW BEP ?
Με το original portafilter της μηχανής?
Εργαλεία όχι, μονο ενα κουταλάκι με βουρτσάκι σαν αυτό που είχε με την μηχανή, αλλά τα βλέπω και τα 2 στην φωτόΣου είχα στείλει τα link. Δεν είναι το original. Έχω πάρει άλλο.
Αυτό με τα βελάκια το έκανα. Σου είχε μαζί τίποτε εργαλεία? Αν και δοκίμασα να σφίξω την βίδα αλλά ήταν τέρμα.
Μην ΠΑΤΑΣ απλά, κοπανατο, κάθετες σφαλιάρες θέλει.Kαλοριζικος ο μυλος. Εγω για διπλη δοση κοβω καπου στο 6,5 και για μονη καπου στο 3,5-4, αναλογα το ειδος του καφε μαλλον, η ισως και το ποσο φρεσκος ειναι.... δεν εχω βγαλει ακρη ακομη αν επηρεαζει κατι και τι ειναι αυτο.
Επισης, δεν βρεχω τους κοκους πριν το κοψιμο, οποτε ξαναβαζω μπρος το μυλο 2η φορα και παταω δυνατα αρκετες φορες τη φυσουνα γιατι κραταει καφε μεσα.
400 με 500 στροφες, δεν ειδα διαφορα.... μονη δοση βαζω το γρηγορο που κραταει λιγοτερη ωρα απο οτι το αργο, καπου 26 με 36 δευτερολεπτα πρεπει να ειναι η διαρκεια κοψιματος σε γρηγορο αργο.