Barista Corner

Reaction score
10.318
Μου τελείωσε ο Kilimanjaro.. f*ck!!!!!! 'Εχω Τaresso Tigrato 2kg αλλά θα ήθελα να συνεχίσω της Κένυας... 8-)

Reaction score
127
Το manual δεν συστήνει να τον λύσεις, εγώ τον έλυσα και τον έσφιξα όπως λένε οι οδηγίες.
Ισως έχανε επειδή δεν ηταν σφιγμένος σωστά απο το εργοστάσιο, δεν ξέρω, ας μας πει ο φίλος που το αντιμετώπισε αν κατάλαβε.
Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.
Ωραιος δειχνει εμφανισιακα, μικρουλης ειναι δεν πιανει πολυ χωρο, εχει ενα καποιο βαρος στα 2 κιλα απο οτι λεει, αυριο με το καλο θα τον δοκιμασω.
Ελυσα και το καπακι με τα μαχαιρια και το ξαναεσφιξα, περισσοτερο για να δω τι και πως...

Εσυ σε ποια βαθμιδα κοβεις ? Για εσπρεσσο λεει απο 4 εως 15, απο που να αρχισω ?

Reaction score
3.984
Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.
Ωραιος δειχνει εμφανισιακα, μικρουλης ειναι δεν πιανει πολυ χωρο, εχει ενα καποιο βαρος στα 2 κιλα απο οτι λεει, αυριο με το καλο θα τον δοκιμασω.
Ελυσα και το καπακι με τα μαχαιρια και το ξαναεσφιξα, περισσοτερο για να δω τι και πως...

Εσυ σε ποια βαθμιδα κοβεις ? Για εσπρεσσο λεει απο 4 εως 15, απο που να αρχισω ?
Με φρέσκο κόκκο, πάνω απο 10 μέρες καβουρδισμένο και καλαθάκι με πολλές οπές απο 7,2 - 7,0.

Αν βάλω το καλαθάκι της μηχανής τότε ξεκινώ απο το 8 αφού έχει πολύ λιγότερες οπές.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, για comerciall καφε, νομιζω στο 6,5 ξεκινας...

Last edited:

Reaction score
127
Ναι, καπου εκει ειναι μαλλον το sweet spot, τον πρωτο τον εκοψα στο 4 και δυσκολευτηκε η μηχανη να εκχυλισει, τον δευτερο στο 6 και πηγε καλυτερα, αρα καπου στο 7-8 νομιζω θα κατσει η μπιλια.

Ωρσιος ειναι παντως, ξεκουραστος μετα τον χειροκινητο 8-) αθορυβος, συμμαζεμενος αλλα θελει πολυ τρομπαρισμα με τη φυσουνα, κραταει πραμα μεσα....

Reaction score
3.984
Ναι, καπου εκει ειναι μαλλον το sweet spot, τον πρωτο τον εκοψα στο 4 και δυσκολευτηκε η μηχανη να εκχυλισει, τον δευτερο στο 6 και πηγε καλυτερα, αρα καπου στο 7-8 νομιζω θα κατσει η μπιλια.

Ωρσιος ειναι παντως, ξεκουραστος μετα τον χειροκινητο 8-) αθορυβος, συμμαζεμενος αλλα θελει πολυ τρομπαρισμα με τη φυσουνα, κραταει πραμα μεσα....
Ψέκασε 2-3 φορές με νεράκι τους κόκκους πριν αλέσεις, με 2-3 σφαλιάρες στην φυσούνα δεν θα κρατάει τί πο τα

Reaction score
23.878
αυτός είναι ο πιο τίμιος καφές όταν ο μπαρίστα ή/και τα υλικά του είναι γτπκαβάλα.
μακράν ο πιο τίμιος, αδύνατον να αποτύχει, σταθερή ποιότητα παντού και πάντα.
αντίθετα σε espresso παίζει να πιείς νερόπλυμα...
έχω γυρίσει πίσω καφέ και ζήτησα φραπέ , όπως επίσης έχοντας πρότερη εμπειρία ζήτησα εξ αρχής φραπέ καλοκαίρι και φίλτρου χειμώνα , όχι κάτσω να ασχοληθώ με τον εσπέσσο που θέλει 45 ζάχαρες για να μην ξεράσεις (και να ξερνάς με τη ζάχαρη μετά)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.282
Εσπρέσο φρέντο είναι :)
Ιεροσυλία το ποτήρι! :biggrin:

Πάντως ο νεσκαφέ είναι η σίγουρη λύση. Ο εσπρέσο έχει πολλά προαπαιτούμενα που σπάνια συνυπάρχουν. Το έγραψε αναλυτικά ο Παναγιώτης.

Reaction score
10.318
Ιεροσυλία το ποτήρι! :biggrin:

Πάντως ο νεσκαφέ είναι η σίγουρη λύση. Ο εσπρέσο έχει πολλά προαπαιτούμενα που σπάνια συνυπάρχουν. Το έγραψε αναλυτικά ο Παναγιώτης.
Ισχύουν και τα δύο! :laugh:

Reaction score
127
όταν ο μπαρίστα ή/και τα υλικά του είναι γτπκαβάλα.
μακράν ο πιο τίμιος, αδύνατον να αποτύχει,
Κι ομως.... εχει και κατι μπαριστες και -συνηθως- μπαριστριες, που δεν ξερουν να κανουν αφρο ουτε στο φραπε και σου βαζουν ενα νεροπλυμα επισης , κατι σαν αχτυπητο.... ειδικα αν ειναι κανα takeaway σε πλαστικο που δεν βλεπεις και τι γινεται μεσα.... και κυριως στα μπιτσομπαρα το καλοκαιρι... και αντε οταν εχει 1 ευρω ο καφες κανεις το κοροιδο, αν στο χρεωνουν 5 και 10 ευρω, εκει εχεις προβλημα 8-)

Reaction score
7.872
Τον έχω κάνα 2μηνο κι εγω.
Δεν μου έχει χάσει ρύθμιση κάνει εξαιρετική δουλειά για τα ~130€ που έδωσα.
Ισως γιατι όταν τον έβγαλα απο το κουτί το έλυσα και το έσφιξα εξαρχης όπως έλεγε το manual.

Αν θες να πάρεις κάτι πολύ καλο θα πρέπει να ανέβεις στα 300€ και πάνω.

Οριστε και ενα video απευθειας απο HiBREW για να τον κανεις να αλεσει ακομα πιο fine ;)

Σήμερα παρέλαβα και εγώ, πφφφ και δεν έχει φτάσει ακόμη το δέμα από blackbart.

Σε ποιο σημείο λέει ότι θέλει λύσιμο Και σφίξιμο?

1000030825.jpg

Reaction score
3.984
@ankokdog

Δεν λέει ότι θέλει λύσιμο-δέσιμο, λάθος εκανα έγω.
Ίσως του φίλου, απο το εργοστάσιο, να μην το έδεσαν με τα marks σωστά βαλμένα.

Καλού κακού ξεβίδωσε το και ξαναβίδωσε το με τα βελάκια σωστά βαλμένα.
Αυτό έκανα εγώ ΠΡΙΝ τον χρησιμοποιήσω.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι έχω την αίσθηση ότι το έκανα γιατί κάpου το έιδα/άκουσα στο youtube.

Όταν έρθει ο καφές και αν είναι πολύ φρέσκο καβουρδισμένος ξεκινά απο το 7 το άλεσμα.
Ειδικά αν έχεις και το καλαθάκι που λέω απο κάτω. ;)

Μια ερώτηση κι εγώ:
Χρησιμοποιείς καλαθάκι της MHW, το BEP ?
Με το original portafilter της μηχανής?

Εμένα το portafilter με αυτό μέσα, μπαίνει ΠΑΡΑ πολύ σφιχτά, τόσο που όταν βγάζω , το καλαθάκι κάνει στροφή μέσα στο portafilter! :oops:

Last edited:

Reaction score
7.872
Χρησιμοποιείς καλαθάκι MHW BEP ?
Με το original portafilter της μηχανής?
Σου είχα στείλει τα link. Δεν είναι το original. Έχω πάρει άλλο.

Αυτό με τα βελάκια το έκανα. Σου είχε μαζί τίποτε εργαλεία? Αν και δοκίμασα να σφίξω την βίδα αλλά ήταν τέρμα.

Reaction score
3.984
Σου είχα στείλει τα link. Δεν είναι το original. Έχω πάρει άλλο.

Αυτό με τα βελάκια το έκανα. Σου είχε μαζί τίποτε εργαλεία? Αν και δοκίμασα να σφίξω την βίδα αλλά ήταν τέρμα.
Εργαλεία όχι, μονο ενα κουταλάκι με βουρτσάκι σαν αυτό που είχε με την μηχανή, αλλά τα βλέπω και τα 2 στην φωτό 8-)

Είπα μήπως είχες δουλέψει και το original με τα καλαθάκια.

Reaction score
127
Kαλοριζικος ο μυλος. Εγω για διπλη δοση κοβω καπου στο 6,5 και για μονη καπου στο 3,5-4, αναλογα το ειδος του καφε μαλλον, η ισως και το ποσο φρεσκος ειναι.... δεν εχω βγαλει ακρη ακομη αν επηρεαζει κατι και τι ειναι αυτο.

Επισης, δεν βρεχω τους κοκους πριν το κοψιμο, οποτε ξαναβαζω μπρος το μυλο 2η φορα και παταω δυνατα αρκετες φορες τη φυσουνα γιατι κραταει καφε μεσα.

400 με 500 στροφες, δεν ειδα διαφορα.... μονη δοση βαζω το γρηγορο που κραταει λιγοτερη ωρα απο οτι το αργο, καπου 26 με 36 δευτερολεπτα πρεπει να ειναι η διαρκεια κοψιματος σε γρηγορο αργο.

Reaction score
3.984
Kαλοριζικος ο μυλος. Εγω για διπλη δοση κοβω καπου στο 6,5 και για μονη καπου στο 3,5-4, αναλογα το ειδος του καφε μαλλον, η ισως και το ποσο φρεσκος ειναι.... δεν εχω βγαλει ακρη ακομη αν επηρεαζει κατι και τι ειναι αυτο.

Επισης, δεν βρεχω τους κοκους πριν το κοψιμο, οποτε ξαναβαζω μπρος το μυλο 2η φορα και παταω δυνατα αρκετες φορες τη φυσουνα γιατι κραταει καφε μεσα.

400 με 500 στροφες, δεν ειδα διαφορα.... μονη δοση βαζω το γρηγορο που κραταει λιγοτερη ωρα απο οτι το αργο, καπου 26 με 36 δευτερολεπτα πρεπει να ειναι η διαρκεια κοψιματος σε γρηγορο αργο.
Μην ΠΑΤΑΣ απλά, κοπανατο, κάθετες σφαλιάρες θέλει.

Μην περιμένεις με τύπου πατημα/τρομπαρισμα να βγάλει ότι έχει.

Καθετες, κοφτές, Σφαλιάρες και δεν θα μένει τίποτα μεσα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.043
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74