Barista Corner

Μηνύματα
1.985
Reaction score
10.292
Μου τελείωσε ο Kilimanjaro.. f*ck!!!!!! 'Εχω Τaresso Tigrato 2kg αλλά θα ήθελα να συνεχίσω της Κένυας... 8-)
 



Μηνύματα
1.643
Reaction score
127
Το manual δεν συστήνει να τον λύσεις, εγώ τον έλυσα και τον έσφιξα όπως λένε οι οδηγίες.
Ισως έχανε επειδή δεν ηταν σφιγμένος σωστά απο το εργοστάσιο, δεν ξέρω, ας μας πει ο φίλος που το αντιμετώπισε αν κατάλαβε.
Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.
Ωραιος δειχνει εμφανισιακα, μικρουλης ειναι δεν πιανει πολυ χωρο, εχει ενα καποιο βαρος στα 2 κιλα απο οτι λεει, αυριο με το καλο θα τον δοκιμασω.
Ελυσα και το καπακι με τα μαχαιρια και το ξαναεσφιξα, περισσοτερο για να δω τι και πως...

Εσυ σε ποια βαθμιδα κοβεις ? Για εσπρεσσο λεει απο 4 εως 15, απο που να αρχισω ?
 

Μηνύματα
2.633
Reaction score
3.983
Γρηγορα ηρθε και σε μενα, 5 μερες εκανε και με πρωτοχρονια ενδιαμεσα.
Ωραιος δειχνει εμφανισιακα, μικρουλης ειναι δεν πιανει πολυ χωρο, εχει ενα καποιο βαρος στα 2 κιλα απο οτι λεει, αυριο με το καλο θα τον δοκιμασω.
Ελυσα και το καπακι με τα μαχαιρια και το ξαναεσφιξα, περισσοτερο για να δω τι και πως...

Εσυ σε ποια βαθμιδα κοβεις ? Για εσπρεσσο λεει απο 4 εως 15, απο που να αρχισω ?
Με φρέσκο κόκκο, πάνω απο 10 μέρες καβουρδισμένο και καλαθάκι με πολλές οπές απο 7,2 - 7,0.

Αν βάλω το καλαθάκι της μηχανής τότε ξεκινώ απο το 8 αφού έχει πολύ λιγότερες οπές.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, για comerciall καφε, νομιζω στο 6,5 ξεκινας...
 
Last edited:

Μηνύματα
1.643
Reaction score
127
Ναι, καπου εκει ειναι μαλλον το sweet spot, τον πρωτο τον εκοψα στο 4 και δυσκολευτηκε η μηχανη να εκχυλισει, τον δευτερο στο 6 και πηγε καλυτερα, αρα καπου στο 7-8 νομιζω θα κατσει η μπιλια.

Ωρσιος ειναι παντως, ξεκουραστος μετα τον χειροκινητο 8-) αθορυβος, συμμαζεμενος αλλα θελει πολυ τρομπαρισμα με τη φυσουνα, κραταει πραμα μεσα....
 

Μηνύματα
2.633
Reaction score
3.983
Ναι, καπου εκει ειναι μαλλον το sweet spot, τον πρωτο τον εκοψα στο 4 και δυσκολευτηκε η μηχανη να εκχυλισει, τον δευτερο στο 6 και πηγε καλυτερα, αρα καπου στο 7-8 νομιζω θα κατσει η μπιλια.

Ωρσιος ειναι παντως, ξεκουραστος μετα τον χειροκινητο 8-) αθορυβος, συμμαζεμενος αλλα θελει πολυ τρομπαρισμα με τη φυσουνα, κραταει πραμα μεσα....
Ψέκασε 2-3 φορές με νεράκι τους κόκκους πριν αλέσεις, με 2-3 σφαλιάρες στην φυσούνα δεν θα κρατάει τί πο τα
 


Μηνύματα
16.815
Reaction score
23.870
αυτός είναι ο πιο τίμιος καφές όταν ο μπαρίστα ή/και τα υλικά του είναι γτπκαβάλα.
μακράν ο πιο τίμιος, αδύνατον να αποτύχει, σταθερή ποιότητα παντού και πάντα.
αντίθετα σε espresso παίζει να πιείς νερόπλυμα...
έχω γυρίσει πίσω καφέ και ζήτησα φραπέ , όπως επίσης έχοντας πρότερη εμπειρία ζήτησα εξ αρχής φραπέ καλοκαίρι και φίλτρου χειμώνα , όχι κάτσω να ασχοληθώ με τον εσπέσσο που θέλει 45 ζάχαρες για να μην ξεράσεις (και να ξερνάς με τη ζάχαρη μετά)
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.262
Reaction score
92.252
Εσπρέσο φρέντο είναι :)
Ιεροσυλία το ποτήρι! :biggrin:



Πάντως ο νεσκαφέ είναι η σίγουρη λύση. Ο εσπρέσο έχει πολλά προαπαιτούμενα που σπάνια συνυπάρχουν. Το έγραψε αναλυτικά ο Παναγιώτης.
 

Μηνύματα
1.985
Reaction score
10.292
Ιεροσυλία το ποτήρι! :biggrin:



Πάντως ο νεσκαφέ είναι η σίγουρη λύση. Ο εσπρέσο έχει πολλά προαπαιτούμενα που σπάνια συνυπάρχουν. Το έγραψε αναλυτικά ο Παναγιώτης.
Ισχύουν και τα δύο! :laugh:
 

Μηνύματα
1.643
Reaction score
127
όταν ο μπαρίστα ή/και τα υλικά του είναι γτπκαβάλα.
μακράν ο πιο τίμιος, αδύνατον να αποτύχει,
Κι ομως.... εχει και κατι μπαριστες και -συνηθως- μπαριστριες, που δεν ξερουν να κανουν αφρο ουτε στο φραπε και σου βαζουν ενα νεροπλυμα επισης , κατι σαν αχτυπητο.... ειδικα αν ειναι κανα takeaway σε πλαστικο που δεν βλεπεις και τι γινεται μεσα.... και κυριως στα μπιτσομπαρα το καλοκαιρι... και αντε οταν εχει 1 ευρω ο καφες κανεις το κοροιδο, αν στο χρεωνουν 5 και 10 ευρω, εκει εχεις προβλημα 8-)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Μηνύματα
2.959.651
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic
Top