Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Κόψε από το σαμπ μερικά dB
Και σε συνδυασμό με θετικό gain στο 100-450, που θα ζορισει λίγο τους δορυφόρους.

Οι δορυφόροι παίζουν πριμαριστά. Όλο το φάσμα 100-1000 είναι σε χαμηλότερη στάθμη από το 1k-20k.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
spl μαζί και δεξια αριστερα χωριστά.
Με μικροφωνο σε θεσεις γυρω γυρω ανα 30 εκατοστα.
Να πεις κιόλας άμα σε πειράζει κατά τις ακροάσεις η παρεμβολή του DAC από το Genelec sub με την έξτρα μετατροπή στο σήμα.

Reaction score
4.281
Λίγο άλλαξα την spl στα μεσαία και ελάχιστα στα μπάσα , με αρχικό σκοπό που είχα να ελαττώσω τα φίλτρα όσο μπορούσα γιατί είχαν μαζευτεί πολλά.

17-1 SPL.jpg

Να πεις κιόλας άμα σε πειράζει κατά τις ακροάσεις η παρεμβολή του DAC από το Genelec sub με την έξτρα μετατροπή στο σήμα.
Δεν έχω καταλάβει κάτι μέχρι στιγμής. Ίσως φταίνε τα ηχεία που δεν είναι και ότι καλύτερο ίσως φταίνε και τα αυτιά μου , ίσως δεν έχει και ακουστή διαφορά.

Reaction score
1.394
Μάλλον εννοεί τα HS και όχι τα peak filters. Εφόσον έχεις φροντισμένο χώρο τι το θες το eq?

Reaction score
4.281
Η spl κάνει τραμπάλες σχετικά .
Ο χώρος σε άλλα βοηθάει πιο πολύ.
Βέβαια στα αυτιά μου δεν ήρθαν τα ισιώματα σε κάποιες συχνότητες ακόμη αλλά μια που κάνω την όλη διαδικασία .....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Δεν έχει Ντακ το σαμπ. 😎

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Δεν έχει Ντακ το σαμπ. 😎
Εφόσον περιλαμβάνει αναλογικές εισόδους κι εξόδους παράλληλα με ψηφιακή επεξεργασία σήματος παρέχουσα delay στα κύρια ηχεία πρέπει μεταξύ εισόδου κι εξόδου να μεσολαβεί δικτύωμα AD-DA μετατροπής. Ο τρόπος να μην περνούσε το σήμα από αυτό θα ήταν σύνδεση μέσω εισόδων-εξόδων AES/EBU ώστε να παρέμενε η διαχείριση στο ψηφιακό πεδίο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.727
Για εξήγησε σε παρακαλώ. Στο rew υπάρχει τέτοια δυνατότητα;
Να έχουν μικρό Q.

Απορία δικιά μου: τα φίλτρα που φτιάχνεις στο REW, σε ποιον αναπαραγωγέα τα περνάς;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Εφόσον περιλαμβάνει αναλογικές εισόδους κι εξόδους παράλληλα με ψηφιακή επεξεργασία σήματος παρέχουσα delay στα κύρια ηχεία πρέπει μεταξύ εισόδου κι εξόδου να μεσολαβεί δικτύωμα AD-DA μετατροπής. Ο τρόπος να μην περνούσε το σήμα από αυτό θα ήταν σύνδεση μέσω εισόδων-εξόδων AES/EBU ώστε να παρέμενε η διαχείριση στο ψηφιακό πεδίο.
Δεν έχει ούτε delay.

Δεν έχει AD/DA μετατροπείς.

Σε καθαρά αναλογικό επίπεδο είναι ολόκληρο (όπως και το 870 Neumann, το οποίο επίσης έχει 7.1 bass management, χωρίς ίχνος dsp).

Το μόνο που διαθέτει, είναι 2 dip switches για ρύθμιση φάσης στο σαμπ, με λίγες δυνατότητες (45/90° και αναστροφή πολικότητας). Συγκριτικά, το Neumann 870 έχει μόνον 180° διακόπτη, ακόμα λιγότερα δηλαδή.

Δεν έχει ούτε AES EBU εισόδους ή εξόδους, και καμιά δυνατότητα σε ψηφιακό επίπεδο.

Απλό αναλογικό κρος εφαρμόζει στους δορυφόρους, line level cross, και ένα "άθροισμα" (απλός αναλογικός μίκτης) για την έξοδο που πάει στα σαμπ, πάλι σε αναλογικό επίπεδο, σαν τα παλιά καλά line level crossovers και line level bass management εργαλεία,, που βάζαμε μεταξύ προ και τελικών.

Άριστη υλοποίηση σε αναλογικό επίπεδο, δεν βγάζει ούτε ίχνος θορύβου. Τότε που έβγαινε, δεν διέθετε κανενός είδους DSP στα ενεργά ηχεία της η Genelec, όλα ήταν σε αναλογικό επίπεδο. Πάνε κάποια χρόνια από τότε..

ΥΓ. Το έχω δει και με τα ματάκια μου, μια πλακέτα όλη κι όλη, με μια χούφτα op-amps, που παίζουν μάλλον σαν buffers, και ένα στάδιο με gain στην έξοδο για σαμπ. (με dip-switch δίνει +10dB). Οι δε ενισχυτικές βαθμίδες, είναι μια ανά μεγάφωνο, τυπικές πλακέτες της ice, γεφυρωμένες (full balanced )(όπως και τα Neumann).

True balanced all the way, από την είσοδο μέχρι τον τελικό για κάθε μεγάφωνο. Παλαιάς κοπής, χωρίς ψηφιακά πουθενά (ούτε glm υποστηρίζει, ούτε τίποτα).

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT