Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
1.729
@steadyshot
Τα L-R ηχεία μου έχουν ενσωματωμένα Two 5" x 9" Long-Throw Quadratic Subwoofer Bass Drivers και 1200W μόνο για αυτά (τα mid/tweeters ενισχύονται από άλλον ενισχυτή).

Και με έξτρα 2 μεγάλα subs είναι καλύτερα.
Αρκετά καλύτερα. Ακούγεται σαφώς. Και το έχω δοκιμάσει με δύο από τα κοινώς αποδεκτά καλύτερα προγράμματα ισοστάθμισης-ενσωμάτωσης.
Είναι περίεργη η επιμονή σου για πράγματα που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση.
Άλλο είναι καλύτερα και άλλο τα τέρατα που λέγονται ότι δεν παίζει το 5αρι … Γελάω με τις αστειότητες που λέγονται όταν ακούω το σύστημα μου …

Reaction score
1.729
Οι τελευταιες δυο αναρτησεις μου στο θεμα ειναι πλεον παραπομπη μου σε καθε κριτικη (το μανιφεστο του 5αριου :p)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.072
Ναι ξέρω τί σημαίνει "συν πλην".

Υπάρχουν χαρακτηριστικά ενός χώρου ή/και συνθήκες που θα εξασφαλίζαμε (φροντίζαμε) αυτός να έχει .... οπού οι ενεργειακές παρατάσεις αυτές θα υπήρχαν αλλά δεν θα οδηγούσαν (ή σε πολυ μικρότερο βαθμό) σε υποβάθμιση των δυναμικών αντιθέσεων και ευκρίνειας σε μεσαίες και υψηλές ;
Όσες παράμετροι υποτίθεται εξασφαλίζαμε θα οδηγούσαν σε μετριασμό των παρατάσεων. Αλλιώτικα ας βάζαμε το setup να έπαιζε σε χώρο με υψηλές τιμές RT ομοιόμορφα στο ακουστό φάσμα οπότε θα έπαυαν να ξεχωρίζουν οι παρατάσεις ειδικά στις χαμηλές οκτάβες. Δεν υπόσχομαι όμως πως δεν θα μας ενοχλούσαν τότε άλλα πράγματα...

EDIT: Έτερη εναλλακτική να κάναμε ακροάσεις νυχτερινές σε μέση στάθμη τάξης 50-60 dB ... Τότε οι ενοχλητικές σε ανώτερες στάθμες παρατάσεις θα ενίσχυαν την πρόσληψη χαμηλών συχνοτήτων από τον ακροατή απουσία φίλτρου loudness - το οποίο αρκετοί πιουρίστες θ'απέρριπταν... :wink:

Οι τελευταιες δυο αναρτησεις μου στο θεμα ειναι πλεον παραπομπη μου σε καθε κριτικη (το μανιφεστο του 5αριου :p)
Προς ... μανιχέστο φέρνει....Δύο πεντάϊντσα την ημέρα τους γιατρούς τους κάνουν πέρα... :sneaky:

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια (φετινή φωτογραφία του αυτιού μου είναι, από συναυλία που πήγα) αλλά νέος δεν είμαι, δυστυχώς..😭😭😭
Το εικονιζόμενο αυτί έχει ακόμα... τρίχες. :sneaky:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.110
Το 5-αρι είναι μιντ.

Συνεχίστε.

ΥΓ. Ένα καρδιολόγο που μου έκανε καρδιογράφημα προ λίγων ημερών (δεν έχω τίποτα, μην ανησυχείτε) τον ρώτησα πόσων χρονών με κάνει, και είπε 42-43. Άμα ήμουν έστω και λίγο γκέι, θα του καθόμουν.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.770
Κι εμενα τα δικα μου, 1.90 εκ το καθενα υψος και 4χ 8 ιντσα το καθενα, συνολο 8χ8” αλλα… με τα 3χ σαμπς ειναι αλλιως.
πραγματικα διαβαζω κι απορω τι γραφουμε και τι διαβαζουμε, πραγματικα…
( δε τα χρειαζομουν, ετσι για το χαβα τα εβαλα)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.499
Κι εμενα τα δικα μου, 1.90 εκ το καθενα υψος και 4χ 8 ιντσα το καθενα, συνολο 8χ8” αλλα… με τα 3χ σαμπς ειναι αλλιως.
πραγματικα διαβαζω κι απορω τι γραφουμε και τι διαβαζουμε, πραγματικα…
( δε τα χρειαζομουν, ετσι για το χαβα τα εβαλα)
κότσο σε πιάσαν εσένα :biggrin:

Reaction score
21.748
Όσες παράμετροι υποτίθεται εξασφαλίζαμε θα οδηγούσαν σε μετριασμό των παρατάσεων. Αλλιώτικα ας βάζαμε το setup να έπαιζε σε χώρο με υψηλές τιμές RT ομοιόμορφα στο ακουστό φάσμα οπότε θα έπαυαν να ξεχωρίζουν οι παρατάσεις ειδικά στις χαμηλές οκτάβες. Δεν υπόσχομαι όμως πως δεν θα μας ενοχλούσαν τότε άλλα πράγματα...

EDIT: Έτερη εναλλακτική να κάναμε ακροάσεις νυχτερινές σε μέση στάθμη τάξης 50-60 dB ... Τότε οι ενοχλητικές σε ανώτερες στάθμες παρατάσεις θα ενίσχυαν την πρόσληψη χαμηλών συχνοτήτων από τον ακροατή απουσία φίλτρου loudness - το οποίο αρκετοί πιουρίστες θ'απέρριπταν... :wink:

Προς ... μανιχέστο φέρνει....Δύο πεντάϊντσα την ημέρα τους γιατρούς τους κάνουν πέρα... :sneaky:

Το εικονιζόμενο αυτί έχει ακόμα... τρίχες. :sneaky:
Άρα κατά την γνώση σου δεν υπάρχουν. Όλοι οι παράμετροι και συνθήκες που ρωτάω εάν υπάρχουν είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις παρατάσεις ενέργειας που αποτυπώνονται στο FR δωματίου.

"Κρατούμενο" δεύτερο (μετά και τα 3 db) :D .... αύριο - μεθαύρο η συνέχεια ...τώρα ακούω ένα live των Pogues και όταν βαράνε όλα τα όργανα δεν καταλαβαίνω καλά τι λέει και ανησυχώ για την ανάλυση του συστήματος μου εάν και αμφιβάλλω εάν θα τον καταλάβαινα και ζωντανά να μου τραγουδούσε ο Shane MacGowan με τόσα δόντια που του λείπουν. :D Θεός κατά τα άλλα.

Reaction score
1.729
πεδίον δόξης λαμπρόν για νέο νήμα...
Όταν το 5άρι βγάζει μπάσα

Ευχαριστώ για το γράφημα . Όπως ανέφερα η μέση στάθμη ακρόασης είναι 85db στο 1μ και η γραμμούλα η κόκκινη είναι 0,32% thd , εγώ προσωπικά ζορίστηκα να ακούσω 0.5% στις μεσαίες συχνότητες .

Τέλος πάντων . Αυτά από μένα .

Reaction score
21.748
Ευχαριστώ για το γράφημα . Όπως ανέφερα η μέση στάθμη ακρόασης είναι 85db στο 1μ και η γραμμούλα η κόκκινη είναι 0,32% thd , εγώ προσωπικά ζορίστηκα να ακούσω 0.5% στις μεσαίες συχνότητες .

Τέλος πάντων . Αυτά από μένα .
Άστους να λένε Steady είναι όλοι οντιοφίλ και Hi End, ακούνε και το θόρυβο απο bass reflex και μάλιστα και μεγάλων διατομών οπών που έχουν άλλη χρήση και λογική. ΟΚ άσχημα ηχητικά τα bass reflex αλλά όχι και να ακούμε και πάφινγκ, τσάφινγκ και κόφινγκ. :D
Πομπηία λέμε.
Νέο ριμάστερ.

Δεν πιστεύω να χρησιμοποίησαν autotune (σε όργανα και φωνές) ή και κανά beat matching plugin όπως σε όλα τα remaster και ξεκινήσει νέος δεύτερος γύρος διαφωνίας μου με τον Ν.Κ να του αποδεικνύω για ποιούς λόγους οι εγγραφές μετα το 2003 (και σίγουρα μετά το 2010) είναι ομοιόμορφες και ίδιες ; :D

Αφού τα master tapes του συγκεκριμένου καταστράφηκαν στην φωτιά της Columbia μαζί με άλλες 180.000 μπομπίνες, δεν θα ήλπιζα σε κάτι καλό. :D

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.818
... να του αποδεικνύω για ποιούς λόγους οι εγγραφές μετα το 2003 (και σίγουρα μετά το 2010) είναι ομοιόμορφες και ίδιες ; :D
από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις.... Quantization, Samples, Plugins, Autotunes, Tuning γενικώς, Πρακτικές, Mastering... άστα... δεν είναι επί του θέματος και μάλλον ούτε καν χαϊεντάδικη κουβέντα :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.110
Τα δεδομένα.

730.jpg

440.png

Στα 80 dB SPL ένας σκέτος τόνος στους 20 και 25 κύκλους σε θάλαμο νεκρικής σιγής, δεν ακούγεται από υγιή νέο με άριστη ακοή.

Τα 20 Φον στάθμη στην πρώτη οκτάβα, δεν ακούγονται πρακτικά σε κανένα τυπικό οικιακό χώρο, ακόμα και υπό μορφή τόνων, και συνήθως ο θόρυβος περιβάλλοντος στην 1η οκτάβα είναι πάνω από 20 Φον.

Τα 40 Φον, στους 16 κύκλους είναι 100 dB SPL, και είναι τόσο χαμηλή στάθμη, που συγκρίνεται με ψίθυρο μέσα στην ησυχία της νύχτας.

Επί της ευκαιρίας:

1000004382.jpg

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.499
Τα δεδομένα.

View attachment 366494

View attachment 366495

Στα 80 dB SPL ένας σκέτος τόνος στους 20 και 25 κύκλους σε θάλαμο νεκρικής σιγής, δεν ακούγεται από υγιή νέο με άριστη ακοή.

Τα 20 Φον στάθμη στην πρώτη οκτάβα, δεν ακούγονται πρακτικά σε κανένα τυπικό οικιακό χώρο, ακόμα και υπό μορφή τόνων, και συνήθως ο θόρυβος περιβάλλοντος στην 1η οκτάβα είναι πάνω από 20 Φον.

Τα 40 Φον, στους 16 κύκλους είναι 100 dB SPL, και είναι τόσο χαμηλή στάθμη, που συγκρίνεται με ψίθυρο μέσα στην ησυχία της νύχτας.

Επί της ευκαιρίας:

View attachment 366496
:biggrin:

:fuckyou:

485279_901aa5b031655faef768001db7ccb782.jpg

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420