MARTIN LOGAN PURITY ----REVIEW

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Νικο συγκρινω ακουστικες εντυπωσεις με διαγραμμα, δεν ειπα οτι το ηχειο μου μετραει καλυτερα στο χωρο μου.
Σε ρώτησα γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς καλό ή κακό διάγραμμα.

...

Reaction score
10
Ειναι απλο, η αποκριση συχνοτητας ειναι απο τις χειροτερες που εχω δει. Νομιζω το λεω σαφεστατα. Μπορει να φταιει ο χωρος, μπορει να φταει και το ηχειο. Ενα ειναι σιγουρο. Οτι δεν συμβαδιζουν με τις ακουστικες εκτιμησεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.092
Οι πτωσεις που βλεπω εγω ειναι της ταξης +- 8 db...Για κοιτα καλυτερα. Μαλλον βλεπουμε αλλο διαγραμα.
χμ χμ χμ...
Παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος:
Στο χώρο του Βασίλη (λόγω χώρου κι όχι λόγω ηχείου) δε παίζουν οι πολύ χαμηλές συχνότητες. Ξεκινάμε να δίνουμε σημασία από τους 45 κύκλους λοιπόν,

Ας δούμε τις μετρήσεις αναλυτικά:

Στους 45 κύκλους είναι στα 88 db, σωστά?
Στους 20 χιλιόκυκλους είναι στρα 88 db, σωστά?
Στους 50 κύκλους είναι στα 91 db, σωστά?
Η μέγιστη πτώση μεσαίων είναι στα 91 db, σωστά?
Οι μεγαλύτερες κορυφώσεις (80Hz, 110Hz, 1.5-4KHz) είναι στα 95db, σωστά?

Η μέγιστη διαφορά που υπάρχει είναι 88-95, δηλαδή 7db σωστά?
Αυτό ισοδυναμεί με +-3,5db απόκριση, σωστά?
Η μέγιστη πτώση στα μεσαία, από την μέγιστη κορύφωση του σχεδιαγράμματος, απέχει 4 db, σωστά? Άρα +-2db, σωστά?

Τι βλέπω λάθος?

Reaction score
10
Οι μετρησεις, οπως λες και εσυ, ειναι μετρησεις και δεν υπαρχει τιποτα υποκειμενικο σε αυτες.

Reaction score
10
χμ χμ χμ...
Παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος:
Στο χώρο του Βασίλη (λόγω χώρου κι όχι λόγω ηχείου) δε παίζουν οι πολύ χαμηλές συχνότητες. Ξεκινάμε να δίνουμε σημασία από τους 45 κύκλους λοιπόν,

Ας δούμε τις μετρήσεις αναλυτικά:

Στους 45 κύκλους είναι στα 88 db, σωστά?
Στους 20 χιλιόκυκλους είναι στρα 88 db, σωστά?
Στους 50 κύκλους είναι στα 91 db, σωστά?
Η μέγιστη πτώση μεσαίων είναι στα 91 db, σωστά?
Οι μεγαλύτερες κορυφώσεις (80Hz, 110Hz, 1.5-4KHz) είναι στα 95db, σωστά?

Η μέγιστη διαφορά που υπάρχει είναι 88-95, δηλαδή 7db σωστά?
Αυτό ισοδυναμεί με +-3,5db απόκριση, σωστά?
Η μέγιστη πτώση στα μεσαία, από την μέγιστη κορύφωση του σχεδιαγράμματος, απέχει 4 db, σωστά? Άρα +-2db, σωστά?

Τι βλέπω λάθος?
Δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν μπορω να κανω ακριβη αναλυση του διαγραμματος.

Νταξει το ασπρο είναι μαυρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.092
Ο κατασκευαστής δίνει απόκριση συχνότητας 41Hz-23KHz +-3db και (όλως περιέργως) το ίδιο μετρά ο Βασίλης στο χώρο του.

Για το μπάσσο δε, υπάρχει το ρυθμιστικό +-3db, υποθέτω πως ο Βασίλης το είχε στο flat όταν έκανε τις μετρήσεις, αυτό καλό είναι να μας το διευκρινήσει.

Και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτό που είπες, ότι οι μετρήσεις είναι μετρήσεις και δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό σε αυτές, συμφωνώ 1000% φίλε μου!

Δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν μπορω να κανω ακριβη αναλυση του διαγραμματος.

Νταξει το ασπρο είναι μαυρο.
Οπότε, όταν βρείς χρόνο κάνε κι εσύ "ακριβή ανάλυση του σχεδιαγράμματος" και πες μου αν κάπου έκανα λάθος, αλλιώς οφείλεις να αναθεωρήσεις, σωστά?

Reaction score
10
Οχι φυσικα και δεν θα αναθεωρησω. Επαναλαμβανω: Οι μετρησεις αυτες ειναι μετρησεις ηχειων που πουλανε στο κωτσοβολο πως αλλιως να το πω. Δεν χρειαζεται ακριβη αναλυση για να το δεις αυτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.092
Οχι φυσικα και δεν θα αναθεωρησω. Επαναλαμβανω: Οι μετρησεις αυτες ειναι μετρησεις ηχειων που πουλανε στο κωτσοβολο πως αλλιως να το πω. Δεν χρειαζεται ακριβη αναλυση για να το δεις αυτο.
Σε αυτό το ύφος και με αυτά τα επιχειρήματα δε συζητώ μαζί σου. :happy_4:

Ο Βασίλης :happy_6: είχε πει:

"Τα πρίμα είναι εκτεταμένα προσεγγίζοντας χωρίς πρόβλημα τα 20khz . Είναι όμως «κρατημένα» πάντως κάτω από το επίπεδο των μεσαίων. Έχει ενδιαφέρον και εδώ να δούμε ηχητικά πως ακούγεται αυτή η επιλογή!"

Και απλά συμπληρώνω πως αυτή η επιλογή είναι για μένα Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για να ακούς μουσική σωστά. Έτσι φτιάχνω με το ζόρι την απόκριση στα πρίμα των δικών μου Magnepan. Μια ομαλή πτώση 5-6db είναι ό,τι πρέπει! :bravo:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Χαχα, έλεος ρε Μιχάλη!
Η ερμηνεία που ατυχώς προσπαθείς να δώσεις στις μετρήσεις (λέω "ατυχώς" διότι, όπως είπες και ο ίδιος, ο υποκειμενικός παράγοντας είναι περιορισμένος στην ερμηνεία των μετρήσεων) είναι τόσο κακοπροαίρετη που με βάζει σε σκέψεις για τα κίνητρά της...
Άραγε αν κάναμε copy-paste την εικόνα σε μελλοντική δοκιμή ηχείων της Von Schweikert, θα το έβλεπες με πιο καθαρό μυαλό το διάγραμμα;

Reaction score
10
Κωστα εισαι πολυ λαθος.Αυτο εχω να πω μονο....

Εγω απλα ειπα οτι δεν θυμαμαι να εχω δει χειροτερη αποκρισδη σε ηχειο. Οποιος μπορει να μου βρει μια, σε ηχειο Hi-end, περιμενω να τη δω....
Ειπα επισης οτι το ηχεια μπορει οντως να παιζουν...

Σου ξαναλεω κανεις τεραστιο λαθος με αυτο που λες....Λες αν ειχα αλλο σκοπο να περιμενα την αποκριση συχνοτητας για να κανω την "επιθεση" μου?

Reaction score
10
Επαναλαμβανω, περιμενω καποιον να βρει και να ανεβασει ΕΝΑ ηχειο σε αυτη τη κατηγορια τιμης η και δεκα φορες πανω με χειροτερη αποκριση συχνοτητας απο αυτη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.092
Τα ηχεία στο χώρο του Βασίλη, με το σχεδιάγραμμα που έδωσε τελικά ο Βασίλης μετράνε απόκλιση απόκρισης στο χρήσιμο φάσμα (50Hz-7KHz) +-2,5 db, ενώ στο εύρος 45-20KHz +-3.5db, και δεδομένου των δηλώσεων του κατασκευαστή για απόκριση 41Hz-23KHz +-3db ο χώρος του Βασίλη κρίνεται ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ για να αποδώσει το εν λόγω ηχείο.

Μακάρι τέτοια ηχεία να πουλούσαν όχι μόνο στον κωτσόβολο, αλλά και στη λαϊκή....
Και μη με κολάζετε με κάκιστες αποκρίσεις συχνότητας ηχείων hi-end, νταξ? Δε θέλω να γεμίσω με σεντόνια το θρεντ του Βασίλη! ΑΠΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

Kαι το διάβασμα της ημέρας από την AES, το αγαπημένο μου site....: http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=12514

(επιμένω, επιμένω, που θα πάει, θα σας πείσω....)

Reaction score
0
Κωστα εισαι πολυ λαθος.Αυτο εχω να πω μονο....

Εγω απλα ειπα οτι δεν θυμαμαι να εχω δει χειροτερη αποκρισδη σε ηχειο. Οποιος μπορει να μου βρει μια, σε ηχειο Hi-end, περιμενω να τη δω....
Ειπα επισης οτι το ηχεια μπορει οντως να παιζουν...

Σου ξαναλεω κανεις τεραστιο λαθος με αυτο που λες....Λες αν ειχα αλλο σκοπο να περιμενα την αποκριση συχνοτητας για να κανω την "επιθεση" μου?
Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεει το διαγραμμα.Η αποκριση ειναι περιπου +-3db απο 50HZ-8000KHZ (περίπου) .Σε καποια περιοχη των πριμων είναι 5db
περιπου κατω πραγμα συνηθες και τυπικο σε πολλα καλα ηχεια.

Reaction score
10
Α πες τοτε οτι το ηχειο παιζει apo 50-60 μεχρι 8 Κhz +-3. Οχι απο 40 μεχρι 23khz.
Anyway αυτα.

Reaction score
0
Χαχα, έλεος ρε Μιχάλη!
Η ερμηνεία που ατυχώς προσπαθείς να δώσεις στις μετρήσεις (λέω "ατυχώς" διότι, όπως είπες και ο ίδιος, ο υποκειμενικός παράγοντας είναι περιορισμένος στην ερμηνεία των μετρήσεων) είναι τόσο κακοπροαίρετη που με βάζει σε σκέψεις για τα κίνητρά της...
Άραγε αν κάναμε copy-paste την εικόνα σε μελλοντική δοκιμή ηχείων της Von Schweikert, θα το έβλεπες με πιο καθαρό μυαλό το διάγραμμα;
Μην την βαζετε αυτη στο στομα σας.

Οι μετρησεις της ειναι world class!

Κι οχι η ανηφορα του αχλαδοκαμπου

Reaction score
4
Απάντηση: Re: MARTIN LOGAN PURITY ----REVIEW

Bασιλη συγγνωμη αλλα αυτο που βλεπω εγω ειναι απο τις χειροτερες μετρησεις που εχω δει σε ηχειο....Και εχω δει παααααααρα πολλες.....Δεν διαφωνω οτι στη πραξη μπορει τα πραγματα να ειναι αλλιως.....
Νομίζω ότι εσύ πρέπει να μας δείξεις τις πααααααρα πολλές μετρήσεις σε κάποιον ανάλογο χώρο.
Ελπίζω να μην λες τα διαγράμματα από τις μετρήσεις των εταιρειών, έτσι ;

Ωραία παρουσίαση, συγχαρητήρια !

Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες για το στήσιμο των ηχείων καθώς και τον τρόπο μέτρησης τους ; (όταν έχετε χρόνο) :happy_2:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius