Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 2.527
Σε ρώτησα γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς καλό ή κακό διάγραμμα.Νικο συγκρινω ακουστικες εντυπωσεις με διαγραμμα, δεν ειπα οτι το ηχειο μου μετραει καλυτερα στο χωρο μου.
...
Σε ρώτησα γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς καλό ή κακό διάγραμμα.Νικο συγκρινω ακουστικες εντυπωσεις με διαγραμμα, δεν ειπα οτι το ηχειο μου μετραει καλυτερα στο χωρο μου.
Μάλλον τα σωστά κριτήρια είναι διαφορετικά Μιχάλη.Ειναι απλο, η αποκριση συχνοτητας ειναι απο τις χειροτερες που εχω δει.
χμ χμ χμ...Οι πτωσεις που βλεπω εγω ειναι της ταξης +- 8 db...Για κοιτα καλυτερα. Μαλλον βλεπουμε αλλο διαγραμα.
Δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν μπορω να κανω ακριβη αναλυση του διαγραμματος.χμ χμ χμ...
Παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος:
Στο χώρο του Βασίλη (λόγω χώρου κι όχι λόγω ηχείου) δε παίζουν οι πολύ χαμηλές συχνότητες. Ξεκινάμε να δίνουμε σημασία από τους 45 κύκλους λοιπόν,
Ας δούμε τις μετρήσεις αναλυτικά:
Στους 45 κύκλους είναι στα 88 db, σωστά?
Στους 20 χιλιόκυκλους είναι στρα 88 db, σωστά?
Στους 50 κύκλους είναι στα 91 db, σωστά?
Η μέγιστη πτώση μεσαίων είναι στα 91 db, σωστά?
Οι μεγαλύτερες κορυφώσεις (80Hz, 110Hz, 1.5-4KHz) είναι στα 95db, σωστά?
Η μέγιστη διαφορά που υπάρχει είναι 88-95, δηλαδή 7db σωστά?
Αυτό ισοδυναμεί με +-3,5db απόκριση, σωστά?
Η μέγιστη πτώση στα μεσαία, από την μέγιστη κορύφωση του σχεδιαγράμματος, απέχει 4 db, σωστά? Άρα +-2db, σωστά?
Τι βλέπω λάθος?
Οπότε, όταν βρείς χρόνο κάνε κι εσύ "ακριβή ανάλυση του σχεδιαγράμματος" και πες μου αν κάπου έκανα λάθος, αλλιώς οφείλεις να αναθεωρήσεις, σωστά?Δυστυχως ειμαι στη δουλεια τωρα και δεν μπορω να κανω ακριβη αναλυση του διαγραμματος.
Νταξει το ασπρο είναι μαυρο.
Σε αυτό το ύφος και με αυτά τα επιχειρήματα δε συζητώ μαζί σου. :happy_4:Οχι φυσικα και δεν θα αναθεωρησω. Επαναλαμβανω: Οι μετρησεις αυτες ειναι μετρησεις ηχειων που πουλανε στο κωτσοβολο πως αλλιως να το πω. Δεν χρειαζεται ακριβη αναλυση για να το δεις αυτο.
Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι λεει το διαγραμμα.Η αποκριση ειναι περιπου +-3db απο 50HZ-8000KHZ (περίπου) .Σε καποια περιοχη των πριμων είναι 5dbΚωστα εισαι πολυ λαθος.Αυτο εχω να πω μονο....
Εγω απλα ειπα οτι δεν θυμαμαι να εχω δει χειροτερη αποκρισδη σε ηχειο. Οποιος μπορει να μου βρει μια, σε ηχειο Hi-end, περιμενω να τη δω....
Ειπα επισης οτι το ηχεια μπορει οντως να παιζουν...
Σου ξαναλεω κανεις τεραστιο λαθος με αυτο που λες....Λες αν ειχα αλλο σκοπο να περιμενα την αποκριση συχνοτητας για να κανω την "επιθεση" μου?
Μην την βαζετε αυτη στο στομα σας.Χαχα, έλεος ρε Μιχάλη!
Η ερμηνεία που ατυχώς προσπαθείς να δώσεις στις μετρήσεις (λέω "ατυχώς" διότι, όπως είπες και ο ίδιος, ο υποκειμενικός παράγοντας είναι περιορισμένος στην ερμηνεία των μετρήσεων) είναι τόσο κακοπροαίρετη που με βάζει σε σκέψεις για τα κίνητρά της...
Άραγε αν κάναμε copy-paste την εικόνα σε μελλοντική δοκιμή ηχείων της Von Schweikert, θα το έβλεπες με πιο καθαρό μυαλό το διάγραμμα;
Νομίζω ότι εσύ πρέπει να μας δείξεις τις πααααααρα πολλές μετρήσεις σε κάποιον ανάλογο χώρο.Bασιλη συγγνωμη αλλα αυτο που βλεπω εγω ειναι απο τις χειροτερες μετρησεις που εχω δει σε ηχειο....Και εχω δει παααααααρα πολλες.....Δεν διαφωνω οτι στη πραξη μπορει τα πραγματα να ειναι αλλιως.....