Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.
Z

Zdimis

Guest
Αντε να ακουσεις το atc 19 με τον ομοσταυλο ενισχυτη στην location -κανε το αφου εχεις ακουσει οχι πολλά αλλα 2-3 απο τα προς διερευνηση ,εχε τα λεφτα μαζι σου γιατι δεν θα μπορεσεις να γυρισεις χωρις να τα κατεχεις εφοσον στο εντεχνο οι παραγωγες ειναι εστω και ψευτιζοφουσκωμε φροντισμενες οποτε θα πάθεις πλακιτσα (δεν τα συστηνω για κατω απο μεσαιες εντασεις παντως ).Οσον αφορα τα 16 σου τετραγωνικα πολυ λιγα ηχεια παιζουν χωρις προβλημα χαμηλών και αυτα δεν ειαι σιγουρα μεγαλου ογκου πολλων γουφερ κλπ υπερπαραγωγες.Μεγαλα ηχεια θα σε αναγκάσουν σε περιπετειες ισοσταθμισης και διαμορφωσης χωρου με πετραχειλια που δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει να μπέξεις

Reaction score
2.566
Οτι και να αγορασεις, προσπαθησε να στησεις το τριγωνο ακροασης οσο πιο εξυπνα μπορεις στον χωρο, για να αποφυγεις οσο γινεται τους αναποφευκτους συντονισμους χαμηλα, στη θεση ακροασης, γιατι ο χωρος σου δεν ειναι ιδανικος...

Last edited:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Mπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα;
Κάποιο μοντέλο της Spicom που είπες ότι σου άρεσε.

Επίσης το Micro της Geometric Harmony θα μπορούσε να είναι μια λύση.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Τα Spendor μπορείς να τα ακούσεις εδώ:
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=523
Να γνωρίζεις έαν είσαι καινούργιος στο χόμπυ ότι ΠΟΤΕ δέν κρίνουμε ή απορίπτουμε μηχανήματα από τα χαρτιά διότι οι παράγοντες έιναι τόσοι πολλοί για το τελικό αποτέλεσμα.Πρέπει να ακούσεις για να καταλάβεις κάποια πράγματα!

dcure πολυ καλημερα. σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση σου και παραλληλα για την προσκληση σου στην οποια θα δεχτω εαν μενεις στην Αθηνα.

Τα spendor δεν εχει τυχει να ακουσω αλλα στα χαρακτηριστικά του βλεπω τα χαμηλα να αγγιζουν τα 65hz που για τα γουστα μου ειναι πολυ στεγνα νομιζω. Δεν θα ηθελα να χασω σε δυναμικα. Επισης βλεπω στα ψηλα ειναι παλι ταπωμενομεναα 20hz που ισως και αυτο βοηθαει στο να παιζει ρολο στις χροιες του.

Φιλε akis76 καλημερα κ σε ευχαριστώ και εσενα. Eαν σου ειναι ευκολο πες μου συγκεκριμενα ποια μοντελα tannoy και dynaudio προτεινεις μιας κ υπαρχει πληθωρα μοντελων.

ABSENTI διαβαζω οτι το tweeter ειναι φτιαγμενο απο beryllium... Κ απο την μικρη μου εμπειρια και για τα γουστα μου νομιζω ορι δεν είναι αυτο που αναζητω. Περιμένω γνωμη σου πανω σε αυτό κ σε ευχαριστώ

Reaction score
518
Αναφερθηκα σε βασεως μιας και δεν γνωριζω εαν μπορει μια κατασταση να σωθει με καποιες μπασοπαγιδες στο 100%(στην περιπτωση ενος ηχειο δαπεδου) και εαν ναι....εαν θα 'σκοτωθει' ο ηχος (πραγμα που δεν θελω).

Το link που τοποθετεις τα στοιχεια του δωματιου σου δεν μπορω να πω οτι το καταλαβα για να ειμαι ειλικρινης. Φαινεται καλο αλλα δεν καταλαβα πως βγαζεις συμπερασματα απο αυτο.

costas EAR σε ευχαριστω μπορω καπου να τα ακουσω γνωριζεις;μενω αθηνα

Σιγουρα μπορω να μπω σε μια διαδικασια να φτιαξω τον χωρο μου αλλα οπως αναφερθηκα στην αρχη με απλα πραγματα κανενα πανελ και τπτ μπασοπαγιδες στις γωνιες αλλα μεχρι ενα σημειο (δεν θα το κανω και στουντιο) διοτι ειναι σαλονι (δυστυχως και οι θυσιες εχουν τα ορια τους οσο και να αγαπαμε κατι).

Reaction score
518
Αντε να ακουσεις το atc 19 με τον ομοσταυλο ενισχυτη στην location -κανε το αφου εχεις ακουσει οχι πολλά αλλα 2-3 απο τα προς διερευνηση ,εχε τα λεφτα μαζι σου γιατι δεν θα μπορεσεις να γυρισεις χωρις να τα κατεχεις εφοσον στο εντεχνο οι παραγωγες ειναι εστω και ψευτιζοφουσκωμε φροντισμενες οποτε θα πάθεις πλακιτσα (δεν τα συστηνω για κατω απο μεσαιες εντασεις παντως ).Οσον αφορα τα 16 σου τετραγωνικα πολυ λιγα ηχεια παιζουν χωρις προβλημα χαμηλών και αυτα δεν ειαι σιγουρα μεγαλου ογκου πολλων γουφερ κλπ υπερπαραγωγες.Μεγαλα ηχεια θα σε αναγκάσουν σε περιπετειες ισοσταθμισης και διαμορφωσης χωρου με πετραχειλια που δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει να μπέξεις
οπως εγραψα και πριν δεν με πειραζει να ασχοληθω και με τον χωρο μου αλλα...εαν ειναι να 'σκοτωσω΄ τον ηχο...τοτε ειναι ενα θεμα. Οι φοβοι μου για τον χωρο αναφερθηκαν πανω να μην τα ξαναπω και γινομαι γραφικος.

Επισης θελω να επισημανω το εξης: ειχα δυστυχως (διοτι απο τοτε αρρωστησα) την ατυχια (τυχη θα ηταν εαν το ειχα στην κατοχη μου) να ακουσω εναν χωρο που ειχε τετοια μουσικη σκηνη. Απλα δεν υπηρχαν ηχεια (υπηρχαν αλλα ορκιζοσουν οτι δεν ειναι απο εκει ο ηχος) και αυτο οφειλόταν στο οτι δεν εβαλε πουθενα ηχοαποροφητικα πανελ. Βεβαια εχει δωσει καποια χρηματα (πολλα) και το συστημα του ειναι προσεγμενο. Σιγουρα δεν θα μπορεσω να εχω την εικονα του τυπου διοτι εγω δεν εχω αρκετο χωρο πισω απο τα ηχεια (διοτι η εικονα εκει σχηματιζεται) αλλα σιγουρα κατι μπορει να γινει ( μακαρι).

Reaction score
660
Τελικά έχεις άπειρες επιλογές και καμία , ότι και να σου πούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο σε μπερδεύουμε. Προκειμένου να αγοράζεις και να πουλάς και να μπλέξεις σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι όσο και να είναι καλές οι προτάσεις όλων μας ανάλογα τα ακούσματά μας και τις προτιμίσεις μας ,γιατί κανείς από εμάς δεν ακούει τα ίδια ,πήγαινε σε ένα σοβαρό κατάστημα του χώρου , εξήγησε το πρόβλημά σου και μπορεί να σου δανείσει για ακρόαση ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ μερικά ζευγάρια ηχεία για να κάνεις την επιλογή σου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Τελικά έχεις άπειρες επιλογές και καμία , ότι και να σου πούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο σε μπερδεύουμε. Προκειμένου να αγοράζεις και να πουλάς και να μπλέξεις σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι όσο και να είναι καλές οι προτάσεις όλων μας ανάλογα τα ακούσματά μας και τις προτιμίσεις μας ,γιατί κανείς από εμάς δεν ακούει τα ίδια ,πήγαινε σε ένα σοβαρό κατάστημα του χώρου , εξήγησε το πρόβλημά σου και μπορεί να σου δανείσει για ακρόαση ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ μερικά ζευγάρια ηχεία για να κάνεις την επιλογή σου.
Κατά προτίμηση -για τον συγκεκριμένο πάντα χρήστη - όχι σκέτα ηχεία,αλλά προτεινόμενα σύνολα ενισχυτή ηχείων.Θεωρώ ανώφελη ειδικώς για εκείνον την αγορά συσκευών χωρίς ακροάσεις ή και μεμονωμένα.
...
Το link που τοποθετεις τα στοιχεια του δωματιου σου δεν μπορω να πω οτι το καταλαβα για να ειμαι ειλικρινης. Φαινεται καλο αλλα δεν καταλαβα πως βγαζεις συμπερασματα απο αυτο.

Σιγουρα μπορω να μπω σε μια διαδικασια να φτιαξω τον χωρο μου αλλα οπως αναφερθηκα στην αρχη με απλα πραγματα κανενα πανελ και τπτ μπασοπαγιδες στις γωνιες αλλα μεχρι ενα σημειο (δεν θα το κανω και στουντιο) διοτι ειναι σαλονι (δυστυχως και οι θυσιες εχουν τα ορια τους οσο και να αγαπαμε κατι).
Οφείλεις να συμπληρώσεις στα χωρία και τις τρεις διαστάσεις του δωματίου-κατά προτίμηση αναγραφόμενες σε εκατοστά μέτρου.Με κλικ στο μικρό πλαίσιο ΄΄+΄΄ άνω δεξιά παρουσιάζονται οι επιπλέον επιλογές.Για λόγους απλότητας,να ξετσεκάρεις στο επόμενο πινάκιο που θα εμφανιστεί τα τετραγωνάκια που αναφέρονται σε πλάγιους κι εφαπτομενικούς ρυθμούς (διακρινόμενους από μικρότερα πλάτη),οπότε θα κρατηθεί τσεκαρισμένο μονάχα εκείνο με τον όρο ΄΄axial΄΄.

Στο διάγραμμα αμέσως παρακάτω απεικονίζεται σειρά κόκκινων γραμμών που κείτονται σε συχνότητες αντιστοιχούσες σε αξονικούς ρυθμούς συντονισμού για το χώρο.Εάν οδηγήσεις κιόλας το βελάκι πάνω σε καθεμία,θ'ακουστεί ο τόνος που αντιπροσωπεύει εκείνη και θα φανεί επίσης η τάξη του προβληματικού ρυθμού.

Από τις δύο μονάχα διαστάσεις που έχεις δημοσιεύσει προκύπτουν ήδη ως θεμελιώδεις συχνότητες στάσιμων κυμάτων οι τιμές 39,88 και 46,35 Hz.Καταρχάς λοιπόν χρειάζεσαι ηχείο με κατασκευή που δεν θα παρουσιάζει -μέσω συντονισμών από διάταξη ενίσχυσης χαμηλών- ιδιαίτερες τονώσεις απόκρισης στη ζώνη 35-55 Hz.

Ο παρών υπολογιστής όμως παρέχει επιπρόσθετες πληροφορίες,όπως λ.χ. σχετικά προς την απαιτούμενη απορροφητική φροντίδα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Last edited:

Reaction score
660
Κατά προτίμηση -για τον συγκεκριμένο πάντα χρήστη - όχι σκέτα ηχεία,αλλά προτεινόμενα σύνολα ενισχυτή ηχείων.Θεωρώ ανώφελη ειδικώς για εκείνον την αγορά συσκευών χωρίς ακροάσεις ή και μεμονωμένα.
Πολύ σωστά...άλλωστε εννοούσα ότι θα ανέθετε διαχείριση του budget στο συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να μελετήσει και να δώσει προτάσεις και κατευθύνσεις για τη καλύτερη αξιοποίηση χρημάτων-αποτελέσματος

Reaction score
518
Δοκιμασα το λινκ που μου ειπες. Στα 54 τριζουν ολα και ειναι το μεγαλυτερο προβλημα απο ολες τις συχνοτητες.

Στα μηνυμα μου #86 και #87 περιμενω ακομα καποιες διευκρινησεις.

Εχω διαβασει καθε γνωμη και ολες ειναι αναγνωρισιμες. Σας ευχαριστω ολους.

και μια ερωτηση....τα ενεργα εχουν τηλεκοντρολ; ή θα πρεπει να σηκωνομαι να ρυθμιζω απο πισω εντασεις ;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
τα ενεργα εχουν τηλεκοντρολ;
Όχι όλα, κάποια έχουν. Υπάρχει περίπτωση να έχουν και απ για να ελέγχονται από το κινητό σου.

Εφόσον είναι "ενεργά", συνήθως μόνο ο έλεγχος της πηγής, αρκεί. Άρα, αν η πηγή σου έχει τηλεκοντρόλ και βολιουμ, αυτά θα χρησιμοποιηθούν..

Τα νιουμαν κλαϊν μαϊν τα φέρνει ο Νάκας όσο ξέρω. Ρώτα τον και για τα Άνταμ.

Τα Άνταμ έχουν τηλεχειρισμό από κινητό, αν θυμάμαι καλά. Δες στο σάιτ των εταιρειών. Πρέπει να κατεβάσεις το δικό τους software, διαθέσιμο από το site τους.

Το Άνταμ έχει και

custom-designed DSP optimizes the loudspeaker crossovers to create linear responses for the entire range, as well as providing user equalization and in-room tuning/voicing functions.

Δηλαδή πολύ πιθανό να σε καλύψει το ίδιο για τις χαζομάρες του χώρου.

Δες εδώ. Τα έχει όλα...

Μια λογική επιλογή, είναι να προμηθευτείς ένα Media player, πχ ένα oppo, που να διαθέτει και οδηγό δίσκου, και streaming, και να παίζει αρχεία από σκληρό δίσκο, και να έχει μία ψηφιακή έξοδο AES EBU. Αυτήν θα συνδέσεις με το ένα ηχείο, και μετά με ένα καλώδιο AES EBU θα συνδέσεις τα δύο ηχεία μεταξύ τους. Την USB θύρα του ηχείου, τη συνδέεις με PC και ελέγχεις όλες τις ρυθμίσεις του ηχείου από το πισί (και το βολιουμ κοντρόλ).

Πολύ ενδιαφέρον έχουν τα πρισετς... ;)

Γενικά μιλώντας, το Άνταμ προσφέρει πάρα πολλά, σε πολύ λογικό κόστος. Χρειάζεσαι μόνο το ηχείο, και μία πηγή με ψηφιακή έξοδο, δηλαδή ή πισί, ή τρανσπορτ ή μίντια πλειερ. ;)

Last edited:

Reaction score
518
και στην περιπτωση που δεν βρεθει καποιο απο τα ενεργα που προταθηκαν; τι επιλογες εχω;

Reaction score
518
Ενννοω δεν ξερω εαν θα βρω καπου τα adam που προτεινεις.

Κατι ακομα εφοσον εχει dac ενσωματωμένο... Αρα θα το συνδεσω με ενα usb καλωδιο στο ηχειο;

Θα προσπαθήσω να ακουσω οτι μου εχετε πει και θα βγαλω συμπερασματα στην πράξη οπτε θα ξαναεπανελθω. Θα ειμαι ανοιχτός σε οτιδηποτε αλλο.

Απο κει κ περα οποιος γνωρίζει ας μου πει γνωμη στα αναπάντητα ερωτηματα του χωρου μου. Επισης κ μια μικρη αναφορα στο πως θα χτιστει μια καλη προς τέλεια εικονα.

Ευχαριστώ πολυ ολους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
Κατι ακομα εφοσον εχει dac ενσωματωμένο... Αρα θα το συνδεσω με ενα usb καλωδιο στο ηχειο;
Όχι. Το ντακ σου είναι άχρηστο. Πούλα το.
Όπως σου έγραψα:

Μια λογική επιλογή, είναι να προμηθευτείς ένα Media player, πχ ένα oppo, που να διαθέτει και οδηγό δίσκου, και streaming, και να παίζει αρχεία από σκληρό δίσκο, και να έχει μία ψηφιακή έξοδο AES EBU. Αυτήν θα συνδέσεις με το ένα ηχείο, και μετά με ένα καλώδιο AES EBU θα συνδέσεις τα δύο ηχεία μεταξύ τους. Την USB θύρα του ηχείου, τη συνδέεις με PC και ελέγχεις όλες τις ρυθμίσεις του ηχείου από το πισί (και το βολιουμ κοντρόλ).
Δηλαδή το ηχείο θέλει ψηφιακό σήμα στην είσοδό του, με βύσμα XLR, που το αποκαλούμε AES EBU.
Αν θες να παίζεις από πισί, θα χρειαστεί μία κάρτα ήχου (είτε εσωτερική είτε εξωτερική) που να βγάζει ψηφιακό σήμα στην έξοδο με βύσμα XLR.

Απο κει κ περα οποιος γνωρίζει ας μου πει γνωμη στα αναπάντητα ερωτηματα του χωρου μου.
Διάβασε τα αντίστοιχα θρεντς στο φόρουμ, και θα απαντηθούν όλα σου τα ερωτήματα.

Reaction score
2.566
Η εικονα ειναι κυριως θεμα ηχογραφησης και ανακλασεων, ενω και καποια κατασκευαστικα χαρακτηριστικα του ηχειου (λοβοι ακτινοβολιας, διαταξη μεγαφωνων κλπ.) επηρεαζουν το αποτελεσμα. Σε γενικες γραμμες, με ενα καλο συμβατικο ηχειο αν το στησεις σωστα στον χωρο, ειναι δυνατον να παρεις καλη εως πολυ καλη εικονα, μην ανησυχεις.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
- R3nos καλώς ήρθες , άπαξ και σού άρεσαν τα chario έδωσες το στίγμα σου περί του τι ψάχνεις , μείνε σε αυτά ή στα sonus Faber , οτιδήποτε άλλο πλήν των proac & atc μπορεί να σου ακουστεί και λίγο ''σκληρό'' ( αλλά και ρεαλιστικό ) ,

- τα δύο βρετανικά που προανέφερα απλά τα κάνουν όλα αλλά ζητάνε και πολλά

- τέλος ασχολήσου ζεστά από τις προτάσεις του zakman35 . . .

. . . καλή διαμονή

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik