Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.016
Αν τον έχει τον αισθητήρα το σχέδιο να είναι κοντά στην είσοδο αέρα, και εντελώς αντίθετα από την πορεία της ροής της εξόδου του αέρα, είναι λογικό να δουλεύει σωστά.

Σε μια απομακρυσμένη θέση όμως, όπου παίρνει τον ζεστό αέρα που πάει προς την οροφή, θα είναι λάθος.
Υπαρχει ενα προβλημα ομως. Το προηγουμενο κλιματιατικο ηταν 80 ποντους. Το fujitsu ειναι 98.
Η αποσταση αυτη ειναι ακριβως απο την πριζα ως τον τοιχο οπως φαινεται στην παρακατω φωτο. Λετε να υπαρξει προβλημα αν ειναι τοσο κοντα η εσωτερικη μοναδα;
Κανένα πρόβλημα.

Πες τους εγκαταστάτες να κλείσουν καλά την τρύπα που βγαίνουν έξω οι σωλήνες, κι από μέσα με αφρό πολυουρεθάνης, κι από έξω με στόκο.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
Κι όμως, δεν είναι λάθος η τοποθέτηση!

View attachment 315102

Παρόλα αυτά το άνοιξα και
α. έτσι δουλεύει καλύτερα.
β. δύσκολα επεκτείνεται το καλώδιο, αν δεν έχουν αφήσει καλούμπα μέσα στην ψευδοροφη.

View attachment 315103
IMG_20231210_122444.jpg

Τόσο καλώδιο έχει από τη μάνα του. Δεν μπορώ να απομακρύνω περισσότερο τον αισθητηρα.

Τες πα, αν έχω κάποια ουσιαστική νέα ενημέρωση, θα ενημερώσω. Κάτι δεν πάει καλά πάντως με το συγκεκριμένο κλιματιστικό/εγκατάσταση.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.145
Όχι , ίσα ίσα τα μεγάλα κλιματιστικά δεν έχουν φις.
Και αυτός που έβαλε πέρσι κλιματιστικά σε φίλο, και ο δικός μου πριν χρόνια αυτό είπαν.

Reaction score
1.024
Βρηκα κλιματιστικο. 18αρι fujitsu που αποδιδει μεχρι 29000btu θερμανση.
Υπαρχει ενα προβλημα ομως. Το προηγουμενο κλιματιατικο ηταν 80 ποντους. Το fujitsu ειναι 98.
Η αποσταση αυτη ειναι ακριβως απο την πριζα ως τον τοιχο οπως φαινεται στην παρακατω φωτο. Λετε να υπαρξει προβλημα αν ειναι τοσο κοντα η εσωτερικη μοναδα;
Εχεις εντοπισει απο που ερχεται το καλωδιο που τροφοδοτει την πριζα; Ωστε να μην κοπει στα τρυπιματα.

Reaction score
2.592
Εχεις εντοπισει απο που ερχεται το καλωδιο που τροφοδοτει την πριζα; Ωστε να μην κοπει στα τρυπιματα.
Δεν έχω ιδέα. Πάντως στην ίδια ευθεία θα μείνουμε.
Τελικά αποφάσισα ποιά θα πάρω. Mitsubishi Heavy

Θα τα σκάσω λίγο αλλά ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά.

Ένα 18άρι και ένα 9άρι από αυτά. Δε νομίζω πως χρειάζομαι μεγαλύτερο για το μελλοντικό δωμάτιο της μικρής.

Επισυνάπτω και τις μετρήσεις τους.

zsx25.jpg
zsx50.jpg
zsx50.jpg

Και τέλος, το wifi αξίζει ή είναι κάτι που πληρώνω έξτρα χωρίς λόγο;
Είδα πως το προγραμματάκι τους μου βγάζει καταναλώσεις, κόστη κλπ.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.718
Ρε παιδιά. Για χώρο 40[μ] τι μέγεθος/μάρκα κλιματιστικού να δω εσείς που ξέρετε τα πολλά και το έχετε ψάξει;
Κοιτάω σε Daikin/mitsubishi κλπ. Απ'ότι βλέπω στα λεφτά παίζουμε στο 1500άρι για 24000 ΜπιΤιΓιου.

Reaction score
2.592
Ρε παιδιά. Για χώρο 40[μ] τι μέγεθος/μάρκα κλιματιστικού να δω εσείς που ξέρετε τα πολλά και το έχετε ψάξει;
Κοιτάω σε Daikin/mitsubishi κλπ. Απ'ότι βλέπω στα λεφτά παίζουμε στο 1500άρι για 24000 ΜπιΤιΓιου.
Απο οσο εψαξα, καλυτερα να παρεις ακριβη σειρα mitsubishi heavy παρα φθηνη daikin.
Ειδικα στα χρηματα που ζητας υπαρχει το καλυτερο μοντελο της mhi σε 18αρι. Αυτο πηρα εγω για ιδια τετραγωνικα.
Δεν το εχω βαλει ακομη. Χαρακτηριστικα, δες στο ποστ μου απο πανω.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.752
Το ερώτημα είναι, τι προσδοκάς να κερδίσεις αγοράζοντας ένα "premium" κλιματιστικό όπως Mitsubishi/Daikin;
Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα στα κλιματιστικά.

Επιδόσεις; Αθόρυβη λειτουργία; Μακροζωία;

Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως το επώνυμο θα είναι καλύτερο και στα τρία (ή σε οποιοδήποτε από τα τρία) σε σχέση με ένα "δεύτερο". Όταν λέω "δεύτερο" εννοώ κατηγορίας Toyotomi κλπ., όχι "no name".

Π.χ. συγκεκριμένα στα Mitsubishi (heavy) έχω κι εγώ μια αγάπη γιατί στο προηγούμενο σπίτι είχα ένα 18άρι και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αλλά ήταν το πρώτο "σύγχρονο" A/C που έπαιρνα (inverter κλπ.) και προφανώς δεν είχε καμία σχέση με τα παλιά. Δεν σημαίνει πως αν είχα πάρει Toyotomi θα ήταν χειρότερο.

Σε κάθε περίπτωση ψάχνοντας πρόσφατα για Mitsubishi απογοητεύτηκα πολύ από τις κριτικές στο Skroutz (σε διάφορα μοντέλα). Πολλές αναφορές για βλάβες, κακή υποστήριξη κλπ. Οπότε;

Ο πατέρας μου πήρε τώρα στη BF ένα Midea 24άρι, κάτω από ένα χιλιάρικο νομίζω με δωρεάν εγκατάσταση. Έχει πολύ καλές ονομαστικές επιδόσεις (νομίζω SEER 8,5) και είναι και αθόρυβο (δοκιμασμένα εννοώ, όχι specs). Για μακροζωία προφανώς δεν μπορώ να πω, αλλά δεν φαίνεται ψεύτικο. Το μόνο αρνητικό είναι πως είναι τεράστια η εσωτερική μονάδα (είναι βέβαια 24άρι και λογικά αν ήταν μικρότερο θα έκανε και περισσότερο θόρυβο) και δεν το λες και την επιτομή του design. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένα Daikin θα ήταν όμορφο απαραίτητα.

Εγώ πέρυσι πήρα ένα Sendo 9άρι (για θέρμανση). Το ανάβεις, δουλεύει, ζεσταίνεσαι. Αυτά. Ναι, αν είχα πάρει ένα Ururu Sarara μάλλον θα σου έλεγα ότι είναι καλύτερο, ξέρω γω. Αλλά θα άξιζε το πενταπλάσιο κόστος; Δεν νομίζω. Αν είχα πάρει πάντως ένα Mitsubishi με τα διπλάσια δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανε "καλύτερα" για να πω ότι αξίζει.

Οπότε προσωπικά αυτό που θα έκανα (και κάνω) θα ήταν να κινηθώ με βάση τις κριτικές στο Skroutz (για μηχανήματα που έχουν αρκετές). Δεν θα έπαιρνα "τυφλά" κάποιο μοντέλο, είτε ήταν Toyotomi, είτε Fujitsu, είτε Daikin. Ένα μοντέλο μιας μάρκας μπορεί να είναι πολύ καλό, ένα άλλο όχι. Π.χ. κοίταζα πρόσφατα το Fujitsu Ecolandia το 24άρι. Πολύ καλό μηχάνημα λένε κλπ., ΑΛΛΑ, κάνει θόρυβο. Το λένε όλοι. Οπότε ναι, τα Fujitsu είναι γενικώς καλά, αλλά το παίρνεις τυφλά και το συγκεκριμένο σου βγαίνει θορυβώδες, την πάτησες. Ενώ μπορεί να έπαιρνες ένα με τα 2/3 των χρημάτων και να είναι καλύτερο. Άρα μόνο κριτικές. Και για μακροζωία, αν έχεις δώσει εξαρχής τα μισά ή τα 2/3 των χρημάτων, είσαι και κάπως "καλυμμένος" (ακόμα κι αν δεχτούμε πως τα "καλά" κρατάνε παραπάνω, που δεν νομίζω).

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.718
Οπότε προσωπικά αυτό που θα έκανα (και κάνω) θα ήταν να κινηθώ με βάση τις κριτικές στο Skroutz
Δεν τις έχω σε εκτίμηση τις κριτικές του σκρούτζ να σου πω την αλήθεια. Και μια και κοιτάω σε 24.000 BTU η διαφορά σε κόστος μεταξύ "απλού" και "premium" είναι 4-5 κατοστάρικα. Για καλύτερη ποιότητα κατασκευής και λιγότερη φασαρία τα δίνω. Έχω καεί στο παρελθόν από "απλές" μάρκες και δεν γυρίζω πίσω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.059
Mitsubishi heavy , to 63άρι το πήρα 1250 από την Αλφα κλιματισμός στην Νίκαια , και είναι 27άρι.
Και τα sendo είναι καλά ,και τα AUX . Εχω και από τα δύο . Το aux το έχω από το 2018 , εξαιρετικό αθόρυβο δουλεύει 24/7/5 άψογο.
Το sendo το έβαλα πέρυσι , στην κουζίνα , το ίδιο αθόρυβο σχε3δόν καλή απόδοση , πάλι 24/7/5 δεν έχω παράπονο επίσης.
Τελευταίο έβαλα το mitsubishi heavy , δεν το περίμενα τόσο καλό , αθόρυβο , πολύ αποδοτικό και τραβάει ελάχιστο ρεύμα. Αποδίδει 27000btu , πολύ καλό μηχάνημα . Τώρα όσον αφορά την μακροζωία θα δείξει .
Τα fujitsu , έχω ένα παλιό 12άρι στην κρεβατοκάμαρα. Αποδίδει πολύ καλά , αλλά δεν έχει καλά πλαστικά , με αποτέλεσμα όταν ζεσταίνει να ακούω τακ τακ τακ , και όταν κόψει ο συμπιεστής και αρχίζει να κρυώνει πάλι να ακουω τακ τακ τακ λόγω συστολής. Σαν απόδοση όμως είναι σκυλί. Το έχω από το 2005 και δεν έχει κάνει κιχ , εννοείται 24/7/5.
Εχω και fujico 2 ενιάρια αρχαία , πολύ καλά μηχανήματα αλλά αρχαία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.016
Σωστό (με κοινή λογική) το σκεπτικό σου, και γω έτσι έλεγα, έως και πριν 5-6 χρόνια, που πήρα ένα;
Midea 24άρι
Το 18-αρι ίσως, ίσως 24-αρι, δε θυμάμαι ακριβώς.
Δυνατό, όχι αστεία. Στο χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά.

Για το μεγάλο σαλόνι μου, το ψηλοταβανο.

Πρώτος χειμώνας, μόλις έφτασε 0°C έξω, έβγαλε ένα ωραιότατο "error" και γιοκ.

Είχαμε καλό χειμώνα τότε, έριξε χιόνια στο σπίτι, 5-6 μέρες κλεισμένοι μέσα. Το κλιματιστικό γιοκ. Αναβα τζάκι. Έξω έπιασε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, σίγουρα κάτω από -5 αλλά δε θυμάμαι καλά.

Κάνα δυο βδομάδες αργότερα, δε θυμάμαι κιόλας, τες πα τότε που ανέβηκε η θερμοκρασία στους 5-6°C, τσουπ, άρχισε να δουλεύει δειλά δειλά. Αλλά δεν έβγαζε καμία τρελή ζέστη.

Στο χώρο του χομ σινεμα, είχα ένα άλλο, επίσης "καλό", το gree, μου είχαν πει πως φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με κάποια Daikin. Ομοίως έβγαλε ένα ωραιότατο error, και γιοκ. Αναβα σώματα, πετρέλαιο.

Το μόνο που δούλευε, ασταμάτητα, ήταν το Daikin το επιδαπέδιο στο σαλόνι, και ένα "ακριβό" και τρομερά ήσυχο Daikin στο υπνοδωμάτιο. Σκυλιά.

Δεύτερη χρονιά, έβγαλε μια πλακέτα το Medea. 250€. Στο καπάκι, πήρε τον μπούλο για το χωριό, κι έβαλα στη θέση του μεγάλου (18-αρι ή 24-αρι) Medea, ένα 12-αρι ururu. Ξαφνικά, ησύχασε εντελώς το σαλόνι. Εντελώς. Και πλέον, ότι θέλει ας κάνει έξω, δε μασάει.

Έχω αρκετές διακοπές ρεύματος εδώ που μένω. Το Medea (όπως κι άλλα) από κει την είδαν και ήθελαν πλακέτα. Daikin δεν έχει χαλάσει ακόμα. Φτου φτου, μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά δεν έχουν βγάλει τίποτα.

Εγώ τουλάχιστον, "την πάτησα" με αρκετά "οικονομικά" κλιματιστικά, κι ένα toyotomi είχα πάρει στην καρδία όταν ήμουν, το άφησα εκεί, λάθος ήταν.

Σαφώς "πονάει" η τσέπη στην αγορά ενός "premium" κλιματιστικού, αλλά τουλάχιστον εγώ, που έχω ζήσει και τα υπόλοιπα, δε ξαναγυρναω σε άλλες μάρκες. Μόλις φέτος, προ λίγων μηνών, στον 6ο χρόνο σε αυτό το σπίτι που μένω, ξηλωσα και τα τελευταία "non Daikin" (χωρίς να έχουν χαλάσει) και έβαλα ολόβε Daikin, και περισσότερα. Ήδη νιώθω τη διαφορά. Εντελώς σταθερή θερμοκρασία, σε όλο το σπίτι, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Reaction score
11.631
Πηρα πέρσι μπλακ φραντει 2 χ24000btu Toyotomi στη μισή τιμή απο 1500€ το ένα , τα πηρα 750€ ! Ίσχυε κ απόσυρση παλιού , αν θυμάμαι καλά. (Και τώρα ισχύει)
Μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος, τα έχω σε χώρο 80τμ το καθένα , ρυθμισμένα στους 19-20 βαθμούς και δουλεύουν 24/7 και έχω ~21 στο χώρο κ παραπάνω. Το δε, του σαλονιού, επηρεάζει θετικά, άλλα τόσα τετραγωνικά στα δωμάτια. Ακόμα δεν δούλεψε ο λέβητας για τα φανκόιλ.

Πολύ καλό το Daikin που λέει ο Κώστας, αλλά επειδή έχω fan coil δεν είχα διαθέσιμο χώρο στο δάπεδο. Οπότε δεν ….

Reaction score
2.592
Μολις εγινε η εγκατασταση των Mitsubishi Heavy. Τι μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι πως οι μοναδες εχουν διαφορα 1,5 κιλο. Και οι εσωτερικες και οι εξωτερικες. Το ενα 18αρι και το αλλο 9αρι. Σα μεγεθος, ειναι ακριβως ιδιες και μεσα και εξω.
Δουλεψα λιγο το 18αρι και φαινεται πως θα κανει δουλιτσα. Περιμενω το βραδυ να δω.
IMG_20231218_113808.jpg

Reaction score
1.269
Μόνο mitsubishi θα κοιτούσα. Μπορεί και αυτό που έβαλες να αξίζει αλλά με όσα itsubishi έχω στη κατοχή μού είμαι πολύ ικανοποιημένος απο κατανάλωση, απόδοση, θόρυβο και μέχρι τώρα αξιοπιστία
Το παρακάτω γράφημα είναι απο 24άρι που δουλεύει 24/24 7/7 δε καίει τπτ ρυθμισμένο στους 21 βαθμούς. και η κατανάλωση πέφτει μέχρι τα 340watt. Οι αυξήσεις που βλέπεις είναι απο άνοιξε κλέισε παράθυρα.

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.016
Αυτά τα δύο 12-αρια είναι Α+++/Α+++

Για υψηλότερο βαθμό απόδοσης (άρα χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος για την ίδια παροχή ζέστης ή κρύου) βάλε στο Σκρουτζ να σου δείξει τα Α+++ ανεξαρτήτως μάρκας, στα διαθέσιμα λεφτά σου.

Reaction score
5.604
Για φρέσκο αέρα στον χώρο του home cinema σκέφτομαι τo 12άρι Midea Gaia.
Μέχρι 60 κυβικά φρέσκο αέρα την ώρα λέει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam