- Reaction score
- 3.870
Είπες ΟΛΑ οσα ήθελα να ξέρω και σε Ευχαριστώ πολύ.Είναι κανονική μηχανή με μύλο μαζί με ένα πακέτο αυτοματισμών που την κάνει φιλική στον άσχετο χρήστη.
Έχει pid έλεγχο στη θερμοκρασία που ρυθμίζεται, έχει προεκχυλιση (που δεν ρυθμίζεται), έχει αυτόματη εκχύλιση που ρυθμίζεται σε χρόνο αλλά επιπλέον μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να το κάνεις τελείως χειροκίνητα , να αποφασίσεις ποτέ θέλεις να σταματήσεις την εκχύλιση πχ, έχει έναν καλό μύλο , όχι όμως τελικά όσο καλό θα έπαιρνες ξεχωριστά (κλάσεις ανώτερο όμως από άλλες αυτόματες) , έχει αυτοματοποιημένο δοσομετρητή στο μύλο (στα μοντέλα impress) που αυτό ρυθμίζεται με το πάτημα μετρώντας τον όγκο στο καλαθάκι (άρα αν θες να παίξεις με γραμμάρια αλλάζεις καλαθάκια) έχει μπλα μπλα μπλα
Συνολικά είναι μια εύχρηστη συσκευή με λίγο πιο πολύπλοκη χρήση από το πατάω το κουμπί και βγαίνει καφές (ωστόσο ο γιος μου ξέρει ήδη να την χρησιμοποιεί ) που κάνει αξιοπρεπέστατο καφέ, καλύτερο από αυτόματες μηχανές , σου επιτρέπει να παίζεις με ποικιλίες σε μεγάλο εύρος (σε αντίθεση με άλλες αυτόματες που περιορίζονται από μύλο και ρυθμίσεις εκχύλισης) και γενικά αξίζει τα λεφτά της σαν συνδιασμό ελάχιστης ταλαιπωρίας με καλό αποτέλεσμα.
Αυτό το θέμα με το γρανάζι δεν ξέρω αν είναι θέμα γενικό, είχε συμβεί παλιότερα και υπέθεσα ότι είχα πάρει πολύ σκληρό καφέ (ελαφρύ καβουρδισμα πχ) και απλά δεν μπορεί να τον αλέσει. Τελικά φαίνεται ότι όταν κλωτσήσει μια φορά υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί "επισκευή" αλλά δεν ξέρω πόσο σύνηθες είναι καθότι η μηχανή δεν ήταν καινούρια.
Μετά την επισκευή άλεσα καφέ ακόμα πιο λεπτόκοκκο από ότι συνήθως και άκουσα το μοτέρ να ρίχνει στροφές από το ζόρι, όχι κάτι τραγικό αλλά δείχνει ότι εκεί έχει κάποια όρια ο μύλος ως προς τις ποικιλίες.
Πολύ μικρό το κακό, το αποτέλεσμα είναι ότι δεν πίνουμε καφέ απ' έξω πλέον εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες από τον καφετζή.
Η διαδικασία με τη μηχανή αυτή είναι πιο απλή από την κλασσική λύση μύλος συν καφετιέρα ωστόσο ίσως τελικά να προτιμούσα πλέον την χαιντεαδικη λύση με ξεχωριστές συσκευές για να μην έχω περιορισμούς.
Η προ-εκχύλιση μπορεί να απενεργοποιηθεί ??
Ξεχωριστές συσκευές θέλω/ήθελα, αλλά τότε, δεν θα μπορεί η γυναίκα να κάνει καφέ άνετα και ωραία και σίγουρα κάπου θα αρχίσω κι εγώ να βαριέμαι την όλη διαδικασία.
Last edited: