Project ''Projectορας''

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Λίγο παραπάνω συγκρίνονται ηχεία των 180 ευρώ με ηχεία των 1000 ευρώ, που θέλουν και μερικά εκατοστάρικα έξτρα για ενίσχυση.
Δηλαδή με λόγο αξίας περίπου 1/8.

:lolsign:

Που να μην ήσουν και λογιστής, θα τα σύγκρινες με Wilson Alexandria :gotcha:

Γελάω απο το απόγευμα, απίστευτο :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Τι συμπτωση, και εγω γελαω οταν υποστηριζεται οτι αγοραζοντας ενεργα παιρνεις οκταπλασια ποιοτητα απο τα πανακριβα υπερτιμημενα παραδοσιακα ηχεια. Να μην μιλησω για ψηφιακη ισοσταθμιση που μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον Τοτο. Σε λαθος νημα γραφω. Σορρυ Βασιλη.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.991
Τι συμπτωση, και εγω γελαω οταν υποστηριζεται οτι αγοραζοντας ενεργα παιρνεις οκταπλασια ποιοτητα απο τα πανακριβα υπερτιμημενα παραδοσιακα ηχεια. Να μην μιλησω για ψηφιακη ισοσταθμιση που μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον Τοτο. Σε λαθος νημα γραφω. Σορρυ Βασιλη.
Να συγκρίνουμε προϊόντα ίσης αξίας. Δεν εχει νόημα αλλιώς. Ειναι παντελώς παράλογο.
[DOUBLEPOST=1520542595][/DOUBLEPOST]Για γέλια.
[DOUBLEPOST=1520542627][/DOUBLEPOST]:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
3.332
Να συγκρίνουμε ένα ταπεινό klipsch rp150 πανω σε av ενισχυτη με τα Yamaha hs8 το klipsch ειναι πιο φθηνό .
Quiz : ποιο ακούγεται καλύτερα στην θέση που κάθεται ας πούμε ο Βασίλης ?

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Καλύτερα ή δυνατότερα;

PS Το hs8 αν θυμάσαι σου ειχα πει οτι δεν μου άρεσε σε απευθείας σύγκριση που ειχα κάνει με το hs7.

Reaction score
3.332
Ο flash σε παραδίπλα νήμα πηρε τα Neumann και τα έβαλε εκει που λεει ο κατασκευαστης στο 1.20μ και ειναι midfield monitor ;)

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Ας μας πει και σε τι στάθμες ακούει όμως...:whistling:

Άμα θελουμε 120 dB στα αυτιά και headroom καμια 15αρια ακόμα τοτε πάμε σε αλλη πίστα. Τέτοιες στάθμες με τα Yamaha μόνο με τοποθέτηση in ear και απόλυτα στεγανά :laugh:

Μην μπερδεύουμε τον κόσμο που μας διαβάζει, είναι άλλο πράγμα να λεω εγώ οτι παίζει κάτι και είμαι ευχαριστημένος οταν στο δίπλα δωμάτιο κοιμούνται 2 παιδιά και άλλο οταν το λέει ο flash, ο termatogazi, o Zizik και ο ear.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Ναι συμφωνω και εγω, να μην μπερδευουμε τον κοσμο, να παρει ενεργο μονιτορ, να ξερει οτι πρεπει να εχει αποσταση 1,5 μετρο, να παρει και πιο μικρη οθονη και να μην μιλαει κανεις γιατι δεν θα ακουγεται η ταινια. Επισης να ξερει ο κοσμος οτι δεν υπαρχουν τζαιαντ κιλερς, οτι πληρωνεις παιρνεις, μας εφαγε το πολιτικαλ κορεκτ, αυτο μας εφαγε, δεν κανουν τα ενεργα μονιτορ των 200,300,500, ευρω για σαλονι, για στουντιο ειναι φτιαγμενα, αν εκαναν για σαλονι η για πιο μεγαλους χωρους θα εκαναν οσο και αυτα που μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες οδηγησης ενος μεγαλου χωρου.

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.991
Ναι συμφωνω και εγω, να μην μπερδευουμε τον κοσμο, να παρει ενεργο μονιτορ, να ξερει οτι πρεπει να εχει αποσταση 1,5 μετρο, να παρει και πιο μικρη οθονη και να μην μιλαει κανεις γιατι δεν θα ακουγεται η ταινια. Επισης να ξερει ο κοσμος οτι δεν υπαρχουν τζαιαντ κιλερς, οτι πληρωνεις παιρνεις, μας εφαγε το πολιτικαλ κορεκτ, αυτο μας εφαγε, δεν κανουν τα ενεργα μονιτορ των 200,300,500, ευρω για σαλονι, για στουντιο ειναι φτιαγμενα, αν εκαναν για σαλονι η για πιο μεγαλους χωρους θα εκαναν οσο και αυτα που μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες οδηγησης ενος μεγαλου χωρου.
Τώρα μιλάς σωστά. Αλλά ποιό παθητικό ηχείο+ενισχυτής με συνολικό κόστος 200-300-400€ κανει για σαλόνι;
Για μεγαλες αποστάσεις χρειάζονται έτσι και αλλιώς πολύ περισσότερα χρήματα, ειτε επιλεγούν ενεργά είτε παθητικά ηχεία.
Οπότε κάθε φορά, για κάθε διαθέσιμο μπάτζετ, και αναλόγως του χώρου τίθεται το ερώτημα του καλύτερου value for money. Ψυχραιμία. Μην οπαδοποιείστε.
Να συγκρίνουμε ένα ταπεινό klipsch rp150 πανω σε av ενισχυτη με τα Yamaha hs8 το klipsch ειναι πιο φθηνό .
Quiz : ποιο ακούγεται καλύτερα στην θέση που κάθεται ας πούμε ο Βασίλης ?
Δεν εχω ιδέα...φαντάζομαι πως και τα δυο θα ειναι ανεπαρκή. Και παλι βέβαια τα κλιπς ειναι ακριβότερα απο τα 8, λαμβάνοντας υπόψιν το έξτρα κόστος ενίσχυσης.
Τα Yamaha hs7 τιμολογιακά συγκρίνονται απευθείας με παθητικά ηχεία των 200€ το ζεύγος, μιας που πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος του ενισχυτή για τα παθητικά.
Πχ αυτα
https://www.skroutz.gr/s/7628629/Dali-Zensor-Pico.html

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.991
Να μην μιλησω για ψηφιακη ισοσταθμιση που μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον Τοτο
Αυτό το ρητό-απολίθωμα δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω :wink:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Παντα μιλαω σωστα, μερικες φορες δεν γινομαι αντιληπτος, το θεμα με την ισοσταθμιση, τις καρτες ηχου και τα επαγγελματικα το εχουμε ξαναζησει πριν απο 15 χρονια. Και τοτε καποιοι μιλαγαν για θαυματα. Αλλα θαυματα δεν υπαρχουν και τα παντα εξηγουνται απο την Φυσικη της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης και απο την ανταλλακτικη αξια ενος αγαθου μεσω του μηχανισμου τιμων.

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.991
Παντα μιλαω σωστα, μερικες φορες δεν γινομαι αντιληπτος, το θεμα με την ισοσταθμιση, τις καρτες ηχου και τα επαγγελματικα το εχουμε ξαναζησει πριν απο 15 χρονια. Και τοτε καποιοι μιλαγαν για θαυματα. Αλλα θαυματα δεν υπαρχουν και τα παντα εξηγουνται απο την Φυσικη της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης και απο την ανταλλακτικη αξια ενος αγαθου μεσω του μηχανισμου τιμων.
Δεν ξέρω Βλάσση ποιοί είστε οι "εσείς" που το έχετε ξαναζήσει. "Εμείς" (οι "άλλοι") έχουμε ζήσει "άλλα", "εδώ και 35 χρόνια".
Πιας' τ'αυγό και κούρευτο.

Άσχετο.

Επίσης αν συγκρίνεις την ισοστάθμιση χώρου πριν απο 15 χρόνια με σήμερα, προφανώς δεν είσαι ενημερωμένος. Δεν μου φαίνεται περίεργο.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.991
Τι σκτ με τον Μαραντζ? Γιατι με το κεντρικό σου παίζει 5ντιμπια χαμηλότερα το sub?

Και γιατι εχεις φαρδιά τρύπα 40-80Hz?

melina

Cargo 200
Reaction score
42.845
Τι σκτ με τον Μαραντζ? Γιατι με το κεντρικό σου παίζει 5ντιμπια χαμηλότερα το sub?

Και γιατι εχεις φαρδιά τρύπα 40-80Hz?
Η τρύπα είναι ακυρώσεις του συστήματος χώρος - υποπόδιο - πολυθρόνα :D αν μπορούσε να πάει στη μέση του τοίχου το sub μάλλον θα ήταν καλύτερα, τουλάχιστον έτσι λέει το simulation.
Οταν παίζουν και τα δύο μαζί (Both) είναι που σηκώνεται ψηλά το sub, καταλαβαίνω ότι στέλνει και από τα δύο κανάλια και αθροίζονται. Οταν είναι το καθένα μόνο του τότε είναι ίδιο παντού χαμηλά.

LCR.jpg

Εκανα πάρα πολλές δοκιμές με το app και μετρήσεις μετά από κάθε πείραγμα (όλη μέρα σήμερα). Δεν νομίζω ότι μπορεί να έρθουν καλύτερα από αυτό που βλέπετε χωρίς επεμβάσεις στο χώρο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188