REW

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.124
Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα τεχνική μέτρησης!

Σε παρακαλω παρα πολυ τωρα, με τους αναποδους ανθρωπους.
Μου εχουνε καρφωσει τα γαϊδουρια τα dynaudio αναποδα στον τοιχο.
Καλα για τα μικρα δεν το συζητω.
Μα που τα διαβαζουν αυτα? :gotcha:
Καλα που δε μας ειπαν να παρουμε τα ηχεια αγκαλια και να τα στριφογυρναμε στον αερα σαν ζογκλερ για να μετρησουμε.
Ελα να σοβαρευτουμε λιγο...

(πότε θα το δοκιμασουμε ρε χτυπημενε? :laugh:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.519
το dirac ας πούμε κάνει όλο το φάσμα.
οποτε απλα το λέω.
Εκεί που αποκτά ενδιαφέρον η μέθοδος είναι
  1. Ο έλεγχος/προσαρμογή μιας ισοστάθμισης ενός αυτόματου software σε πολλαπλές θεσεις
  2. Η manual ισοσταθμιση
Και αυτο γιατι αντί να μετακινούμε τον τρίποδα σε 9 θέσεις και να βγάζουμε average για καθε ηχείο, με αυτη την τεχνική γίνεται σε πολυ λιγοτερο χρονο.

Όσον αφορά την ισοσταθμιση πάνω απο τα 500Hz, αυτη καλο είναι να εχει τον χαρακτήρα της προσαρμογής τοπικότητας στην καμπυλη στόχο και όχι της “διόρθωσης”.
Τα σοβαρά softwares ίσως να εξαιρούνται :biggrin:

Reaction score
1.789
Μιας και το έφερε η κουβέντα... Επειδή το dirac, απ' ότι φαίνεται λειτουργεί έτσι:

Όσον αφορά την ισοσταθμιση πάνω απο τα 500Hz, αυτη καλο είναι να εχει τον χαρακτήρα της προσαρμογής τοπικότητας στην καμπυλη στόχο και όχι της “διόρθωσης”.
Σκεφτόμουν την επόμενη φορά που θα βγάλω μικρόφωνα (βαριέμαι λίγο) να παίξω με ισοστάθμιση μόνο χαμηλά. Η απόκριση προ dirac είναι περίπου έτσι.

L & R Before Dirac.jpg

Βάζω Var Smoothing για να μη μας φύγουν τα μάτια. Σκεφτόμουν να βάλω το Dirac μέχρι τους 300 ώστε να βάλω μόνο την καμπύλη για τα μπάσα όπως μου αρέσει και να του ζητήσω 0 db στους 300. Μετά να το αφήσω χωρίς ισοστάθμιση γιατί το 310 έτσι και αλλιώς πέφτει μεταξύ 1Khz και 2Khz αρκετά. Για παραπάνω δεν έχω καταλήξει τι μου αρέσει. Αν θέλω να κόψω πάντως μπορώ να το κάνω από τα ρυθμιστικά των ηχείων.

Θα δουλέψει λέτε ή να μη το προσπαθήσω καν; Δεδομένου ότι χαμηλά προκύπτουν πολλά φίλτρα τι γίνεται με το δυναμικό εύρος που κόβει το Dirac? Θα το κόψει από όλο το φάσμα έστω και αν ισοσταθμίζεις μόνο μια περιοχή ή θα πρέπει κάπως να το "φέρεις" στο σημείο που σταματάει η ισοστάθμιση;

Reaction score
1.789
Άρα να φέρω το curve στο 0 στους 300 ή δεν έχει σημασία; Όταν το βάζω για το full φάσμα είμαι στο -1db με -2db συνήθως

Reaction score
3.628
Επιτελους αναβαθμιστηκε ο simulator στην εκδοση 35.
Μπηκαν 5 μνημες και μπορεις να μετακινεις συμμετρικα τα ηχεια.
Παιξτε υπευθυνα :smile:
Καποιος ευκολος τροπος να γινει το update?Με παραπεμπει σε AV σαιτ που πρεπει να κανω εγγραφη.

Akis_G

Reaction score
8.124
Καποιος ευκολος τροπος να γινει το update?Με παραπεμπει σε AV σαιτ που πρεπει να κανω εγγραφη.
Αυτος ειναι ο ευκολος τροπος.
Αλλιως μπορεις να μου δωσεις ενα μέιλ να σου στειλω το αρχειο, αλλα βγαινουν νεες αναβαθμισεις καθε λιγες μερες, οποτε καλυτερα να γραφτεις.

Reaction score
3.628
Αυτος ειναι ο ευκολος τροπος.
Αλλιως μπορεις να μου δωσεις ενα μέιλ να σου στειλω το αρχειο, αλλα βγαινουν νεες αναβαθμισεις καθε λιγες μερες, οποτε καλυτερα να γραφτεις.
Υπαρχει οφελος χωρις πιθανα μειονεκτηματα στις beta εκδοσεις;Δεν εχω κατεβασει καποια προς το παρων αλλα αν ειναι ετσι,να γραφτω.

Και να υπενθυμισω και εγω οτι κατα τη γνωμη μου,ειναι καλο να δωριζουμε τουλαχιστον ενα 20ευρω!

Akis_G

Reaction score
8.124
Υπαρχει οφελος χωρις πιθανα μειονεκτηματα στις beta εκδοσεις;Δεν εχω κατεβασει καποια προς το παρων αλλα αν ειναι ετσι,να γραφτω.

Και να υπενθυμισω και εγω οτι κατα τη γνωμη μου,ειναι καλο να δωριζουμε τουλαχιστον ενα 20ευρω!
Δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης.
Απλα, καθε βδομαδα βγαινουν νεες εκδοσεις με bug fixes, αλλα που και που γινονται και σημαντικες αναβαθμισεις οπως αυτη του simulator.

Reaction score
12.460
Βρε γνώστες, να ρωτήσω κάτι. Κάπου πήρε το μάτι μου το ότι μέσω του impulse response ( αν το κατάλαβα καλα ) μπορεί κάποιος να ελέγξει αν υπάρχει συμμετρία μεταξύ των δύο ηχείων ενός συστήματος, δηλαδή βλέπουμε δύο παλμούς ίσης έντασης ( αν το λέω καλά ) και η χρονική διαφορά μεταξύ αυτών μας δείχνει τί απόκλιση υπάρχει μεταξύ των ηχείων. Δεν το έχω καταλάβει καλά και δεν μπορώ να βρω στο google κάποια πιο αναλυτική περιγραφή. Έχει κανείς υπ'όψιν κάτι τέτοιο και πως μπορεί να επιτευχθεί; Ποια μεθοδολογία μετρήσεων και ποια συγκεκριμένα στοιχεία μπορούμε να συγκρίνουμε ανάμεσα στα δύο κανάλια;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.063
Members
38.405
Νεότερο μέλος
harman