SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις

Reaction score
1.457
Με το mkvmerge GUI και με δοκιμές σε PS3 media server και iSedora βρέθηκε λύση με τους υπότιτλους στις ματρόσκες.Σε utf-8 και εσωτερικούς στη ματρόσκα srt εμφανίζονται κανονικά οι ελληνικοί υπότιτλοι μέσω dlna.

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους. Πριν ακριβώς μια εβδομάδα αγόρασα την συγκεκριμένη τηλεόραση από Πλαίσιο. Ο λόγος ήταν ότι η τιμή ήταν δελεαστική αλλά και η βεβαιότητα του πωλητή ότι η συσκευή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
Μετά από μια βδομάδα θέαση με dvd, BR, αλλά και τηλεοπτικό σήμα, έχω να πω τούτα: η τηλεόραση ΔΕΝ βλέπεται. Τα τεχνουργήματα γύρω από τα σώματα όταν κινούνται γρήγορα, κυρίως όταν είναι σε πρώτο πλάνο, είναι όχι μόνο εμφανή, αλλά και άκρως ενοχλητικά για τα δικά μου μάτια. Όταν τα πρόσωπα-σώματα δεν κινούνται, όλα είναι καλά, μπορώ να πω άριστα.
Αν έχει κάποιος ιδέα πώς λύνεται, αν λύνεται, το πρόβλημα θα χαρώ να το ακούσω.
(Αν πάλι είναι ερωτευμένος με τη συγκεκριμένη tv, τη δίνω μισοτιμής. Τιμή αγοράς 1250 ευρώ με απόδειξη και ένα ζευγάρι γυαλιά)
Ευχαριστώ.

Last edited:

Reaction score
1.457
Αυτό που λες μου φαίνεται περίεργο,γιατί όχι μόνο στα δικά μου τα μάτια αλλά και σε όσους την έχουν δει σπίτι μου,η tv είναι πολύ καλή,δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.Εχει πεντακάθαρη εικόνα χωρίς τεχνουργήματα και εξαιρετικά χρώματα.Σε τι ρύθμιση την έχεις?Στο dynamic?Firmware έχεις το τελευταίο 1.43.9?Μήπως έπεσες σε προβληματικό κομμάτι?
Δοκίμασε ν'αλλάξεις τις ρυθμίσεις εικόνας,βάλτη στο Στάνταρ ή ακόμη καλύτερα στο user και απο κει δοκίμασε τις διάφορες ρυθμίσεις από το μενού και απενεργοποίησε όλα τα ψηφιακά φίλτρα ενίσχυσης εικόνας.

Reaction score
1.457
Στις ρυθμίσεις εικόνας/περισσότερα απενεργοποίησε dmm,dnc,φίλτρο deblocking,ενεργό φωτισμο κλπ.Δοκίμασε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που έχει θερμοκρασία χρώματος κλπ μέχρι να τη φέρεις στα μέτρα σου.

Reaction score
1
Το πρόβλημα φαίνεται στην κίνηση σε κοντινά πλάνα προσώπων. Φαίνεται ένα περίγραμμα γύρω από το σώμα, κάτι σαν αύρα με αλλοίωση εικόνας. Θα απενεργοποιήσω τα φίλτρα αύριο και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.

Reaction score
1.457
Δεν έχω δει κάτι τέτοιο στη δική μου.Δες το αύριο και τα ξαναλέμε.Κι εγώ πάω για ύπνο τώρα.Αν θες στείλε μου σε pm τον τίτλο μια ταινίας που στο κάνει έντονα αυτό να το δω κι εγώ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.026
Αν και θα έπρεπε το βασικό κριτήριο αγοράς μιας τηλεόρασης να είναι η ποιότητα εικόνας της, πρακτικά δεν γίνεται κάτι τέτοιο.
Όσο μετράει η ποιότητα κλήσης στα smartphones... ;)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.026
Το πρόβλημα φαίνεται στην κίνηση σε κοντινά πλάνα προσώπων. Φαίνεται ένα περίγραμμα γύρω από το σώμα, κάτι σαν αύρα με αλλοίωση εικόνας. Θα απενεργοποιήσω τα φίλτρα αύριο και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.
Αυτό το pixelation που αναφέρεις είναι συχνό πρόβλημα στις LCD TVs και δημιουργείται κυρίως από την αδυναμία του επεξεργαστή να παρουσιάσει σωστά τα όρια μεταξύ κινούμενου σώματος και ακίνητου background. Στις πολλές ίντσες είναι πιο εμφανές.

Θεωρητικά, το πρόβλημα μειώνεται, μέχρι και εξαφανίζεται, όταν θέσουμε εκτός λειτουργίας τις τεχνικές ομαλοποίησης της κίνησης που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία (TruMotion, MotionFlow, Auto Motion Plus κλπ). Στη συγκεκριμένη TV βάλε το DMM στο OFF όπως σου είπε και ο Λεωνίδας.

Reaction score
1
Απενεργοποίησα όλα τα φίλτρα. Τίποτα, τα ίδια. (Οι ταινίες που έβαλα ήταν "το τέλειο χτύπημα" του Τορνατόρε, το Πλατούν που το είχα αρχείο, αλλά και το Avatar σε BR). Το Πλαίσιο δεν παίρνει καμία ευθύνη, ούτε συζητάει επιστροφή τηλεόρασης. Ο προϊστάμενος του καταστήματος Αγ. Παρασκευής μου είπε να πάρω το σέρβις. Πήρα την αντιπροσωπεία. Ο τεχνικός που μίλησα ήταν εξυπηρετικός και κλείσαμε ραντεβού αύριο να έρθει σπίτι να δει το πρόβλημα.
Περιμένω και ενημερώνω.

Reaction score
1.457
Βάζω να δω το Avatar για νιοστή φορά στη ζωή μου και σε λίγες ώρες θα σου απαντήσω.

Reaction score
1
Μόλις τέλειωσα το Avatar σε ματρόσκα 1080p.Δεν μπόρεσα να δω αυτό που λες!
Αφού δεν το βλέπεις, είσαι ευτυχής!
Η πλάκα είναι ότι τις πρώτες θεάσεις τις έκανα με έναν φίλο μου ο οποίος έβρισκε την εικόνα εξαιρετική. Μόλις του έδειξα το πρόβλημα αναφώνησε: "ρε συ αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα".
Να δούμε τι θα πούνε και οι ειδικοί από την αντιπροσωπεία.

Reaction score
864
Παρεπιπτοντως εγω πηγαινα για την samsung ps60f5500 αλλα νομιζω οτι σταματησαν να την φερνουν ,τουλαχιστον ετσι ειπε ο Κωτσοβολος και γλυκοκοιταζω και εγω την lc60le752, ο μονος μου προβληματισμος ειναι οτι η 840 του 2012 υπαρχει σε τιμη 1400 πραγμα που σημαινει μαλλον οτι και η τοπ 857 σε λιγους μηνες θαναι στην ιδια τιμη!

Reaction score
1
Ήρθε ο υπεύθυνος από την αντιπροσωπεία. Κάθισε αρκετή ώρα και με διάθεση να δει και να λύσει το πρόβλημα.

Συμπέρασμα. Παραδέχθηκε ότι στο τηλεοπτικό σήμα και στα DVD υπάρχει flickering. Παίζοντας με τις ρυθμίσεις το μείωσε. Στο BR σχεδόν (το εννοώ) το εξάλειψε. Μου τόνισε ότι αν είχαμε να δούμε ταινία καλογραμμένου HD από καλό mediaplayer δεν θα βλέπαμε το παραμικρό πρόβλημα και με προκάλεσε σε στοίχημα γι’ αυτό. Δεν αμφιβάλω.

Ωστόσο με σήμα DVD (κυρίως) ένα "ευαίσθητο" μάτι πρέπει να πορευτεί με συμβιβασμούς. Αν το γνώρισα θα είχα πάρει μια plasma για να βλέπω ταινίες μόνο βράδυ και θα είχα γλυτώσει την "περιπέτεια". Αυτά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Στο BR σχεδόν (το εννοώ) το εξάλειψε.
Σε BR αν το κανει, ενα μερος οφειλεται στο player ,αυτο ειχα παρατηρησει τουλαχιστον οταν ειχα το panasocic bd-80 π.χ ταινια
Apocalypto Οταν πηρα το oppo το εξάλειψε.

Reaction score
1.457
Ήρθε ο υπεύθυνος από την αντιπροσωπεία. Κάθισε αρκετή ώρα και με διάθεση να δει και να λύσει το πρόβλημα.

Συμπέρασμα. Παραδέχθηκε ότι στο τηλεοπτικό σήμα και στα DVD υπάρχει flickering. Παίζοντας με τις ρυθμίσεις το μείωσε. Στο BR σχεδόν (το εννοώ) το εξάλειψε. Μου τόνισε ότι αν είχαμε να δούμε ταινία καλογραμμένου HD από καλό mediaplayer δεν θα βλέπαμε το παραμικρό πρόβλημα και με προκάλεσε σε στοίχημα γι’ αυτό. Δεν αμφιβάλω.

Ωστόσο με σήμα DVD (κυρίως) ένα "ευαίσθητο" μάτι πρέπει να πορευτεί με συμβιβασμούς. Αν το γνώρισα θα είχα πάρει μια plasma για να βλέπω ταινίες μόνο βράδυ και θα είχα γλυτώσει την "περιπέτεια". Αυτά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Δημήτρη μπορείς να μας γράψεις τις ρυθμίσεις που σου έβαλε ο τεχνικός,να τις δοκιμάσουμε κι εμείς?:)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.065
Κι άμα ''χαλάσεις'' την δικιά σου; :whistling:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.987
Members
38.274