"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
8.905
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Εάν δεν κατάλαβες με την λέξη διαφήμιση τι εννοούσα.... τι να σου πω τώρα.... :121:
Δηλαδή όπως, ότι διαφημίζεις μετά μανίας πάντοτε ολες τις επιλογές σου!

Reaction score
11

Εάν δεν κατάλαβες με την λέξη διαφήμιση τι εννοούσα.... τι να σου πω τώρα.... :121:
Δηλαδή όπως, ότι διαφημίζεις μετά μανίας πάντοτε ολες τις επιλογές σου!
Κάτι όμως που είναι εντελώς θεμιτό, δεν προσβάλει και δεν δημιουργεί ίδιον όφελος!

Επίσης κανείς δεν εμποδίζεται από το να κάνει το ίδιο, και πολλοί το κάνουν!

Και μου έσουρες όλα αυτά για να πεις αυτό;

:111:

Reaction score
2

Nα βάλω κι εγώ το καμάρι μου:
.... έχουμε την ίδια ζυγαριά (Ortofon)......

Υπέροχο πικάπ. Δίκαια ειναι το καμάρι σου.

Reaction score
295

.... έχουμε την ίδια ζυγαριά (Ortofon)......

Υπέροχο πικάπ. Δίκαια ειναι το καμάρι σου.
Σ ευχαριστώ.
Το πικαπ είναι το καμάρι μου και για έναν πρόσθετο λόγο.
Είναι το μόνο πράγμα (κινητο και ακίνητο) απ αυτα που έχω, που διάλεξε ο γιός μου(26 χρονών) για κληρονομιά.
Την ζυγαριά την πήρα απλά για να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά την ακρίβεια της ζύγισης που κάνει απο μόνος του(Δυναμική).Το είχα κάνει και παλαιότερα με ηλεκτρονική ζυγαρια φίλου και είχαμε απόλυτη συμφωνία.
Πάντως δεν χρειάζεται ν ανάβουν τα αίματα.Ακούω προσεκτικά όλες τις απόψεις.
Και κάτι ακόμη.Μην την περιφρονείτε την Technics.Σε μένα παίζει πραγματικά ομορφα.
Την έχουν ακούσει και άλλα αυτιά και συμφώνησαν.
Ευχαριστώ

Reaction score
11

Σ ευχαριστώ.
Το πικαπ είναι το καμάρι μου και για έναν πρόσθετο λόγο.
Είναι το μόνο πράγμα (κινητο και ακίνητο) απ αυτα που έχω, που διάλεξε ο γιός μου(26 χρονών) για κληρονομιά.
Την ζυγαριά την πήρα απλά για να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά την ακρίβεια της ζύγισης που κάνει απο μόνος του(Δυναμική).Το είχα κάνει και παλαιότερα με ηλεκτρονική ζυγαρια φίλου και είχαμε απόλυτη συμφωνία.
Πάντως δεν χρειάζεται ν ανάβουν τα αίματα.Ακούω προσεκτικά όλες τις απόψεις.
Και κάτι ακόμη.Μην την περιφρονείτε την Technics.Σε μένα παίζει πραγματικά ομορφα.
Την έχουν ακούσει και άλλα αυτιά και συμφώνησαν.
Ευχαριστώ
Nα το χαίρεσαι το pickup σου, είναι πολύ ωραίο!

Ερώτηση: τις προδιαγραφές της ΤECHNICS τις έχεις;

Και το ρωτάω για να κάνουμε την σύγκριση με την 681ΕΕΕ, και να βγει ένα συμπέρασμα για ποιά πρέπει να αγοράσεις καινούργια βελόνα.

Ας διευκρινίσουμε φυσικά ότι:

1)Tην 681 την έχεις ΗΔΗ και δεν σου πουλάω εγώ τίποτα!

2)Η παραγωγή της έχει διακοπεί από το...1978 και έτσι δεν είναι δυνατόν να την διαφημίζω!

Πάμε παρακάτω...

Αν δεν έχεις τα στοιχεία για την TECHNICS, να κοιτάξω στο αρχείο μου μήπως τα βρω για να σε εξυπηρετήσω στην απόφαση, γιατί σαν κεφαλή του 1972 που είναι, βρίσκονται λίγο δύσκολα.

:107:

Reaction score
295

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της technics:
The Technics EPC-270C was standard fitment on the SL-1900 fully-automatic turntable system.

Specifications

Type: moving magnet

Frequency response: 20 to 25,000Hz

Output: 3.2mV

Channel balance: 25dB at 1kHz

Channel separation: 2dB at 1kHz

Load impedance: 47 to 100k ohms

Tracking force: 1.75g (+-0.25g)

Replacement stylus: EPS-270ED
Και η Τechnics και η Stanton είναι δικές μου.Μάλιστα για την technics αγόρασα βελόνα (οχι γνήσια 12 ευρώ) απο το ebay και παιζει καλύτερα η παλιά.

Reaction score
11

Mε την πρώτη ματιά βλέπω δύο αδύνατα σημεία:

1)Στην απόκριση συχνοτήτων δεν λέει το + -

2)Το tracking force είναι υψηλό ακόμα και αν είναι απλή ελλειπτική και ακόμα χειρότερα αν είναι σφαιρική η οποία καταστρέφει τους δίσκους!

Το ψάχνω...

:603:

Reaction score
295

Δες σε παρακαλώ που μπορώ να βρω βελόνα για την Stanton.Ευχαριστώ

Reaction score
11

To λοιπόν!

Κάνε λίγη υπομονή και πάμε μαζί πίσω στα 1978, όπου, απολαυστικά, ανοίγουμε μία "ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ '78"!

Και συμπτωματικά, στην ίδια σελίδα, αναφέρονται και οι δύο κεφαλές, και μάλιστα μία βελτιωμένη έκδοση της TECHNICS!

Eνδιαφέρον επίσης είναι και το πόσο έκαναν τότε:

Reaction score
11

Bλέπουμε λοιπόν μία σαφή υπεροχή της STANTON, με την, βελτιωμένη, TECHNICS, να υστερεί και σε απόκριση συχνοτήτων, όπου εδώ διευκρινίζεται το + -, και σε βάρος ανάγνωσης και σε διαχωρισμό καναλιών!

Σκοτεινό παραμένει το αν η TECHNICS είναι σφαιρική, απαγορευτικό για οικιακό παίξιμο δίσκων, η ελλειπτική!

Τα παραπάνω στοιχεία βέβαια, δεν εγγυώνται απόλυτα το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Το μόνο που ξέρω για την STANTON 681 EEE, είναι ότι αποτέλεσε "σχολή".

Για την συγκεκριμένη TECHNICS δεν έχω ιδέα! Μπορεί και να είναι καλύτερη!

Τώρα όσο για την βελόνα, μία είναι η επιλογή εφ' όσον δεν υπάρχει η γνήσια, αλλά εγώ δεν προτείνω ποτέ τίποτα, γιατί και χωρίς να προτείνω, βλέπεις ότι μου την "πέφτουνε".

So the stage is yours!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443

γιατί και χωρίς να προτείνω, βλέπεις ότι μου την "πέφτουνε".

Γιατί άραγε?

Reaction score
11

γιατί και χωρίς να προτείνω, βλέπεις ότι μου την "πέφτουνε".

Γιατί άραγε?

Nα σου πω!

Έχω κάνει κρυφή συμφωνία με το φάντασμα του μακαρίτη του STANTON, εκεί που βρίσκεται, να παράγει NOS κεφαλές και να μου τις στέλνει για να κονομάω τρελά!

Πρόσεξε τώρα! Το σχέδιο αυτό δεν το λέω...Το κρύβω!

Αλλά ορισμένοι το πήρατε είδηση οπότε και εγώ...

ομολογώ!

Και διατί να το κρύψωμεν, πλέον, άλλωστε;

:142:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443

Xρήστο κοίτα να δείς , stanton=pickering , τις εχω δουλέψει και τις δυο , πιο πολύ απο οσο φαντάζεσαι. Pickering στον επαγγελματικό ηχο , STANTON στο hifi, όπως και αν λεγόντουσαν , ήταν οι ίδιες κεφαλές , με τις ίδιες βελόνες , και μόνο με διαφορετικά κουτιά και λογότυπο.
Ακριβώς τα ίδια έπαιζαν , ψιλοχάλια , και οι μεν και οι δε.
Αντιπρόσωπος ήταν η ΕΛΙΝΑ ΑΒΕΕ, όπου και εργαζόμουν για κάποιο διάστημα.
Καμία μα καμία pickering δεν είχε άλλα χαρακτηριστικά απο κάποια stanton.
Ηταν το ίδιο ξερές και οι δυο. 881 και 981 τις είχα για πάνω απο ενα χρόνο στο σύστημά μου.
Οταν έβαλα ortofon , έλαμψε ο τόπος.
Οταν δε έβαλα ortofon mc , εκεί να δείς τι έγινε με τα γκομενάκια να λένε ουουουουου , πολύ καλύτερο αυτόόόόοοο.
Να ,μην επεκταθώ άλλο , δε χρειάζεται νομίζω. ΟΧΙ λόγω γκομενακίων, αλλοίμονο.
Οι stanton-pickering είναι καλές εισαγωγικές κεφαλές. Το να τις θεοποιούμε δεν αλλάζει κάτι απο την υπόστασή τους.Απλά καλές κεφαλές και τίποτα παραπάνω.
Κάνε τον κόπο και βάλε μια σοβαρή mc στο σύστημά σου και θα δείς τι εστί διαφορά.
Απλά κάνε τον κόπο.

Reaction score
11

Xρήστο κοίτα να δείς , stanton=pickering , τις εχω δουλέψει και τις δυο , πιο πολύ απο οσο φαντάζεσαι. Pickering στον επαγγελματικό ηχο , STANTON στο hifi, όπως και αν λεγόντουσαν , ήταν οι ίδιες κεφαλές , με τις ίδιες βελόνες , και μόνο με διαφορετικά κουτιά και λογότυπο.
Ηταν το ίδιο ξερές και οι δυο. 881 και 981 τις είχα για πάνω απο ενα χρόνο στο σύστημά μου.
Οταν δε έβαλα ortofon mc , εκεί να δείς τι έγινε με τα γκομενάκια να λένε ουουουουου , πολύ καλύτερο αυτόόόόοοο.
Να ,ημ επεκταθώ άλλο , δε χρειάζεται νομίζω. ΟΧΙ λόγω γκομενακίων, αλλοίμονο.
Οι stanton-pickering είναι καλές εισαγωγικές κεφαλές. Το να τις θεοποιούμε δεν αλλάζει κάτι απο την υπόστασή τους.Απλά καλές κεφαλές και τίποτα παραπάνω.

Η άποψή σου σεβαστή!

Πως τεκμηριώνεται όμως;

Με προσωπικές αναφορές και εκτιμήσεις!

Ωστόσο, επαναλαμβάνω, είναι σεβαστή!

Η δική μου, τώρα, που συνοδεύεται με στοιχεία, αναφορές ειδικών και μετρήσεις, μήπως θα έπρεπε να τυγχάνει, τουλάχιστον, του ίδιου χλευασμού, μπαρδόν, σεβασμού ήθελα να πω;

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να "κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά;"

:111:

Reaction score
11

Να ,μην επεκταθώ άλλο , δε χρειάζεται νομίζω. ΟΧΙ λόγω γκομενακίων, αλλοίμονο.
Κάνε τον κόπο και βάλε μια σοβαρή mc στο σύστημά σου και θα δείς τι εστί διαφορά.
Απλά κάνε τον κόπο.

Kαι μία παράκληση αγαπητέ Γιάννη.

Αφού σύμφωνα με τα προαναφερόμενα σου είχες τέτοια "στενή" επαφή με την αντιπροσωπεία των κεφαλών αυτών, αλλά και με τις ίδιες τις κεφαλές, στενότερη από οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα, ενδεχομένως, πως είναι δυνατόν, σε ανύποπτο χρόνο, να με ρωτάς:

"Εχω ,είχα πάντα μια μικρή απορία, καραβελλε αν μπορείς βοηθάς.
Λέει ο τύπος οτι το βουρτσάκι , είναι πριν την βελόνα και καθαρίζει τον δίσκο η οτι άλλο τέλος πάντων ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΌΝΑ.Αφού ρε γμτ μου το βουρτσάκι είναι μετά απο την βελόνα και η φορά περιστροφής του δίσκου συναντά πρώτα την βελόνα και μετά το βουρτσάκι , τι ακριβώς γίνεται?
Η μήπως εννοούν οτι το πλάτος της βούρτσας είναι τόσο που πιάνει και λίγο πριν και λίγο μετά , οπότε καλύπτει το εύρος της βελόνας? απο πρίν.?"
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?89924-STANTON-881S-amp-881S-MK-II-(%E1%F6%E9%DD%F1%F9%EC%E1)&p=1209312#post1209312

Και μετά την απάντηση μου να λες:

"ΟΚ δεν το είχα προσέξει , thanks."
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?89924-STANTON-881S-amp-881S-MK-II-(%E1%F6%E9%DD%F1%F9%EC%E1)&p=1209329#post1209329

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Reaction score
11

"Another side to the Sheffield story that is not well publicized is an informal experiment that they did during some of the LA Philharmonic recording sessions, IIRC, where they compared digital recorders vs. analog recorders vs. direct to disc (using a blown lacquer as the direct to disc source) vw. live mike feed.

This is something that very few audiophiles actually have a chance to experience. The results were written up in an issue of TAS, and the bottom line was that the digital recorder was felt to be the worst, and the direct to disc was felt by all the listeners to be closest to the live mike feed.

Of note, the cartridge used in those informal experiments was the cartridge used by the Mastering Lab at that time as their standard cartridge - NOT some expensive audiophile approved moving coil, but a comparatively lowly Stanton 881S equalized (!) for flat response."
http://www.audioasylum.com/audio/vinyl/messages/73/733374.html

No comments!

Reaction score
1.187

Άσε κιόλας που είμαι χαρούμενος σήμερα γιατί χτύπησα στο uk ebay μια VICTOR/ JVC X1 Laboratory New στο κουτί της σε σούπερ τιμή! :105:
Ωχ, τι είναι τούτο; Πώς διέφευγε της προσοχής μου τόσα χρόνια;

Με 'γεια!!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490