Project ''Projectορας''

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
Πείτε!
Που είναι το φάουλ; Στο app?
Το app δεν έχει να κάνει με την ισοσταθμιση που φτιάχνει το audyssey.
Καταρχάς ένα interface είναι.
Το θέμα είναι μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες που σου δίνει για να πειράξεις μετά χερατα την καμπύλη.
Εδώ είναι η διαφωνία μας ή πιο σωστά η διαφορετική εμπειρία που έχω με την αγάπη.
Εγώ έχω δει οτι το πείραγμα που κάνεις στο app σε καποια σημεία στην καμπύλη δεν οδηγεί και στην αντίστοιχη μέτρηση, συνηθέστερα οταν πειράζεις σε ένα σημείο θα στο φτιάξει λιγο εκεί αλλά θα αλλάξει την καμπύλη και πιο πέρα. Ειδικότερα παρατήρησα οτι οι καμπύλες έχουν μια συμπεριφορά τύπου spline , θέλει πολύ προσοχή με τις εφαπτομενες στα σημεία αλλαγής κλίσης, γενικά δεν του αρέσουν οι αντίστροφες καμπυλοτητας.
Η αγάπη πάλι λέει πως οτι πειράζει στο app το ίδιο μετράει μετά με το rew :o
Ελπίζω να μην είναι όπως γράφει θέμα φαντασίας όπως έγραψε και να τα βλέπει στην πραγματική ζωή αυτά :p:fuckyou::roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
Οποτε τι;
Το app είναι χρήσιμο για να σώζεις ισοσταθμίσεις, να κάνεις εύκολα και γρήγορα αλλαγές σε παραμέτρους και να τις στέλνεις στον ενισχυτή και όλα αυτά χωρίς να ανοίξεις προβολέα ή τηλεόραση.
Από την αλλη δεν κάνει αυτό την ισοσταθμιση αλλά επεμβαίνει πάνω στην ισοσταθμιση που έχει γίνει. Η οποία ισοσταθμιση είναι γενικά οτι καλύτερο μπορεί να φτιάξει για το δεδομένο χώρο κάθε φορά το audyssey και φτάνει από μόνη της σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για το 90% των χρηστών. Οι απαιτητικοί που θα βάλουν μικρόφωνα να μετρήσουν και θέλουν να το δουν να μετράει και σωστά ίσως να μην τους φτάνει.
Πάντως για να κάνεις ένα roll off στα ψηλά περισσότερο από οτι κάνει η target curve 2 το app είναι μια χαρά. Σε όλα τα αλλά θέλει πολλες δοκιμές με μετρήσεις και, εγώ τουλάχιστον, δεν το έχω καταφέρει να κάνω αυτά που θέλω, και δεν μιλάω να αλλάξω ακυρώσεις του χώρου που δεν έρχονται με τιποτα αλλά για παράδειγμα να ξεφουσκώσει το κεντρικό σε κάποιες περιοχές που δείχνει πιο τονισμένο από τα LR.
Ευτυχώς που στην θέαση δεν αντιλαμβάνομαι τις διάφορες αυτές :D

Για αυτό θέλω να κάτσω βα κάνω πάλι από την αρχή την ισοσταθμιση, λιγο πιο σωστά, με την καρέκλα στη θέση της αφού είδα οτι αυτή βοηθάει (λιγο) στην ακύρωση στην περιοχή 30-50 και με πιο πολλά σημεία γιατί λόγω του συγκεκριμένου τρίποδα που ειχα χρησιμοποιήσει ειχα κάνει μόνο 3 μετρήσεις.
Όσο καλύτερα γίνει η αρχική ισοσταθμιση τόσο καλύτερα και τα υπόλοιπα μετά.

Reaction score
15.543
το app ειναι πολυ απλο .....απλα πρεπει να βλεπεις....σε κινητο ειναι δυσκολο στην χρηση.

οτι δοκιμη εχω κανει δειχνει αυτο που πειραξα.....

πως δουλευει μιας και αποτι καταλαβα η αγαπη εκανε λαθακια και αυτα τα μετεφερε στον AV

αυτη η καμπυλη ειναι αυτη που εχει φτιαξει θωρητικα το audyssey και θες να επεμβεις σε αυτη
.....δλδ να πειραξεις την κοκκινη οπου θες.

a1.jpg

πισω απο την κοκκινη καμπυλη ειναι η πρασινη καμπυλη αναφορας ωστε να μπορεις να πειραξεις οτι θες χωρις να χαθεις

a2.jpg

για να μην χασεις τις αρχικες ρυθμισεις κανωντας επεμβαση καπου συγκεκριμενα πρεπει να την κρατησης σταθερα ολη την καμπυλη εκτος του σημειου που θες να κανεις την επεμβαση...οποτε δηλωνεις τα σημεια αρχης της επεμβασης και το τελος της και διορθωνεις οσα db θες και οποια κλιση θες ενδιαμεσα αυτης.

a3.jpg

a4.jpg

αν δεν κρατησεις την καμπυλη την κοκκινη πανω στην πρασινη δεν μπορεις να κανεις επεμβαση καπου χωρις να φυγει αλλου

μολις το κανει ετσι η αγαπη θα τελειωσουν ολα και θα εχει τις μετρησεις που θελει...
....ασε που πρεπει να αναθεωρησει οσα εχει πει για το app :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.991
Οποτε τι;
Ερώτηση κάνω, ψάχνοντας να βρω την αιτία.
Ειναι τοσο μεγάλη αυτη η ακύρωση και σε πλάτος, αλλα και σε db όπου με κανει να πιστεύω πως πρόκειται περί λάθους στις ρυθμίσεις και όχι αποκλειστικά σε ακυρώσεις χώρου. Μπορείς να μετρησεις και σε άλλες θέσεις να δούμε πως συμπεριφέρεται ο χώρος συνολικά;

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
το app ειναι πολυ απλο .....απλα πρεπει να βλεπεις....σε κινητο ειναι δυσκολο στην χρηση.

πως δουλευει μιας και αποτι καταλαβα η αγαπη εκανε λαθακια και αυτα τα μετεφερε στον AV

αυτη η καμπυλη ειναι αυτη που εχει φτιαξει θωρητικα το audyssey και θες να επεμβεις σε αυτη

View attachment 91640

πισω απο την κοκκινη καμπυλη ειναι η πρασινη καμπυλη αναφορας ωστε να μπορεις να πειραξεις οτι θες χωρις να χαθεις

View attachment 91641

για να μην χασεις τις αρχικες ρυθμισεις κανωντας επεμβαση καπου συγκεκριμενα πρεπει να την κρατησης σταθερα ολη την καμπυλη εκτος του σημειου που θες να κανεις την επεμβαση...οποτε δηλωνεις τα σημεια αρχης της επεμβασης και το τελος της και διορθωνεις οσα db θες και οποια κλιση θες ενδιαμεσα αυτης.

View attachment 91642
View attachment 91643

αν δεν κρατησεις την καμπυλη την κοκκινη πανω στην πρασινη δεν μπορεις να κανεις επεμβαση καπου χωρις να φυγει αλλου

μολις το κανει ετσι η αγαπη θα τελειωσουν ολα και θα εχει τις μετρησεις που θελει...
Βρε συ Κώστα το έκανα και έτσι και γιουβέτσι και δεν.
Μπορεί να μας βάλεις και τις καμπύλες που μετράς με το rew πριν και μετά με αντιπαραβολή στις επεμβάσεις αυτές στο app για να μας δείξεις το αποτέλεσμα;
[DOUBLEPOST=1520669957][/DOUBLEPOST]
Ερώτηση κάνω, ψάχνοντας να βρω την αιτία.
Ειναι τοσο μεγάλη αυτη η ακύρωση και σε πλάτος, αλλα και σε db όπου με κανει να πιστεύω πως πρόκειται περί λάθους στις ρυθμίσεις και όχι αποκλειστικά σε ακυρώσεις χώρου. Μπορείς να μετρησεις και σε άλλες θέσεις να δούμε πως συμπεριφέρεται ο χώρος συνολικά;
Ετσι ήταν και σε προηγούμενες μετρήσεις που είχα κάνει πέρσι.

Reaction score
15.543
Βρε συ Κώστα το έκανα και έτσι και γιουβέτσι και δεν.
Μπορεί να μας βάλεις και τις καμπύλες που μετράς με το rew πριν και μετά με αντιπαραβολή στις επεμβάσεις αυτές στο app για να μας δείξεις το αποτέλεσμα;
μηπως θελεις να βρεθουμε γιαυτο τα κανεις ολα ; :p:D

οτι βλεπεις εδω ισχυει για ολο το φασμα συχνοτητων οπου θες ;)
....ταχω γραψει βρε

πρασινη no eq
κοκκινη audyssy eq
μπλε app eq

οτι εδωσα πηρε ;)

να πω οτι η αρχικη ισοσταθμιση που κανει τα φερνει καλα.....το app ειναι για ψιλοπραγματα και καποιες επιλογες που ειναι περι ορεξεως..;)

Reaction score
15.543
αν μιλας αγαπη για το sub μονο ειναι θεμα θεσης καθαρα ...θελεις πολλα db για να ξεπερασεις το εμποδιο και δεν θα εχεις και ακουστικα σωστο αποτελεσμα ;)

οποτε μην ψαχνεις να το φερεις καλα με ανεβασμα db μονο

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
είναι θέμα θέσης...να εδώ σε άλλη θέση (γρήγορη μέτρηση με την προηγούμενη ισοστάθμιση γιατί θέλει κανονικά πάλι από την αρχή). Περισσότερα το απόγευμα.

Πράσινο Sub, Κόκκινο Center(+Sub)

sub mid.jpg

[DOUBLEPOST=1520672163][/DOUBLEPOST]
μηπως θελεις να βρεθουμε γιαυτο τα κανεις ολα ; :p:D

οτι βλεπεις εδω ισχυει για ολο το φασμα συχνοτητων οπου θες ;)
....ταχω γραψει βρε

πρασινη no eq
κοκκινη audyssy eq
μπλε app eq

οτι εδωσα πηρε ;)

να πω οτι η αρχικη ισοσταθμιση που κανει τα φερνει καλα.....το app ειναι για ψιλοπραγματα και καποιες επιλογες που ειναι περι ορεξεως..;)

εκεί στα άκρα ψιλοδουλεύει Κώστα, και στη μεριά του sub και στα πολύ ψηλά στα άλλα κανάλια.
Στα ενδιάμεσα κάνε μια δοκιμή να μου πεις, π.χ. 100-500 ή 600-2Κ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662

View attachment 91640

View attachment 91641

View attachment 91642
View attachment 91643

Tα front Κωστή γιατί είναι μέχρι τα 20hz?

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
Χμμμ...και εδώ σε άλλη θέση στην οποία θα μπορούσε να πάει το sub.
Το έχω βάλει και με 1/12 smooth για να είναι ακόμα πιο έντονες οι διαφορές.
Με μπλε η νεότερη θέση, με πράσινο η προηγούμενη στο από πάνω ποστ.

Sub 2.jpg

[DOUBLEPOST=1520672709][/DOUBLEPOST]
Tα front Κωστή γιατί είναι μέχρι τα 20hz?
20Κ γράφει στα front

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Χμμμ...και εδώ σε άλλη θέση στην οποία θα μπορούσε να πάει το sub.
Το έχω βάλει και με 1/12 smooth για να είναι ακόμα πιο έντονες οι διαφορές.
Με μπλε η νεότερη θέση, με πράσινο η προηγούμενη στο από πάνω ποστ.

View attachment 91646
με πολυθρόνα ή χωρίς πολυθρόνα?:p:D
[DOUBLEPOST=1520672853][/DOUBLEPOST]
View attachment 91646
[DOUBLEPOST=1520672709][/DOUBLEPOST]

20Κ γράφει στα front
ναι 20 - 20000 δείχνει η καμπύλη μέτρησης
γιατί?
αφού μέχρι τα 80 τα κροσάρουμε
ποιος ο λόγος να υπάρχει η καμπύλη μέχρι τα 20hz?
το sub έχει δική του αφού

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
Για πείτε, σε γενικές γραμμές, η καμπύλη του κεντρικού πρέπει να πηγαίνει παράλληλα με τις L, R και αν ναι πόσα db πάνω ή να είναι περίπου μαζί στην ίδια στάθμη σε όλο το φάσμα.

LCR sub2.jpg

[DOUBLEPOST=1520673196][/DOUBLEPOST]
με πολυθρόνα ή χωρίς πολυθρόνα?:p:D
[DOUBLEPOST=1520672853][/DOUBLEPOST]

ναι 20 - 20000 δείχνει η καμπύλη μέτρησης
γιατί?
αφού μέχρι τα 80 τα κροσάρουμε
ποιος ο λόγος να υπάρχει η καμπύλη μέχρι τα 20hz?
το sub έχει δική του αφού
με πολυθρόνα, για την ώρα, στη χθεσινή θέση του sub έδειξε ότι με πολυθρόνα είναι λίγο καλύτερη ακύρωση στο μικρόφωνο.

20-20Κ βάζουμε για να δούμε τη συνολική απόκριση του ηχείου, κάτω από 80 παίζει μαζί με το sub και εκεί θέλουμε να δούμε πόσο καλά παντρεύεται. (κάτω από 80 στέλνει το bass management του avr, εφόσον είναι δηλωμένο small το ηχείο, όλες τι συχνότητες του συγκεκριμένου καναλιού στο sub).

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
με πολυθρόνα, για την ώρα, στη χθεσινή θέση του sub έδειξε ότι με πολυθρόνα είναι λίγο καλύτερη ακύρωση στο μικρόφωνο.

20-20Κ βάζουμε για να δούμε τη συνολική απόκριση του ηχείου, κάτω από 80 παίζει μαζί με το sub και εκεί θέλουμε να δούμε πόσο καλά παντρεύεται. (κάτω από 80 στέλνει το bass management του avr, εφόσον είναι δηλωμένο small το ηχείο, όλες τι συχνότητες του συγκεκριμένου καναλιού στο sub).
άρα κάθε φορά που πειράζουμε τα πχ front από τα 20-80 στην ουσία πειράζουμε ΚΑΙ το sub σωστά?
τότε γιατί στην ξεχωριστή ρύθμιση του sub στο app δεν δείχνει καμία μεταβολή?

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
άρα κάθε φορά που πειράζουμε τα πχ front από τα 20-80 στην ουσία πειράζουμε ΚΑΙ το sub σωστά?
τότε γιατί στην ξεχωριστή ρύθμιση του sub στο app δεν δείχνει καμία μεταβολή?
Θεωρητικά όχι, κάτω από 80 είναι κομμένα τα ηχεια, αν θες να πειράξεις εκεί πειράζεις στο sub.
Βέβαια αλλαγές πέριξ του 80 νομίζω οτι επιδρούν στον τρόπο που θα συμπεριφερθεί το crossover και στο πως θα συνταιριάξει με το sub.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.846
Για πείτε, σε γενικές γραμμές, η καμπύλη του κεντρικού πρέπει να πηγαίνει παράλληλα με τις L, R και αν ναι πόσα db πάνω ή να είναι περίπου μαζί στην ίδια στάθμη σε όλο το φάσμα.

View attachment 91648
Ελα, για λέτε, τεμπελιάζετε :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.991
  1. Φαίνεται πως με τις αλλαγές θέσης του sub παίρνεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Ψάξτο
  2. Τωρα το κεντρικό σου παίζει εως και 10db πάνω απο τα LR :o:o:o. Εγώ το έχω περίπου ίσο, αντε κανα δυο db πάνω βάλτο. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και οδηγίες απο THX
  3. Σε αυτα που ανεβάζεις βαλε στον αξονα Ψ απο 20-100db να μην μας βγαίνουν τα μάτια

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188