Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.156
Τυπικός Κεφάλας :roflmao::

απαγορευετε δια ροπαλου ενισχυση στα 20hz οταν το ηχειο δεν εχει δυνατοτητες και ο ιδιοκτητης του μαλιστα παιζει σε εντασεις reference........τακους dimi ; :p
Μετρηση του sub του @ankokdog σε ανοιχτό χώρο (χωρίς room gain):

PB-2000 CEA 2010 Results (2 meter RMS)
  • 20Hz 103.8 dB
  • 25Hz 107.6 dB
  • 31.5Hz 109.6 dB
  • 40Hz 110.1 dB
  • 50Hz 110.5 dB
  • 63Hz 111.5 dB

:lolsign:
[DOUBLEPOST=1534253067][/DOUBLEPOST]Πιες κανένα τσιπουράκι καλύτερα

Reaction score
7.865
να μην βαζω εγω διαγραμματα.....να βαλεις εσυ οταν με το καλο παρεις το umk-1 με -10db με 0 και με +10db να δουμε τι παιζει το dynamic eq ;)

εκτος αν βαλει καποιος αλλος :D

θα ελεγα να βαλεις +10db σε ολα τα ηχεια αποτι τα φερνει το audyssey και να μας πεις.......;)

Πραγματικά σε λίγο δε θα με φτάνει η διάρκεια της μέρας για δοκιμές. Επειδή το κουράσαμε το θέμα και επειδή υπάρχει πολύ υπόθεση χωρίς πραγματικά να ξέρουμε τι συμβαίνει λέω απλά να περιμένω το umik1 και τότε να αρχίσει το πανηγύρι. έχει ξεκινήσει από γερμανία ήδη το ταξίδι του. είναι ωραία που υπάρχει αυτή κοινότητα πραγματικά και βοηθάει και μαθαίνεις πράγματα αλλά και περνάει η ώρα. μπορεί να ανέβηκαν λίγο οι τόνοι αλλά όλα ΟΚ. Πάμε να δούμε το deadpool γιατί τελικά ξεχνάμε γιατί τα έχουμε, για να μας διασκεδάζουν!!!

Reaction score
2.852
να μην βαζω εγω διαγραμματα.....να βαλεις εσυ οταν με το καλο παρεις το umk-1 με -10db με 0 και με +10db να δουμε τι παιζει το dynamic eq ;)

εκτος αν βαλει καποιος αλλος :D

θα ελεγα να βαλεις +10db σε ολα τα ηχεια αποτι τα φερνει το audyssey και να μας πεις.......;)

Δεν είναι επικίνδυνο αυτό; Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει στο φόρουμ του Κυριακάκη ότι αν πειράξεις προ τα πάνω τα level των ηχείων και βάλεις την ένταση στο 0, κινδυνεύουν με υπεροδήγηση, δηλαδή αν θέλω να ακούσω πιο δυνατά απ το 0 δεν υπάρχει πρόβλημα; Ισχύει το ίδιο αν τα ηχεία είναι πάνω στον ενισχυτή ή πάνω σε τελικούς;

Reaction score
15.543
οχι δεν εχεις προβλημα ...απλα μεταφερεις το reference 0 συν 10db
....ο av παιζει ως +18db με ρυθμιση στα 75db οποτε εχεις περιθωριο να το κανεις.

η ρυθμιση σε uhd υλικο ειναι 82db και οχι 75db οπως το κανουν οι avr ;)
....συγκεκριμενα ο marantz κανει ρυθμιση στα 72-73db σε uhd το οποιο ειναι λανθασμενο και πρεπει ναναι στα 82-83 db σε uhd υλικο.....δλδ πρεπει να το πας χειροκινητα για να εχεις σωστη απεικονιση της reference καταστασης και το τι ακους...
....μπορεις επισης να κλειδωσεις τον av να μην παιζει πανω απο το 0 οταν πειραζεις το reference οπως στην περιπτωση που λεω να κανει.;)
.....δεν θα χρειαστει να παει πιο πανω :D

επισης χρησιμοποιωντας το dunamic eq σε ON μπορεις να παιξεις με τις καμπυλες να δεις τι σου αρεσει οταν παιζεις χαμηλοτερα του reference
000.jpg

εχεις τοσα πραγματα να διαλεξεις ......:dance2:

εχεις ετοιμη καμπυλη (reference η flat)
εχεις δυματοτητα ρυθμισης πανω σε αυτη με το app
εχεις Loudness πολυκαναλο -στερεο (dunamic eq on με 4 mode)
κ.λ.π.

δεν υπαρχει καποιος που να μην μπορει να κανει αυτο που θελει !!!!!
....εννοειτε πως δεν μπορει να κανει καφε χωρις ναχει φωτια...:D
εννοω μην περιμενετε στον κωλοχωρο σας να κανει παπαδες αν εχετε σοβαρα θεματα..
.....εννοειτε ο κωλοχωρος ειναι και προς εμενα...:D

αν δεν σας αρεσει το τζαμπα, παρτε dirac :p:D
.....και οι μαζοχες ypao κ.λ.π. :roflmao:

γενικα το EQ ειναι για να ηρεμησει καποια πνευματα και οχι η λυση της μη φροντιδας χωρου :)

Last edited:

Reaction score
2.852
Τα 82-83 db γραφεις οτι ισχυουν για uhd υλικο, για απλο hd ή μουσικη ισχυει το 0 ως reference ετσι; Αυτο με το dynamic στο on και τις 4 καμπυλες που εχει δεν το εχω καταλαβει μπορεις να το εξηγησεις σε παρακαλω τι συμβαινει οταν διαλεγω τα 5 ή 10 ή 15db;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.549
Μια ρύθμιση level κάνουμε στους ενισχυτές και δεν αφορά τα UHD. :p

Last edited:

Reaction score
15.543
Τα 82-83 db γραφεις οτι ισχυουν για uhd υλικο, για απλο hd ή μουσικη ισχυει το 0 ως reference ετσι; Αυτο με το dynamic στο on και τις 4 καμπυλες που εχει δεν το εχω καταλαβει μπορεις να το εξηγησεις σε παρακαλω τι συμβαινει οταν διαλεγω τα 5 ή 10 ή 15db;
αν εχεις καποιο ντεσιμπελομετρο βαλε τα ηχεια στα 82-83db και εισαι οκ

το αλλο δεν εχει να κανει με τον διαλογο....θα στα εξηγησει ο ankokdog οταν θαχει το umk-1

Reaction score
2.852
αν εχεις καποιο ντεσιμπελομετρο βαλε τα ηχεια στα 82-83db και εισαι οκ

το αλλο δεν εχει να κανει με τον διαλογο....θα στα εξηγησει ο ankokdog οταν θαχει το umk-1
Εχω ντεσιμπελόμετρο, εννοείς να βάλω το test tone κι αντί να μου λέει 75 στο 0 να μου λέει 82;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.549
Μόνο αν δεν μετράς απο τον ενισχυτή. Η Dolby προτείνει 79-82dB στα -20dBFS ενώ οι ενισχυτές μετρούν στα -30dBFS, επομένως 72dB απο τους τόνους του ενισχυτή.
Τα ίδια και τα ίδια.

Εχω ντεσιμπελόμετρο, εννοείς να βάλω το test tone κι αντί να μου λέει 75 στο 0 να μου λέει 82;

Στον ενισχυτή σου με το test tone θα μετρήσεις για 75dB. Το ίδιο ισχύει για όποιον δεν έχει Atmos setup.

Movies are mixed in rooms calibrated for film reference. To achieve the same reference level in a home theater system each speaker level must be adjusted so that –30 dBFS band-limited (500 Hz – 2000 Hz) pink noise produces 75 dB sound pressure level at the listening position. A home theater system automatically calibrated by Audyssey MultEQ will play at reference level when the master volume control is set to the 0 dB position. At that level you can hear the mix at the same level the mixers heard it.

Reaction score
15.543
ναι, εκει βαλτο ...για ολους ισχυει..
dolby

Manual calibration
Each full-range speaker should be calibrated to produce the same C-weighted sound pressure level (SPL).
The target SPL can range from 79 dB to 82 dB SPL(C) at the central listening position, depending on the
room size, when driven with pink noise with an RMS level of –20 decibels relative to full scale (dBFS).
Calibrate the subwoofer level to give the same level for redirected bass content from full-range speakers
as those speakers produce in their pass bands. The target SPL can range from 79 dB to 82 dB SPL(C) at the
central listening position, depending on the room size.
Note: If you use the autocalibration setup included in your AVR or processor, be sure to manually check
the levels on the subwoofer and the Dolby Atmos enabled speakers. Some home theater systems do not
correctly set the levels for these speakers.

το κανετε αυτοματα και μετα πατε χειροκινητα ωστε να φτασετε τα επιπεδα στα 82db για ολα τα ηχεια.

δεν θα σας αρεσει ψυχολογικα που θα βλεπετε το volume οτι δεν παιζετε δυνατα καποιοι :p:D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.549

when driven with pink noise with an RMS level of –20 decibels relative to full scale (dBFS)
Some home theater systems do not correctly set the levels for these speakers.
Γιατί το test tone όσων έχουν Audyssey, και σχεδόν όλων των υπόλοιπων μετράει στα -30dBFS. Πόσο μας κάνει παιδάκια όταν απο τα 102 αφαιρέσουμε 30; :D 72dB;*
Κάτι που δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει Atmos, εκεί είναι 75dB στα -30dBFS όπως σαφέστατα αναφέρει η Audyssey.

Επαναλαμβάνω πως αυτά ισχύουν για το test tone των AV ενισχυτών. Τα σινεμάδια (και άλλα που μπερδεύουν :roflmao: ) μετρούν στα -20dBFS.

Σε κάθε περίπτωση το απαιτούμενο των HD (και μη) sound formats είναι να έχουμε 105dB κορυφές στο 0 του volume, και του Atmos 102dB. Το οποίο volume δεν θα ανέβαινε πάνω απ' το 0 αν δεν υπήρχαν tracks γραμμένα χαμηλότερα, αλλά υπάρχουν. :)

*Oops, τόσο μετράει η άσχετη η Audyssey.

PS. Άλλο πράγμα τα UHD και άλλο το Atmos. Τέμνονται συχνότατα, αλλά δεν απαιτούνται. ;)

Reaction score
6.204

Γιατί το test tone όσων έχουν Audyssey, και σχεδόν όλων των υπόλοιπων μετράει στα -30dBFS. Πόσο μας κάνει παιδάκια όταν απο τα 102 αφαιρέσουμε 30; :D 72dB;*
Κάτι που δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει Atmos, εκεί είναι 75dB στα -30dBFS όπως σαφέστατα αναφέρει η Audyssey.

Επαναλαμβάνω πως αυτά ισχύουν για το test tone των AV ενισχυτών. Τα σινεμάδια (και άλλα που μπερδεύουν :roflmao: ) μετρούν στα -20dBFS.

Σε κάθε περίπτωση το απαιτούμενο των HD (και μη) sound formats είναι να έχουμε 105dB κορυφές στο 0 του volume, και του Atmos 102dB. Το οποίο volume δεν θα ανέβαινε πάνω απ' το 0 αν δεν υπήρχαν tracks γραμμένα χαμηλότερα, αλλά υπάρχουν. :)

*Oops, τόσο μετράει η άσχετη η Audyssey.

PS. Άλλο πράγμα τα UHD και άλλο το Atmos. Τέμνονται συχνότατα, αλλά δεν απαιτούνται. ;)
Δεν ξερω μηπως δε καταλαβα καλα αυτο που εγραψες αλλα νομιζω στον yamaha pre pro που εχω το reference ειναι συνηθως στο -15....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.549
Δεν ξερω μηπως δε καταλαβα καλα αυτο που εγραψες αλλα νομιζω στον yamaha pre pro που εχω το reference ειναι συνηθως στο -15....
Τον ίδιο είχα/έχω (5000/5100). :p Το ρέφερενς πρέπει είναι στο 0, και είναι θέμα ρύθμισης ή κακής ρύθμισης του YPAO, λανθασμένης τοποθέτησης μικροφώνου ή χώρου*.
Βάλε ένα app στο κινητό σου και ρύθμισε 75dB με test tone μετά το όποιο καλιμπράρισμα.

*Εντελώς υποθετικό παράδειγμα: Βάζει ο άνκοκντογκ τα "ευαίσθητα" Κλιψ του στις γωνιές, μετράει το Ώντισσυ, μπουμάρουν αλύπητα, κόβει το καημένο μα δε φτάνει, κόβει κι άλλο, κόβει και το κεντρικό, δεν ακούγονται οι ομιλίες.

Reaction score
2.852
Λογικά μπορώ και απ το μενού source volume ν αυξήσω για τη συγκεκριμένη πηγή την ένταση απ το 0 στο +7 οπότε όταν εγώ βάζω το master volume στο 0 ουσιαστικά θα είμαι στα 82db σωστά;
Κάτι άλλο, γι αυτούς που δεν παίζουν ποτέ σ αυτές τις εντάσεις αλλά 30db πιο κάτω, έχει σημασία να γίνει αυτό;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.156
Κάτι άλλο, γι αυτούς που δεν παίζουν ποτέ σ αυτές τις εντάσεις αλλά 30db πιο κάτω, έχει σημασία να γίνει αυτό;
Για κανέναν δεν εχει σημασία.
Τι σε νοιάζει αν ακούς στο Reference έντασης ή όχι;
Παντελώς άχρηστη πληροφορία

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.948