Απλά πράγματα

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.835
3. γούφερ προσαρμοσμένο πάνω στον τοίχο χωρίς το κουτί του (infinite baffle, γι αυτό μιλάω εγώ, χωρίς να το έχω διευκρινίσει είναι η αλήθεια, νόμισα ότι θα το είχατε καταλάβει από τα drivers που κοιτάω).

Στο 1. και 2. η πίσω ακτινοβολία δε χάνεται. Στο 3., χάνεται, δεν επιστρέφει στο δωμάτιο ακρόασης.
Να παίζει 180 μοίρες και όχι 360.
Οι πίσω από τον τοίχο δε σε νοιάζει που θα πάνε αρκεί να μην ξαναγυρίσουν στο δωμάτιο.
Καλή φάση είναι ο ακάλυπτος :gotcha::gotcha: ( η πρασιά για τους βόρειους) :roflmao::roflmao::roflmao:
Να χτίσεις το σαμπ στον τοίχο από τον ακάλυπτο :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.050
Τώρα που το θυμήθηκα:

Επειδή σε αυτά τα (soffit) gain συμμετέχουν και μεσαίες, θέλει και λίγη απορρόφηση.
Ομοίως θέλει απορρόφηση πίσω από το ηχείο σας, σε όσες περιπτώσεις (ορθώς) τοποθετείται πολύ κοντά σε πίσω ή πλαϊνό τοίχο το ηχείο σας.

Γερή απορρόφηση. 5-10 εκ βαριά (110 κιλών) λωρίδα πετροβάμβακα, ή πιο ακριβά υλικά (κοποπρέν κλπ).

Να πέσει το boundary gain στα μεσαία.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Για να μη χανουμε τη συνολικη εικόνα : με τον εντοιχισμο ή το καρντιο γλιτωνεις την ανακλαση απο τον εναν απο τους τουλαχιστον εξι "τοιχους" ενος δωματιου.

Προσωπικα, εχω πρωτα να ασχοληθώ με τους αλλους πεντε. Και απο εμπειρία, κραταω μικρο καλάθι.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.057
Λίγα παίρνετε εσείς του 2κάναλου.:p
..εμείς του πολυκάναλου αρπάζουμε 70€. (οι πουτάνες δεν συμπεριλανβάνονται.):D
Ειναι μονο η επισκεψη.
Μετα, το εργο παει κατ´αποκοπη.:laugh:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.267
Να 'ρθω να βοηθήσω και εγώ.

- Έλα γρήγορα, κάνε μια τρύπα εκεί, 50 ευρώ.
- Τώρα πέρασε ένα χέρι αστάρι πάνω-κάτω, 50 ευρώ.
- Κάνε τα κοψίματα με το πινέλο, 50 ευρώ.
- Πέρνα το πρώτο χέρι χρώμα με το ρολό, 50 ευρώ.

*το μετάνιωσα πικρά που δεν έγινα γιατρός :laugh:

Akis_G

Reaction score
8.057
Να 'ρθω να βοηθήσω και εγώ.

- Έλα γρήγορα, κάνε μια τρύπα εκεί, 50 ευρώ.
- Τώρα πέρασε ένα χέρι αστάρι πάνω-κάτω, 50 ευρώ.
- Κάνε τα κοψίματα με το πινέλο, 50 ευρώ.
- Πέρνα το πρώτο χέρι χρώμα με το ρολό, 50 ευρώ.

*το μετάνιωσα πικρά που δεν έγινα γιατρός :laugh:
Ελα, θα μοιραστουμε την αμοιβη.
Μου κόστισε μόνο μία κόκα-κόλα ;-)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Εντάξει, ο τύπος είναι Θεός. Ναι, μας τα έχει πρήξει (και εμένα) με τα ενεργά, αλλά είναι ΘΕΟΣ. Όχι μόνο το έχει αλλά το μοιράζεται κι όλας.

Δείτε το πριν:

Screen Shot 2018-11-18 at 16.45.48.png

και το μετά, σε όσο δυνατόν πιο ίδιες συνθήκες (πέρασαν και κάτι μήνες μεταξύ των μετρήσεων):

Screen Shot 2018-11-18 at 16.45.39.png

Το παραπάνω φτιάνοντας μόνο το ταβάνι. Τίποτε άλλο.

Thanks Ear!

Reaction score
6.516
Τι μπ&ρδελ& ηταν πριν ωρε !!:o:D
Να πω πραματα που γνωριζεις αλλα να πουμε κατι ...εχεις αλλες μετρησεις ,αυτη κατω απο τα 200 ΄΄μπαζει΄΄ αλλα δειχνει μια γενικη ταση βεβαια ...
Να ανακατεψω την τραπουλα λοιπον, τα ελληνικα ταβανια παιζουν 60-65hz και εκει δεν εχεις αλλαγες ,δυστυχως η συγκεκριμενη μετρηση δεν ειναι τοσο ενδεικτικη της πραγματικης αλλαγης, θα μπορουσαμε να πουμε ως broadband οτι δουλευει εξαιρετικα πανω απο τα 70hz ,αληθεια εχεις καποια αλλη; θεωρω οτι παντου εχεις βελτιωθει σε μικροτερη κλιμακα ...

Akis_G

Reaction score
8.057
Εντάξει, ο τύπος είναι Θεός. Ναι, μας τα έχει πρήξει (και εμένα) με τα ενεργά, αλλά είναι ΘΕΟΣ. Όχι μόνο το έχει αλλά το μοιράζεται κι όλας.

Δείτε το πριν:

View attachment 110294

και το μετά, σε όσο δυνατόν πιο ίδιες συνθήκες (πέρασαν και κάτι μήνες μεταξύ των μετρήσεων):

View attachment 110295

Το παραπάνω φτιάνοντας μόνο το ταβάνι. Τίποτε άλλο.

Thanks Ear!
:thumbsup:

:party:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Το πρώτο mode του ταβανιού μου είναι στα 63Hz. Έχει mode και πιο πάνω, από δοκάρια (και αρμονικές φυσικά). Να διευκρινίσω οτι πρόκειται για ενα αδειο δωματιο χωρις επιπλα, με ενα σαμπ στη μια γωνια. Οτι χειρότερο δηλαδη.

Πριν:

Screen Shot 2018-11-18 at 18.14.32.png

Μετά:

Screen Shot 2018-11-18 at 18.14.04.png

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Δοκίμασα 3 αντίγραφα RPG Modex Plate στον έναν τοίχο, τον Ανατολικό. (Συν το ταβάνι φυσικά που δεν το πειράζω.) Το αποτέλεσμα λίγο - πολύ αναμενόμενο: Δεν έκαναν κάτι στο mode των 40Hz που οφείλεται στην άλλη διάσταση (Βορρά-Νότου) αλλά φαίνεται να κάνει κάτι στο mode των 28Hz που οφείλεται στη διάσταση (Δύση-Ανατολή) ενώ μάζεψαν ακόμη περισσότερο τις αντηχήσεις πάνω από τα 70Hz.

Screen Shot 2018-11-25 at 18.23.29.png

Screen Shot 2018-11-25 at 18.24.25.png

Γενικά το δωμάτιο αυτό είναι νορμάλ, "ακούει" πολύ περισσότερι απο το προηγούμενο στις παρεμβάσεις και μέχρι στιγμής είναι απολύτως προβλέψιμο. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν φυσικά.

Επίσης έστησα το σύστημα και άκουσα ;-)

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Τελος, ξηλωσα τα παντα απο το παλιο δωματιο. Εμεινε σκονη και θρυξαλα:

IMG_2286.JPG

[DOUBLEPOST=1543168780][/DOUBLEPOST]
Βάλε spectrogram, τα waterfalls προκαλούν πονοκέφαλο
Επειδη ξεκινησα με waterfall, θα τα συνεχισω για να ειναι ευκολοτερη η συγκριση.

Βλεπετε πολυ χαρακτηριστικα οτι η απεικονιση rt60 του Rew ειναι πολυ στο περιπου: Στο waterfall, οι αντηχησεις πεφτουν κατω απο τα 300ms μετα τα 45Ηz. Το rt60 δειχνει υψηλες αντηχησεις μεχρι τα 70Ηz, κατι που δεν ισχυει.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris