- Reaction score
- 88.225
Τα τελευταία 18 πόστς θέλουν σβήσιμο.
Ένας διαχειριστής ας καθαρίσει το θρεντ..
FixedΕυχαρίστως. 50€ το ένα. Με απόδειξη.
Τα τελευταία 18 πόστς θέλουν σβήσιμο.
Ένας διαχειριστής ας καθαρίσει το θρεντ..
FixedΕυχαρίστως. 50€ το ένα. Με απόδειξη.
Και τα επόμενα ποστ έχουν ενδιαφέρον:
Είμαι κάτοχος των Gold απο το 2021 που πήρα τα πρώτα 8αρια. Συνδεδεμένα με XLR to RCA σε ενισχυτές δεν έχω audible hiss με προϋπόθεση την σύνδεση ρεύματος όλων στο ίδιο πολύπριζο και πρίζα. Με XLR to XLR δεν ισχύει η συνθήκη με το πολύπριζο ή αλλίως σχεδόν dead silent. Επίσης ότι το tweeter είχε resonance επίσης δεν μπορώ να το καταλάβω καθότι δεν έχω εγώ. Μάλλον μιλάμε για defective προϊόν. Ωστόσο αν χρησιμοποιούσε την unbalance σύνδεση τότε μιλάμε για μια εντελώς άχρηστη και απαράδεκτη σύνδεση που δημιουργεί θόρυβο στον ήχο και δεν ξέρω γιατί την έχουν βάλει ως επιλογή. Και επίσης δεν έιναι horn κατασκευή αλλά ομοωαξονική κατασκευή.Και τα επόμενα ποστ έχουν ενδιαφέρον:
Update: replaced them with the Neumann KH 120 and JBL LSR310.
The Tannoy Gold 8 sounded a little, for lack of a better word, honky. It feels like I can hear resonance from the deep tweeter cone. Perhaps the cone is simply too long and acts as a horn. They might sound better in another room. I couldn't pinpoint the resonance on my measurements though.
Very interesting observation... From my understanding the Tannoy’s horn didn’t really have anything new... The Sceptre’s — which I still have, and really like — doesn’t have that old horn sound people sometimes refer too. They do have a particular voicing which I think may have been intentional for their intended purpose — luckily, this can be EQ’d away if one wishes regular flat dome tweeter-like sounding speakers. Sophisticated DSP with specialized FIR filters is used to eliminate transient smearing caused by time differences and reflections inevitable in such a horn design.
The Presonus Sceptre unlike Fulcrum’s higher-end models uses cheaper drivers, of course — so less SPL and higher distortion — but it does achieve the same goal... which is no transient smearing using a very effective coaxial design with good directivity control.
As I have the KH120s I can tell you that they definitely sound cleaner and clearer, but the Sceptre S8’s stereo imaging and sweet spot also sound much larger. Maybe too big sometimes... for an extreme near-field setup.
The sound was fine. It was the audible hiss that I couldn't stand. I could even hear the hiss from another room if the doors were open. Since then I have had three pairs of Neumann and one pair of Genelec, and their hiss levels are inaudible from 20cm away.
Δικές μου ενστάσεις πάνω στα συγκεκριμένα δεν αφορούν στο φύσημα ή χαρακτήρα χοάνης, αλλά στη χαρακτηριστική μετάπτωση μεταξύ 1000-2500 Hz όπου κείται και η ζώνη cross ανάμεσα στο mid με το tweeter. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαχειρίζονται την ομοαξονική αρχιτεκτονική τόσο επιτυχημένα όσο γνωστές υλοποιήσεις από KEF & Genelec.
Ωστόσο, διαχειρίζεται πολύ πιο επιτυχημένα από τις άλλες δύο φίρμες, το συνολικό κόστος του.Αυτό σημαίνει ότι δεν διαχειρίζονται την ομοαξονική αρχιτεκτονική τόσο επιτυχημένα όσο γνωστές υλοποιήσεις από KEF & Genelec
Να, αυτά δεν μπορώ... να καταλάβω. Δεν είμαι σε θέση να το αναγνωρίσω στην καμπύλη. Πώς πάσχει?η τρίτη οκτάβα πάσχει
Η μέτρηση είναι πάνω στο μεγάφωνο, δεν εμπλέκεται ο χώρος:Να, αυτά δεν μπορώ... να καταλάβω. Δεν είμαι σε θέση να το αναγνωρίσω στην καμπύλη. Πώς πάσχει?![]()
Θεωρώ ότι είναι εμφανής η έλλειψη ωφέλιμης ενέργειας στην τρίτη οκτάβα ως προς τη θέση ακρόασης-λήψης από την παρακάτω παράσταση :Να, αυτά δεν μπορώ... να καταλάβω. Δεν είμαι σε θέση να το αναγνωρίσω στην καμπύλη. Πώς πάσχει?
Άραγε αυτά τα ηχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κείνο το πείραμά σου με τα διπλά κώλο-κώλο?
Και πάλι παραείναι περίεργη.Η μέτρηση είναι πάνω στο μεγάφωνο, δεν εμπλέκεται ο χώρος:
Μπα, δε νομίζω.Και πάλι παραείναι περίεργη.
Μπας και μετρήθηκαν τα ηχεία πάρα πολύ κοντά ή κολλητά σε τοίχο (παρακολουθώ αποσπασματικά το νήμα), και η μέτρηση επηρεάζεται παρά την εγγύτητά της στο μεγάφωνο;
Δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν το δω να προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από το μπας ριφλεξ.εκ κατασκευής ;;; Καρασυντονισμός ;
Θεωρώ πως είναι ο ιδοσυντονισμός της οπής ανάκλασης χαμηλών.Τα ~57,5 Ηz είναι πρώτο στάσιμο κάποιας διάστασης
Πχ τα περλιστεν, όπως κι αυτά:Φυσικά, υπάρχουν τέτοιες σοβαρές υλοποιήσεις, σε αρκετά υψηλά κοστολογια, όπου η χρήση σαμπ είναι "ευκόλως εννοούμενη".![]()
Και εγώ που έχω τα 7αρια και έχω μετρήσει με rew, αυτή ακριβώς την καμπύλη έχουν, αν αφαιρέσω κάποια συγκεκριμένα peaks/dips του χώρου.Θεωρώ ότι είναι εμφανής η έλλειψη ωφέλιμης ενέργειας στην τρίτη οκτάβα ως προς τη θέση ακρόασης-λήψης από την παρακάτω παράσταση :
View attachment 314572
Υποχώρηση στο κάτω μισό και στο άνω μισό ανάγκη ισοστάθμισης που θα περιόριζε ακόμα περισσότερο τη διαθέσιμη ενέργεια.
Δεν έχεις άδικο.Δεν μπορώ με τη λέξη δορυφόρος!![]()