Featured Μετρήσεις με REW

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
Ούτε εγώ τα πάω καλά το με το group delay στις χαμηλές συχνότητες . Και έκανα κανονικές μετρήσεις τώρα με calibrated mic.

Σε κάποια σημεία που έχει κενά δείχνει έλλειψη ακρίβειας στη μέτρηση ως προς το σήμα που έλαβε το μικρόφωνο .
Δείξε παράσταση group delay μέσω REW με κατακόρυφη διαβάθμιση από -50 msec έως 100 msec ή προτιμότερα spectrogram στη ζώνη 20-200 Hz με τον κατακόρυφο άξονα από -200 msec έως 1000 msec.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.691
Με τα πανελ στο ταβάνι τι μπορώ να περιμένω ως βελτίωση, πέρα από το rt?
Πολλά αλλάζουν, το RT δε τα μεταφέρει.

Όταν φεύγει μια μεγάλη ανακλαστική επιφάνεια από τη μέση, παύεις να την ..ακούς!

Reaction score
1.627
Έβαλα σήμερα 2 χύμα σκέτο το υλικό 120*30*5 πίσω από τις 2 κουρτίνες (μια δίπλα στην mlp , μια πίσω γωνιά).....
Παίζει να έχουν κάνει την μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τώρα στις ψηλές. Πρακτικά έκοψα μέρος της πρώτη ανάκλασης του αριστερού ηχείου στον δεξί τοίχο. Μετά έχει τζαμί τον ήπιαμε... Με το αυτί όλα αυτά βαριέμαι να μετρήσω πάλι.

Το καλό είναι ότι δεν φαίνονται, οι κουρτίνες αυτές είναι διακοσμητικές δεν κουνιούνται οπότε γλίτωσα παντόφλα μέχρι να το πάρει γραμμή και να εφαρμόσω το pos na mi sou spaei ta ripapa to wife me to audio gear 2048 step guide :p

Reaction score
1.156
Δείξε παράσταση group delay μέσω REW με κατακόρυφη διαβάθμιση από -50 msec έως 100 msec ή προτιμότερα spectrogram στη ζώνη 20-200 Hz με τον κατακόρυφο άξονα από -200 msec έως 1000 msec.
Χτες το βραδυ ανοιξα το rew για πρωτη φορα, το κατεβασα και ασχοληθηκα για 5 λεπτα . Κρατησα ενα screenshot. Εκει που επρεπε να ρυθμισω σταθμες το πηγα στα 85 γιατι μου ελεγε input level low και ενω δυναμωνα την ενταση για να ματσαρει και παλι το ιδιο ελεγε. Τελος παντων πηγα και εκανα μετρηση και το sweep μου φανηκε χαμηλο σε ενταση αλλα τα db ανεβηκαν πολυ. Τελος παντων θελει λιγο ψαξιμο αυτο δεν ειναι τοσο ευκολο στη χρηση και χανεσαι καπου. Ελπιζω να μην εκανα καποια ζημια. Μονο μια μετρηση εκανα ξερω δεν ειναι σωστο και επρεπε να κανω γυρω απο την θεση ακροασης, αλλα το δοκιμαζα.

Το καλωδιακι ηταν μικρο που συνδεοταν το μικροφωνο στο laptop οποτε δεν ειχα ελευθερια κινησεων. Φορτωσα τα cal files και συνδεσα τον υπολογιστη με bluetooth με τον ενισχυτη. Δεν υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης.

Οποτε αν εξετασουμε την ομοιομορφη κατανομη ενεργειας χωρις ουρες, εδω το κοκκινο ειναι 104db... Ειναι αληθινο αυτο οτι επιασε 104db? Μετρηση απο 2.5μ

Δεν εβρισκα πως να βγαλω το μενου απο τη μεση.

1705567082787.png

Last edited:

Reaction score
1.627
Χτες το βραδυ ανοιξα το rew για πρωτη φορα, το κατεβασα και ασχοληθηκα για 5 λεπτα . Κρατησα ενα screenshot. Εκει που επρεπε να ρυθμισω σταθμες το πηγα στα 85 γιατι μου ελεγε input level low και ενω δυναμωνα την ενταση για να ματσαρει και παλι το ιδιο ελεγε. Τελος παντων πηγα και εκανα μετρηση και το sweep μου φανηκε χαμηλο σε ενταση αλλα τα db ανεβηκαν πολυ. Τελος παντων θελει λιγο ψαξιμο αυτο δεν ειναι τοσο ευκολο στη χρηση και χανεσαι καπου. Ελπιζω να μην εκανα καποια ζημια. Μονο μια μετρηση εκανα ξερω δεν ειναι σωστο και επρεπε να κανω γυρω απο την θεση ακροασης, αλλα το δοκιμαζα.

Το καλωδιακι ηταν μικρο που συνδεοταν το μικροφωνο στο laptop οποτε δεν ειχα ελευθερια κινησεων. Φορτωσα τα cal files και συνδεσα τον υπολογιστη με bluetooth με τον ενισχυτη. Δεν υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης.

Οποτε αν εξετασουμε την ομοιομορφη κατανομη ενεργειας χωρις ουρες, εδω το κοκκινο ειναι 104db... Ειναι αληθινο αυτο οτι επιασε 104db? Μετρηση απο 2.5μ

View attachment 319205
Πάρε βρε άνθρωπε μια προέκταση usb 3 μετρα να κάνεις την δουλειά σου.
Έχεις επιλέξει σωστή πηγή στο rew?
Μεγάλη ζημιά η tv ....την σκέπασα πρόχειρα με ένα κουβερλι και τσουπ. Ξαφνικά δεν είχα αριστερό δεξί ηχείο...γίναν Κόπερφιλντ τα γομαρια.

Αύριο θα πάρω μετρήσεις με τα φρέσκα πλαϊνά, με την κουβέρτα στην τιβι , με κουβέρτα νο2 στο τραπεζάκι και κουβέρτα νο3 σε ένα μεγάλο καθρέφτη που υπάρχει πίσω.

Γενικά λέω να αφήσω το στερεό και να πουλάω κουβέρτες

Last edited:

Reaction score
1.284
με την κουβέρτα στην τιβι , με κουβέρτα νο2 στο τραπεζάκι και κουβέρτα νο3 σε ένα μεγάλο καθρέφτη που υπάρχει πίσω.
Ωχ Ωχ Ωχ κουβέρτες ακούω :lol::lol:, τον θυμάστε τον άλλο με τις κουβέρτες; Πως τον έλεγαν ; Βρείτε κάποιος το thread που είχε ανοίξει, το γέλιο που έριχνα εκείνη τη περίοδο ούτε στη καλύτερη κωμωδία. Θέλω να το ξαναδιαβάσω , βρείτε το...:lolsign:

Α ΝΑΙ ο Γιάνννης με 3Ν αχχαχαχα .
Έλα το βρήκα .
"Άρωμα Hi End απο Θεσσαλονίκη" .
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Last edited:

Reaction score
1.156
Πάρε βρε άνθρωπε μια προέκταση usb 3 μετρα να κάνεις την δουλειά σου.
Έχεις επιλέξει σωστή πηγή στο rew?
Μεγάλη ζημιά η tv ....την σκέπασα πρόχειρα με ένα κουβερλι και τσουπ. Ξαφνικά δεν είχα αριστερό δεξί ηχείο...γίναν Κόπερφιλντ τα γομαρια.

Αύριο θα πάρω μετρήσεις με τα φρέσκα πλαϊνά, με την κουβέρτα στην τιβι , με κουβέρτα νο2 στο τραπεζάκι και κουβέρτα νο3 σε ένα μεγάλο καθρέφτη που υπάρχει πίσω.

Γενικά λέω να αφήσω το στερεό και να πουλάω κουβέρτες
Δεν έχω usb είσοδο !

Reaction score
1.156
Για να συνδεσεις μικροφωνο με laptop λενε.
Αυτο το εκανα με usb c το συνεδεσα και ανεβασα και cal files. Το αναγνωριζει κανονικα απλως ειναι πολυ μικρο το καλωδιακι. Ειναι ο ανταπτορας της apple usb c to 3.5mm στο οποιο συνεδεσα το dayton imm6

Reaction score
1.627
Ωχ Ωχ Ωχ κουβέρτες ακούω :lol::lol:, τον θυμάστε τον άλλο με τις κουβέρτες; Πως τον έλεγαν ; Βρείτε κάποιος το thread που είχε ανοίξει, το γέλιο που έριχνα εκείνη τη περίοδο ούτε στη καλύτερη κωμωδία. Θέλω να το ξαναδιαβάσω , βρείτε το...:lolsign:

Α ΝΑΙ ο Γιάνννης με 3Ν αχχαχαχα .
Έλα το βρήκα .
"Άρωμα Hi End απο Θεσσαλονίκη" .
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μη γελάς σαρδαναπαλε η κουβέρτα είναι ιερή. :p
Ρε δεν κάνω πλάκα.... κάλυψα την οθόνη και ακούω άλλο πράγμα.
Ξερωγω με βαρεσαν τα sweeps κατακουτελα μάλλον.

Reaction score
11.118
Μη γελάς σαρδαναπαλε η κουβέρτα είναι ιερή. :p
Ρε δεν κάνω πλάκα.... κάλυψα την οθόνη και ακούω άλλο πράγμα.
Ξερωγω με βαρεσαν τα sweeps κατακουτελα μάλλον.
Δεν είναι αστείο. Το ίδιο είναι να έχεις την οθόνη σα μια μεγάλη ανακλαστική (για τον ήχο) επιφάνεια και το ίδιο είναι να έχεις την ίδια επιφάνεια σε εκείνο το σημείο με υφή κουβέρτας; Τα πρίμα αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που ανακλούνται-απορροφούνται.

Reaction score
1.627
Δεν είναι αστείο. Το ίδιο είναι να έχεις την οθόνη σα μια μεγάλη ανακλαστική (για τον ήχο) επιφάνεια και το ίδιο είναι να έχεις την ίδια επιφάνεια σε εκείνο το σημείο με υφή κουβέρτας; Τα πρίμα αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που ανακλούνται-απορροφούνται.
Σωστός. Η ευκρίνεια έχει πάει στο θεό, ακούω πράγματα που πριν δεν ήξερα ότι υπάρχουν.
Το κέρδιζα αυτό πριν έως ένα βαθμό έχοντας το Τουίτερ να με κοίταζει στην ευθεία. Αλλά ήταν τόση η ενέργεια που με ενοχλούσε και έκανε τα πάντα να ακούγονται λεπτα, ξυρίζε λίγο.
Τώρα είναι και καθαρό και ξεκούραστο.

Αύριο θα δείξει η νεκροψία με τις μετρήσεις.

Παίζει να μου έχει επηρεάσει και άλλα πράγματα.....

Reaction score
1.156
Εαν βαλεις τραπεζομαντηλο πρεπει να ειναι τυπου τσοχα για να προσφερει αντιανακλαστικες ιδιοτητες σε τραπεζι που παρεμβαλεται μεταξυ ηχειων και θεσης ακροασης? Και τι θα κανει θα απορροφαει η θα διαχεει? πχ εγω βλεπω αυξημενη ενεργεια στην περιοχη 3-6khz , δηλαδη εχει ανεβει κατα 2db παρατηρωντας την σε σχεση με παλαιοτερο διαγραμμα αποκρισης με την προηγουμενη τοποθετηση.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
...

View attachment 319205
Με το εικονίδιο Controls άνω δεξιά του πίνακα:
Controls.png

Επαναλαμβάνεται κιόλας πως άμεσου ενδιαφέροντος είναι η ζώνη 20-200 Hz, οπότε να οριστεί επί του οριζόντιου άξονα.

Κατανοώ πόσο άβολη μπορεί να είναι η εξοικείωση με νέα προγράμματα, αξίζει όμως η προσπάθεια με τον απαιτούμενο χρόνο. Προμηθεύσου UMIK που διαθέτει και μακρύ mini-USB καλώδιο στη συσκευασία του. Πρέπει επίσης κάθε φορά να περιγράφεις ακριβώς τι ηχεία εκπέμπουν στην αντίστοιχη παράσταση. Με αυτό που δείχνεις αποκλείεται να εκπέμπουν τα Elac Carina μόνα τους. Επομένως να συμπληρώσεις τι τα συνοδεύει και υπό ποια συνθήκη διαχείρισης στο σήμα.

Reaction score
1.156
Με το εικονίδιο Controls άνω δεξιά του πίνακα:
View attachment 319252
Επαναλαμβάνεται κιόλας πως άμεσου ενδιαφέροντος είναι η ζώνη 20-200 Hz, οπότε να οριστεί επί του οριζόντιου άξονα.

Κατανοώ πόσο άβολη μπορεί να είναι η εξοικείωση με νέα προγράμματα, αξίζει όμως η προσπάθεια με τον απαιτούμενο χρόνο. Προμηθεύσου UMIK που διαθέτει και μακρύ mini-USB καλώδιο στη συσκευασία του. Πρέπει επίσης κάθε φορά να περιγράφεις ακριβώς τι ηχεία εκπέμπουν στην αντίστοιχη παράσταση. Με αυτό που δείχνεις αποκλείεται να εκπέμπουν τα Elac Carina μόνα τους. Επομένως να συμπληρώσεις τι τα συνοδεύει και υπό ποια συνθήκη διαχείρισης στο σήμα.
Θα το ξανά κοιτάξω. Τι εννοείς αποκλείεται να το εκπέμπουν τα Elac μόνα τους ; Δεν έχω αγοράσει sub

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.178
Θα το ξανά κοιτάξω. Τι εννοείς αποκλείεται να το εκπέμπουν τα Elac μόνα τους ; Δεν έχω αγοράσει sub
Είναι απίθανο η καταγεγραμμένη ενέργεια στη ζώνη 30-50 Hz να οφείλεται στην εκπομπή των Elac.

Reaction score
1.156
Είναι απίθανο η καταγεγραμμένη ενέργεια στη ζώνη 30-50 Hz να οφείλεται στην εκπομπή των Elac.
Μπορεί να είναι ο χώρος δεν έχω λόγο να πω κάτι που δεν ισχύει …

Παραμένει έτσι

Attachments

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.488
Δεν επιμένω ότι σίγουρα είναι αυτό , αλλά κάνω μία σκέψη. Το δεξί ηχείο είναι δίπλα σε γωνία.
Μήπως είναι από αυτό ?

Reaction score
1.156
[
Δεν επιμένω ότι σίγουρα είναι αυτό , αλλά κάνω μία σκέψη. Το δεξί ηχείο είναι δίπλα σε γωνία.
Μήπως είναι από αυτό ?
Μπορεί . Αλλά το αριστερό ηχείο απέχει πολύ από τον τοίχο . Πάντως αυτός ο υπό χώρος γίνεται πραγματικά pressurised όταν υπαρχει αντίστοιχο περιεχόμενο

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106