Featured Μετρήσεις με REW

Reaction score
1.627
Παρόμοια φάση είμαι σε ένα βαθμό και εγώ. Όχι τόσο κοντά στον τοίχο αλλά έχει απόκλιση αρκετή το αριστερό με το δεξί.
Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα πάνελ οριζόντια από το πλαϊνό του ηχείου και στην πρώτη ανάκλαση να αντισταθμίσει λίγο την διαφορά. Σε εμένα δούλεψε αρκετά καλά αυτή η τακτική ναι έφτιαξε το κεντρικό είδωλο. Πριν τα πάνελ έφευγε αριστερά και αναγκάζομουν να δώσω περισσότερη ένταση στο δεξί ηχείο για να το μαζέψω κάπως.

Σε άλλα νέα....δεν ξέρω πως θα μετρήσει με τις τελευταίες αλλαγές το έργο.
Αλλά νομίζω σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έβαλα και απόλαυσα μουσική χωρίς να ακούω μηχανήματα κτλ. Σα να μου αρέσει αυτό που ακούω σημερις.
(Με εξαίρεση το χαμηλό που κάνω τα στραβά μάτια γιατί υπάρχει το θέμα που υπάρχει αλλά θα ισιαξει από βδομάδα).
Μέχρι και η κυρά με ρωτησε τι έκανα και άκουσον άκουσον! ΑΑΑΑΑΚΟΥΣΕ Η ΚΟΥΦΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΑ! ΤΡΕΧΑΤΕ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Reaction score
1.156
Παρόμοια φάση είμαι σε ένα βαθμό και εγώ. Όχι τόσο κοντά στον τοίχο αλλά έχει απόκλιση αρκετή το αριστερό με το δεξί.
Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα πάνελ οριζόντια από το πλαϊνό του ηχείου και στην πρώτη ανάκλαση να αντισταθμίσει λίγο την διαφορά. Σε εμένα δούλεψε αρκετά καλά αυτή η τακτική ναι έφτιαξε το κεντρικό είδωλο. Πριν τα πάνελ έφευγε αριστερά και αναγκάζομουν να δώσω περισσότερη ένταση στο δεξί ηχείο για να το μαζέψω κάπως.

Σε άλλα νέα....δεν ξέρω πως θα μετρήσει με τις τελευταίες αλλαγές το έργο.
Αλλά νομίζω σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έβαλα και απόλαυσα μουσική χωρίς να ακούω μηχανήματα κτλ. Σα να μου αρέσει αυτό που ακούω σημερις.
(Με εξαίρεση το χαμηλό που κάνω τα στραβά μάτια γιατί υπάρχει το θέμα που υπάρχει αλλά θα ισιαξει από βδομάδα).
Μέχρι και η κυρά με ρωτησε τι έκανα και άκουσον άκουσον! ΑΑΑΑΑΚΟΥΣΕ Η ΚΟΥΦΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΑ! ΤΡΕΧΑΤΕ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Σχετικά με το είδωλο . Νιώθω ότι είναι στο κέντρο αλλά αν κάνω Λάθος και ήθελα να το διορθώσω δεν μπορώ με το balance του ενισχυτή να το πάω αριστερά δεξιά ;

Reaction score
1.627
Που σαι Γιάννη με ofc με 3Ν, έλα να μετρήσουμε κλινοσκεπασματα
Σχετικά με το είδωλο . Νιώθω ότι είναι στο κέντρο αλλά αν κάνω Λάθος και ήθελα να το διορθώσω δεν μπορώ με το balance του ενισχυτή να το πάω αριστερά δεξιά ;
Αυτό λέω βρε, ρίχνεις την ισχύ στο ένα κανάλι για να ισορροπήσει, αλλά μπορεις να τι κάνεις και αλλιώς

Reaction score
1.627
Αξιώθηκα η κουφάλα και τελείωσα τις κολώνες.
Μπήκε ξύλο πάνω κάτω για να πατάνε καλύτερα, να κρύψει τις ατελείες πάνω και να μην αφήσει το πανί να σέρνεται κάτω και γίνει σαν την μαυριλα του ear όταν ακούει δικαναλα.

Αν από πίσω προσθεσω καμιά 4-5 πόντους βαρύ υλικό (δεν θα φαίνεται καθόλου , θα κάνει τίποτα η τσάμπα κόπος;)
Αξιώθηκα η κουφάλα και τελείωσα τις κολώνες.
Μπήκε ξύλο πάνω κάτω για να πατάνε καλύτερα, να κρύψει τις ατελείες πάνω και να μην αφήσει το πανί να σέρνεται κάτω και γίνει σαν την μαυριλα του ear όταν ακούει δικαναλα.

Αν από πίσω προσθεσω καμιά 4-5 πόντους βαρύ υλικό (δεν θα φαίνεται καθόλου , θα κάνει τίποτα η τσάμπα κόπος;)
Επίσης ψαχνω λύση να βάλω ένα πίνακα μπροστά από την τηλεόραση (από πίσω λέω να βάλω την παπάρια που βάζουν κάτω από τα πλυντήρια)και να σηκώνεται ανώδυνα όταν θέλω να δω.
Πολλά ζητάω ξέρω , αλλά μου αρέσει σαν ιδέα.
Αλλιώς σκεφτόμουν κάτι σε πανί με τσόχα από πίσω να κόψει όσο κόψει...
Για πείτε καμιά ιδέα, έχει δοκιμάσει κανείς κάτι;

Attachments

Reaction score
1.627
Επανέρχομαι δημητριος με τελευταίες μετρήσεις.

received_4028437290716500.jpeg

Σε κλίμακα των 10db

received_1426542238264950.jpeg

Rt
received_912201573420122.jpeg

Και ένα προηγούμενο από παρόμοια κοντινή θέση αλλά παλιότερο γράφημα.
423140_597c139e38f4072f09b26396c762df51.jpg

Στο 1ο γράφημα δεν μπορώ να βρω την πηγή του dip στα 200-300 hz. Είναι περίπου 5db από τα 74-75db που μέτρησα.
Κάλυψα τραπεζάκια με υλικό, κάλυψα τον καθρέφτη πίσω, σκατουλες εκεί ακάθεκτο.
Αλλαγή είδα μόνο στις ψηλές και αυτή ήταν της τάξης του ενός db.
Την tv δεν κάλυψα γιατί δεν θα έβλεπα να μετρήσω.
επιπλέον έβαλα ένα πάνελ πίσω από το ηχείο, πάλι μικρό αλλαγές , άντε να έριξε το dip 1db.

Όπως και να τα βάλω παραμένει....καμμιά ιδέα
;

ΥΓ τα ηχεία είχαν στα ποδαράκια λαστιχένια καλύμματα. Τα έβγαλα και πατάει το καρφί κάτω τώρα.
μάζεψε κάτι σκαμπανεβάσματα στα μεσαία, μου έδωσε σκαμπανεβάσματα στα ψηλά από 5-6k και πάνω.....wtf

Δεν έχει παίξει dirac ακόμα ούτε σαμπια

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.489
Το φωτιστικό σου είναι περίεργο Αντρίκο.
Για τις υψηλές παίζει να σου κάνει νούμερα.

Reaction score
1.627
ΥΓ. Λες να φταίει λο
Το φωτιστικό σου είναι περίεργο Αντρίκο.
Για τις υψηλές παίζει να σου κάνει νούμερα.
Επίτηδες το πήρα να κάνει ντιφιουζιον μη του γαμ......... Χαχαχαχχαχα
Λες ρε να είναι από εκεί και να τραβάω τα βυζιά μου ;

Reaction score
1.284
Αλλαγη κατοικιας, αλλαγη χωρου, αλλαγη γυναικας γιατι δε νομιζω να μπορει να κανει ολα οσα του προταθουν.
Καμία αλλαγή , απλά είναι τα πράγματα.
Με τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που έχει ήδη:
Dirac 40-300 , με target curve να σηκώνει αρκετά τα χαμηλά. 300-20Κhz τα αφήνει ως έχουν.
Με έξτρα εξοπλισμό : τουλάχιστον δυο sub + ένα mini dsp να τα φέρει όπως πρέπει και μετά Dirac 20-300.
Μην το ψάχνεις άλλο.

Reaction score
1.627
Καμία αλλαγή , απλά είναι τα πράγματα.
Με τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που έχει ήδη:
Dirac 40-300 , με target curve να σηκώνει αρκετά τα χαμηλά. 300-20Κhz τα αφήνει ως έχουν.
Με έξτρα εξοπλισμό : τουλάχιστον δυο sub + ένα mini dsp να τα φέρει όπως πρέπει και μετά Dirac 20-300.
Μην το ψάχνεις άλλο.
βρε αυτό θα γίνει ούτως η άλλως. Σωτηρία εννοούσα χωρίς την χρήση των παραπάνω να έρθει όσο γίνεται και μετά τα γνωστά. Αλλά μάλλον με τις παρούσες συνθήκες το τερμάτισα.
Και να πω την αμαρτία μου βαρέθηκα και λίγο :p.

Θα ρίξω ένα dirac στα χαμηλά το ΣΚ και όταν έρθουν τα sub ξανα μανά.

Reaction score
1.156
Ίσως ένα χοντρό χαλί μπορεί να μειώσει τις ανακλασεις από το δάπεδο στις χαμηλές συχνότητες που προκαλούν παρεμβολές και μπορεί εν μέρει να ευθύνονται για το dip . Δε νομίζω όμως να το εξαφανίσουν, όμως μπορεί να το μετριάσουν…

Reaction score
1.284
Ίσως ένα χοντρό χαλί μπορεί να μειώσει τις ανακλασεις από το δάπεδο στις χαμηλές συχνότητες
Δεν υπάρχει τέτοιο μαγικό χαλί. Ότι χαλί και να πάρει οι "χαμηλές" θα το περνάνε λες και δεν υπάρχει τίποτα.
Εδώ περνάνε οικοδομές ολόκληρες και φτάνουν απ τον τρίτο στο ισόγειο , τι να κάνει ένα χαλάκι;

Reaction score
1.156
Δεν υπάρχει τέτοιο μαγικό χαλί. Ότι χαλί και να πάρει οι "χαμηλές" θα το περνάνε λες και δεν υπάρχει τίποτα.
Εδώ περνάνε οικοδομές ολόκληρες και φτάνουν απ τον τρίτο στο ισόγειο , τι να κάνει ένα χαλάκι;
200-300 hz είναι το dip όμως και το μήκος κύματος γίνεται αρκετά μεγάλο από τα 100hz και κάτω . Τέλος πάντων μια ιδέα που είναι απλή είπα

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194