MARTIN LOGAN PURITY ----REVIEW

Reaction score
5
χμ χμ χμ...
Παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος:
Στο χώρο του Βασίλη (λόγω χώρου κι όχι λόγω ηχείου) δε παίζουν οι πολύ χαμηλές συχνότητες. Ξεκινάμε να δίνουμε σημασία από τους 45 κύκλους λοιπόν,

Ας δούμε τις μετρήσεις αναλυτικά:

Στους 45 κύκλους είναι στα 88 db, σωστά?
Στους 20 χιλιόκυκλους είναι στρα 88 db, σωστά?
Στους 50 κύκλους είναι στα 91 db, σωστά?
Η μέγιστη πτώση μεσαίων είναι στα 91 db, σωστά?
Οι μεγαλύτερες κορυφώσεις (80Hz, 110Hz, 1.5-4KHz) είναι στα 95db, σωστά?

Η μέγιστη διαφορά που υπάρχει είναι 88-95, δηλαδή 7db σωστά?
Αυτό ισοδυναμεί με +-3,5db απόκριση, σωστά?
Η μέγιστη πτώση στα μεσαία, από την μέγιστη κορύφωση του σχεδιαγράμματος, απέχει 4 db, σωστά? Άρα +-2db, σωστά?

Τι βλέπω λάθος?

Καλές η ατάκες αλλά ας πάμε στην ουσία Κώστα μου, το πιο πάνω είναι μια απόκριση στα πλαίσια του + - 3db. Αυτά που λες εσύ απλά δεν ισχύουν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ποιές ατάκες βρε Αντωνάκη μας? Η σχέση σου με τα διαγράμματα μάλλον είναι όσο του Κώστα με τα διαστημόπλοια...

Ρε σεις έχω βαρεθεί να διαβάζω κοτσάνες, δεν μπορώ άλλο έλεος. Ο Κώστας εξήγησε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα στο διάγραμμα. Αν δεν γνωρίζετε να διαβάζετε διαγράμματα τέτοιου είδους, τι στο καλό μπλέκεστε δεν μπορώ να καταλάβω? Πρέπει σώνει και καλά να δείξετε ότι έχετε άποψη? Τι είστε εσείς ρε παιδιά? Αν κάποιος σας μιλήσει για πυρηνική φυσική θα πεταγόσασταν να πείτε την άποψή σας. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ, όχι άλλο κάρβουνο, πως να το πω αλλιώς δεν ξέρω! :cool_11::cool_11:

...

Reaction score
5
Ποιές ατάκες βρε Αντωνάκη μας? Η σχέση σου με τα διαγράμματα μάλλον είναι όσο του Κώστα με τα διαστημόπλοια...

Ρε σεις έχω βαρεθεί να διαβάζω κοτσάνες, δεν μπορώ άλλο έλεος. Ο Κώστας εξήγησε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα στο διάγραμμα. Αν δεν γνωρίζετε να διαβάζετε διαγράμματα τέτοιου είδους, τι στο καλό μπλέκεστε δεν μπορώ να καταλάβω? Πρέπει σώνει και καλά να δείξετε ότι έχετε άποψη? Τι είστε εσείς ρε παιδιά? Αν κάποιος σας μιλήσει για πυρηνική φυσική θα πεταγόσασταν να πείτε την άποψή σας. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ, όχι άλλο κάρβουνο, πως να το πω αλλιώς δεν ξέρω! :cool_11::cool_11:

...

Ρε, έλεος ρε, μην επιμένεις ο αδελφός σου ένα λάθος έγραψε και παρέσυρε και εσάς υπόλοιπους. Μην επιμένεις χειροτερεύεις τη θέση σου.. !!!!! :crazy_3:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904

... και για να ξεμπλέξουμε με την απόκριση, μιας και ορισμένοι εδώ μέσα μας περνούν για ηλίθιους, ενώ άλλοι, προφανώς ακόμη πιο άσχετοι από τους "βαριούς μηχανολόγους", (Μιχάλη δεν άντεξα ρε τι να κάνω, είπαμε, μαλάκας αλλά όλα έχουν ένα όριο), παρέθεσαν μέχρι και απόκριση μικροφώνου, ας δούμε εκ του σύνεγγυς την απόκριση το ηχείου.

Στην επάνω εικόνα, η καμπύλη απόκρισης του ηχείου οριοθετείται μέσα στο τυπικό φάσμα που μπορεί να ακούσει ένας υγιής (ακόμη κι αν είναι πτυχιούχος μηχανολογίας), μέσα σε ένα τυπικών διαστάσεων οικιακό δωμάτιο, δηλαδή 50-20000 Hz. Στο φάσμα αυτό, η καμπύλη έχει ένα πλάτος διακύμανσης 7dB, οπότε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η απόκριση είναι 50-20000Hz ±3,5dB, ΑΛΛΑ θα πρέπει να επισημανθεί, πως το μέγιστο ενεργειακό φορτίο που ακούμε εκτείνεται έως τα 10000Hz, σημείο στο οποίο το ηχείο βρίσκεται κάπου στα 89dB, οπότε η διακύμανση βαίνει στα ±3dB.

Στην κάτω εικόνα, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά, καθώς η καμπύλη οριοθετείται προς τα κάτω έως τα 40Hz, συχνότητα δύσκολη για τους περισσότερους οικιακούς χώρους -και δεν επεκτείνομαι σ΄αυτό. Εάν λάβουμε ως κάτω όριο αυτή τη συχνότητα, μια στεγνή ερμηνεία της διακύμανσης θα ήταν ±5dB, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί εμφατικά ότι αυτή η βύθιση στα χαμηλά αφορά την περιοχή μόλις από 50 - 40Hz. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες λήψης αυτής της μέτρησης, και πιθανότατα δεν είναι ανηχοϊκή, οπότε δεν πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν το τμήμα της καμπύλης κάτω από τα 200Hz, καθ' όσον σε αυτές τις συχνότητες προϋποτίθεται ανηχοϊκός θάλαμος, ώστε η μέτρηση να είναι αξιόπιστη. Άλλωστε, τα περισσότερα περιοδικά, (όχι όμως και το Stereophile), δημοσιεύουν μέτρηση από τα 300Hz και άνω, ενώ για τα μπάσα ο αναγνώστης δεν ανημερώνεται για το παραμικρό.

Επίσης, πρέπει να σημειώσω, πως όλες ανεξαιρέτως οι μετρήσεις απόκρισης γίνονται σε απόσταση 1 μέτρου με ηλεκτρικό σήμα τάσης τέτοιας, ώστε, σε συνδυασμό με την εμπέδηση του ηχείου, να ισούται με ισχύ 1W. Υπάρχουν και εξαιρέσεις για καθαρά χωροτακτικούς λόγους, όπως το εν λόγω ηχείο, του οποίο ο λοβός διασποράς σχηματίζεται από έναν συνδυασμό κυλινδρικής επιφάνειας και κώνου, οπότε το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετηθεί πιο μακριά, με ανάλογη αύξηση της ισχύος, ώστε η απόκριση να δίνει και ένα μέτρο της ευαισθησίας.

Ειδκά όσον αφορά την ισχύ, η απόκριση όλων ανεξαιρέτως των ηχείων βαίνει επί τα χείρω, καθώς αυξάνεται η ισχύς. Για παράδειγμα, αν ένα ηχείο δίνει μια απόκριση 50-20000Hz ±3dB στο 1W, εάν μετρηθεί με ισχύ 100W, η απόκρισή του θα είναι ας πούμε 250-12000 ±7dB, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις παραμορφώσεις. Κακά τα ψέμματα, στις υψηλές στάθμες πολύ λίγα ηχεία "ανασαίνουν" αξιοπρεπώς και περίπου σωστά, και ένα από αυτά είναι το ως άνω σημείο αναφοράς. Αυτά, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο power buy. Το ηχείο δεν είναι κακό, αντιθέτως, ειδικά δοθείσης της αρχιτεκτονικής του, έχει αξιοπρεπέστατη απόκριση, και είναι προς όφελος όλων μας, να γνωρίζουμε τί λένε και υπό ποιες συνθήκες γίνονται οι μετρήσεις, και τί θα έλεγαν αν οι συνθήκες ήταν επαχθέστερες. Εάν βρείτε κατασκευαστή να δημοσιεύει απόκριση σε ισχύ υψηλότερο του 1W, δώστε του πολύ μεγάλη σημασία. Λίγοι κατασκευαστές έχουν αυτό το θάρρος, και συνήθως απευθύνονται σε γνώστες - επαγγελματίες, και οπωσδήποτε όχι σε "μηχανολόγους".

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ρε, έλεος ρε, μην επιμένεις ο αδελφός σου ένα λάθος έγραψε και παρέσυρε και εσάς υπόλοιπους. Μην επιμένεις χειροτερεύεις τη θέση σου.. !!!!!
Μόνο που δεν είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις το λάθος. Μόνο να χασκογελάς ξέρεις. :happy_4:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Και κάτι τελευταίο. Σας παρακαλώ πολύ, καθαρίστε αυτό το thread από τις ογκώδεις εικόνες. Είναι απαράδεκτο, μια εικόνα 800x600 να έχει όγκο 1MB, ενώ συγχρόνως να δημοσιεύονται και BMP των 800KB, ενώ σε μορφή GIF μαζεύονται στα 15KB. Ήμαρτον πια... Ήθελα να ήξερα, αυτό μόνον εμένα ενοχλεί, ή μήπως εδώ μέσα βαλθήκατε να δημοσιεύσετε το press kit της ML. Σας παρακαλώ κάντε κάτι, και μετά αποσύρετε αυτό το μήνυμα. Thnx...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Στο φάσμα αυτό, η καμπύλη έχει ένα πλάτος διακύμανσης 7dB, οπότε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η απόκριση είναι 50-20000Hz ±3,5dB, ΑΛΛΑ θα πρέπει να επισημανθεί, πως το μέγιστο ενεργειακό φορτίο που ακούμε εκτείνεται έως τα 10000Hz, σημείο στο οποίο το ηχείο βρίσκεται κάπου στα 89dB, οπότε η διακύμανση βαίνει στα ±3dB.
Στην κάτω εικόνα, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά, καθώς η καμπύλη οριοθετείται προς τα κάτω έως τα 40Hz, συχνότητα δύσκολη για τους περισσότερους οικιακούς χώρους -και δεν επεκτείνομαι σ΄αυτό. Εάν λάβουμε ως κάτω όριο αυτή τη συχνότητα, μια στεγνή ερμηνεία της διακύμανσης θα ήταν ±5dB, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί εμφατικά ότι αυτή η βύθιση στα χαμηλά αφορά την περιοχή μόλις από 50 - 40Hz.
Αντώνη τα κατάλαβες ή να του πω να τα γράψει και σε άλλη γλώσσα? :happy_4:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Και κάτι τελευταίο. Σας παρακαλώ πολύ, καθαρίστε αυτό το thread από τις ογκώδεις εικόνες. Είναι απαράδεκτο, μια εικόνα 800x600 να έχει όγκο 1MB, ενώ συγχρόνως να δημοσιεύονται και BMP των 800KB, ενώ σε μορφή GIF μαζεύονται στα 15KB. Ήμαρτον πια... Ήθελα να ήξερα, αυτό μόνον εμένα ενοχλεί, ή μήπως εδώ μέσα βαλθήκατε να δημοσιεύσετε το press kit της ML. Σας παρακαλώ κάντε κάτι, και μετά αποσύρετε αυτό το μήνυμα. Thnx...
Έχεις απόλυτο δίκιο, ο Βασίλης έκανε την λαλακία, είπα ότι θα τα μαζέψω αλλά δεν άδειασα.

...

Reaction score
0
Ασχετιλα+προκαταληψη+κομπλεξισμος+ηλιθιοτητα ηταν παντα χαρακτηριστικο
καποιων εδω μεσα
τι λεει βρε ασχετοι το διαγραμμα;
πανω πρασινη=+3db
κατω πρασινη=-3δβ
κατακορυφη κοκκινη = δινει την -3db συχνοτητα αποκοπης στα χαμηλα

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Κύριε CRUYFF επειδή τα ξανάπαμε, την επόμενη φορά που θα δω χαρακτηρισμούς θα έχεις κυρώσεις. Μερσί.

...

Reaction score
0
Θερμες ευχαριστιες στον Ημιθεο που με απαλλαξε απο την ταλαιπωρια να γραψω περισσοτερες εξηγησεις:cool_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
KK, άλλη φορά θα έχεις κυρώσεις αν με ξανααφήσεις μόνο μου να παλεύω με ανόητους. Θα σου ισιώσω το μαλλί, θα εξαφανίσω τις μπούκλες σου, νταξ?

Κι εσύ JOHAN CRUYFF αν τα έγραφες λίγο νωρίτερα θα με βοηθούσες να τους συμμαζέψω, αλλά κι εσύ σα τον bro είσαι μου φαίνεται, γουστάρεις το ξεβράκωμά τους στη συγγρού, ε?

Τώρα βέβαια που έλαβαν γνώση και για το άλλο διάγραμμα απόκρισης των βατ και πάπι, που το χλέβαζαν οι ανόητοι, μούγκα.....

Μικρόφωνο στα σπίτια σας και στα μαγαζιά σας χρειάζεστε βρε, και ένα σιντάκι με ροζ θόρυβο, να δείτε μετά τα μούτρα σας.....

Για την ιστορία, έχω μετρήσει στο σπίτι μου στη Λήμνο, σε στάθμη 113-115db απόκριση από 17Hz έως 22ΚΗz με απόκλιση +-0,5db.
Το ίδιο σχεδιάγραμμα απόκρισης είχα και σε στάθμη 90db.
Η μέτρηση των χαμηλών (17-200Hz) έγινε και στις 2 περιπτώσεις με μία μία συχνότητα, και με πολύ υπομονή....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Τώρα ρε bro, πραγματικά νομίζεις πως με τις επεξηγήσεις κόντρα στις εξηγήσεις για το πως διαβάζουμε το διάγραμμα, καθώς και τα των μετρήσεων και ανηχοϊκών θαλάμων και δε συμμαζεύεται, όλα τελείωσαν?
Δεν είσαι καλά μου φαίνεται, δεν έχεις καταλάβει τίποτα ακόμη. :cool_11::cool_11:

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ήθελα να ήξερα, αυτό μόνον εμένα ενοχλεί, ή μήπως εδώ μέσα βαλθήκατε να δημοσιεύσετε το press kit της ML.
Το είχα γράψει και νωρίτερα.
Λογικά θα το διορθώσει ο Νίκος. :cool_4:

Reaction score
5
Ασχετιλα+προκαταληψη+κομπλεξισμος+ηλιθιοτητα ηταν παντα χαρακτηριστικο
καποιων εδω μεσα
τι λεει βρε ασχετοι το διαγραμμα;
πανω πρασινη=+3db
κατω πρασινη=-3δβ
κατακορυφη κοκκινη = δινει την -3db συχνοτητα αποκοπης στα χαμηλα

Σου ξέφυγε 1db στην κάτω πράσινη οπόταν είναι -4db

Άσε που δεν μετράς από τα 40hz που ήταν το σημείο τις κύριας διαφωνίας το οποίο προσθετή αλλά 3db Σύνολο 7. Και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.

Reaction score
0
Σου ξέφυγε 1db στην κάτω πράσινη οπόταν είναι -4db

Άσε που δεν μετράς από τα 40hz που ήταν το σημείο τις κύριας διαφωνίας το οποίο προσθετή αλλά 3db Σύνολο 7. Και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.
χρειαζεσαι ενα καλο οφθαλμιατρο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.904
Members
38.259
Νεότερο μέλος