- Reaction score
- 5
χμ χμ χμ...
Παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος:
Στο χώρο του Βασίλη (λόγω χώρου κι όχι λόγω ηχείου) δε παίζουν οι πολύ χαμηλές συχνότητες. Ξεκινάμε να δίνουμε σημασία από τους 45 κύκλους λοιπόν,
Ας δούμε τις μετρήσεις αναλυτικά:
Στους 45 κύκλους είναι στα 88 db, σωστά?
Στους 20 χιλιόκυκλους είναι στρα 88 db, σωστά?
Στους 50 κύκλους είναι στα 91 db, σωστά?
Η μέγιστη πτώση μεσαίων είναι στα 91 db, σωστά?
Οι μεγαλύτερες κορυφώσεις (80Hz, 110Hz, 1.5-4KHz) είναι στα 95db, σωστά?
Η μέγιστη διαφορά που υπάρχει είναι 88-95, δηλαδή 7db σωστά?
Αυτό ισοδυναμεί με +-3,5db απόκριση, σωστά?
Η μέγιστη πτώση στα μεσαία, από την μέγιστη κορύφωση του σχεδιαγράμματος, απέχει 4 db, σωστά? Άρα +-2db, σωστά?
Τι βλέπω λάθος?
Αν αυτο το διαγραμμα ειναι +-3db να κατεβασω τα παντελονια μου στη Συγγρου.χαχχααχαχ
Ποιές ατάκες βρε Αντωνάκη μας? Η σχέση σου με τα διαγράμματα μάλλον είναι όσο του Κώστα με τα διαστημόπλοια...
Ρε σεις έχω βαρεθεί να διαβάζω κοτσάνες, δεν μπορώ άλλο έλεος. Ο Κώστας εξήγησε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα στο διάγραμμα. Αν δεν γνωρίζετε να διαβάζετε διαγράμματα τέτοιου είδους, τι στο καλό μπλέκεστε δεν μπορώ να καταλάβω? Πρέπει σώνει και καλά να δείξετε ότι έχετε άποψη? Τι είστε εσείς ρε παιδιά? Αν κάποιος σας μιλήσει για πυρηνική φυσική θα πεταγόσασταν να πείτε την άποψή σας. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ, όχι άλλο κάρβουνο, πως να το πω αλλιώς δεν ξέρω! :cool_11::cool_11:
...
Μόνο που δεν είσαι σε θέση να μου εξηγήσεις το λάθος. Μόνο να χασκογελάς ξέρεις. :happy_4:Ρε, έλεος ρε, μην επιμένεις ο αδελφός σου ένα λάθος έγραψε και παρέσυρε και εσάς υπόλοιπους. Μην επιμένεις χειροτερεύεις τη θέση σου.. !!!!!
Αντώνη τα κατάλαβες ή να του πω να τα γράψει και σε άλλη γλώσσα? :happy_4:Στο φάσμα αυτό, η καμπύλη έχει ένα πλάτος διακύμανσης 7dB, οπότε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η απόκριση είναι 50-20000Hz ±3,5dB, ΑΛΛΑ θα πρέπει να επισημανθεί, πως το μέγιστο ενεργειακό φορτίο που ακούμε εκτείνεται έως τα 10000Hz, σημείο στο οποίο το ηχείο βρίσκεται κάπου στα 89dB, οπότε η διακύμανση βαίνει στα ±3dB.
Στην κάτω εικόνα, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά, καθώς η καμπύλη οριοθετείται προς τα κάτω έως τα 40Hz, συχνότητα δύσκολη για τους περισσότερους οικιακούς χώρους -και δεν επεκτείνομαι σ΄αυτό. Εάν λάβουμε ως κάτω όριο αυτή τη συχνότητα, μια στεγνή ερμηνεία της διακύμανσης θα ήταν ±5dB, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί εμφατικά ότι αυτή η βύθιση στα χαμηλά αφορά την περιοχή μόλις από 50 - 40Hz.
Έχεις απόλυτο δίκιο, ο Βασίλης έκανε την λαλακία, είπα ότι θα τα μαζέψω αλλά δεν άδειασα.Και κάτι τελευταίο. Σας παρακαλώ πολύ, καθαρίστε αυτό το thread από τις ογκώδεις εικόνες. Είναι απαράδεκτο, μια εικόνα 800x600 να έχει όγκο 1MB, ενώ συγχρόνως να δημοσιεύονται και BMP των 800KB, ενώ σε μορφή GIF μαζεύονται στα 15KB. Ήμαρτον πια... Ήθελα να ήξερα, αυτό μόνον εμένα ενοχλεί, ή μήπως εδώ μέσα βαλθήκατε να δημοσιεύσετε το press kit της ML. Σας παρακαλώ κάντε κάτι, και μετά αποσύρετε αυτό το μήνυμα. Thnx...
Το είχα γράψει και νωρίτερα.Ήθελα να ήξερα, αυτό μόνον εμένα ενοχλεί, ή μήπως εδώ μέσα βαλθήκατε να δημοσιεύσετε το press kit της ML.
Ασχετιλα+προκαταληψη+κομπλεξισμος+ηλιθιοτητα ηταν παντα χαρακτηριστικο
καποιων εδω μεσα
τι λεει βρε ασχετοι το διαγραμμα;
πανω πρασινη=+3db
κατω πρασινη=-3δβ
κατακορυφη κοκκινη = δινει την -3db συχνοτητα αποκοπης στα χαμηλα
χρειαζεσαι ενα καλο οφθαλμιατροΣου ξέφυγε 1db στην κάτω πράσινη οπόταν είναι -4db
Άσε που δεν μετράς από τα 40hz που ήταν το σημείο τις κύριας διαφωνίας το οποίο προσθετή αλλά 3db Σύνολο 7. Και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.