new martin logan

Reaction score
6
Re: Απάντηση: new martin logan

Εξήγησε λίγο τι εννοείς με πυκνότητα.

Και πες μου πόσο αληθοφανής ακούγεται μια πόρτα που τρίζει όταν κλείνει, πώς ακούγεται μια λαμαρίνα που ξύνει την άσφαλτο και λοιποί κρότοι και θόρυβοι από το Purity. Επίσης αν όταν βρέχει, την ακούς τη βροχή να έρχεται από το ταβάνι.

Στα δικά μου αυτιά, όλοι οι θόρυβοι μιας ταινίας αποδίδονται ωραιοποιημένα από το Purity και δε με αφήνουν να ξεχαστώ ότι δεν είναι οι πραγματικοί ήχοι αλλά πηγάζουν από audiophile ηχείο.

Όλα αυτά σε σύγκριση με το σύστημα Klipsch THX Ultra2.
Παίρνεις περισσότερη πληροφορία όπως φαίνεται στη σελ. 12 εδώ

Δεν είναι που ακούγεται ψεύτικο, απλώς υπάρχει περισσότερη πληροφορία που δεν αποδίδουν τα η/δ. Και οι περισσότεροι είναι συνηθισμένοι σε αυτό.
Χωρίς να υπολογίζω τις εντάσεις όμως που κάθε ηχείο μπορεί να φτάσει.

Το purity είναι το μικρότερο ηχείο panel της ML. Ίσως δεν είναι σωστή η σύγκριση με τα Klipsch THX Ultra2.

Reaction score
5.614
Ακόμη κι αν είναι έτσι, ότι έχουμε στα πάνελ περισσότερη πληροφορία, στο home cinema χρειαζόμαστε αληθοφάνεια.

Δίπλα-δίπλα τα έχω, Purity και THX, στον ίδιο χώρο και βλέπω κάθε μέρα bluray με ήχο HD. Οι συγκρίσεις άπειρες.

Και αναφέρθηκα μόνο στις χροιές.

Αν καταπιαστούμε και με το γεγονός ότι τα Purity θα τερματίσουν σε ανύποπτη στιγμή, όταν οι εντάσεις είναι πολύ υψηλές, έχουμε ακόμη έναν λόγο προβληματισμού. Και όταν βλέπεις ταινία, μόνο αυτό δεν θέλεις να έχεις έγνοια για να απολαύσεις.

Τι μένει λοιπόν για να πω ότι δεν κάνουν για home cinema; Φυσικά αν βλέπει κανείς κοινωνική ταινία, οι συνοδευτικές ενορχηστρωσούλες που ακούγονται από τα main, ακούγονται γλυκά και πυκνά, δανειζόμενος τον όρο του Pleo.

Reaction score
5.614

Το purity είναι το μικρότερο ηχείο panel της ML.
Κατά τον vaggelis11 η διαφορά του πάνελ με τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πολύ μικρές. Χαχα!

Reaction score
6
Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια τόσο καλύτερα. Δεν το συζητάμε αυτό. Τα purity θέλουν πιο αυστηρά να είσαι "καρφωμένος" στη θέση ακρόασης από οποιοδήποτε άλλο μεγαλύτερο ML.
Θα δούμε τι γίνεται με τα electromotion όταν έρθουν. Είμαι περίεργος να ακούσω τι έχουν κάνει πάλι.

Επίσης δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι ένα μικρό ηχειάκι με δυο 6,5άρια μεγάφωνα να μπορεί να φτάσει τις εντάσεις των Klipsch. Η σύγκριση μπορεί να γίνει με ένα ηχείο δαπέδου αντίστοιχο, δηλαδή όχι πολύ μεγάλο.

Απλά σου δίνεται το πάνελ μαζί με αυτό το οποίο κάνει τη διαφορά.

Δείτε τη γκάμα της ML, και πόσο μεγαλώνουν οι διαστάσεις από μοντέλο σε μοντέλο. Το αμέσως μεγαλύτερο Vista παίζει πιο δυνατά, όπως και το αμέσως μεγαλύτερο Vantage..... κοκ.

Reaction score
5.614
Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια τόσο καλύτερα.
Κατά τους υπολογισμούς του vaggelis11 η διαφορά είναι μόνο 25% από τα ethos και theos :116:
Οπότε η αναζήτησή μας πρέπει να μείνει στο "κορυφαίο" Purity. :116:

Επίσης δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι ένα μικρό ηχειάκι με δυο 6,5άρια μεγάφωνα να μπορεί να φτάσει τις εντάσεις των Klipsch.
Δορυφόροι είναι τα thx, βάσης. Κι εκείνα με δύο 6,5 woofer είναι. Η σύγκριση θα έπρεπε να είναι άνιση υπέρ των ηχείων δαπέδου, όχι το αντίστροφο.

Reaction score
6
Κατά τους υπολογισμούς του vaggelis11 η διαφορά είναι μόνο 25% από τα ethos και theos :116:
Οπότε η αναζήτησή μας πρέπει να μείνει στο "κορυφαίο" Purity. :116:

Δορυφόροι είναι τα thx, βάσης. Κι εκείνα με δύο 6,5 woofer είναι. Η σύγκριση θα έπρεπε να είναι άνιση υπέρ των ηχείων δαπέδου, όχι το αντίστροφο.
Που τα άκουσε τα Ethos και τα Theos? :111:

Καλά ιδιαίτερα το Ethos με το DSP 96/24.... Καμία σχέση!

Ναι αλλά με τι τα συγκρίνουμε τα Klipsch? Συνοδεία σαμπ υποθέτω?

Reaction score
249
Απάντηση: new martin logan

flash δεν ξερω αν με καταλαβαινεις ή δεν προσπαθεις καθολουγια αυτο. Δεν υποστηριζω οτι τα purity ειναι κορυφαια αλλα για ΕΜΕΝΑ και την τσεπη μου δεν θα αξιζε σαν σοβαρη Αναβαθμιση το συγκεκριμενο ηχειο με ενα 8" γουφερ (και υποθετοντας της ιδιας ποιοτητας με τα 6,5" του αλλου) και με μεμβρανη 25% μεγαλυτερη (αν ειναι για σενα καλως). Δεν λεω το ιδιο για πχ το summit με 100% αυξηση μεμβρανης και με 2 10"(Επισης ουτε και για ηχεια με dsp).Τωρα οσο αφορα τον ηχο για κινηματογραφο δε το συγκρινω με το ολοκληρωμενο συστημα που εχεις αλλα με 2 ηχεια ισου ογκου με αυτο (ουτε μπορω να το συγκρινω με το συστημα πχ του Κ.Ιαρ ή του Γ.Μαρκου ή του Λ.Στεφανιδη που ειναι σε εντελως αλλη κατηγορια ενισχυσης ,ογκου ,τιμης;)
Φιλικα παντα

D

deleted user 10898

Guest
Ακόμη κι αν είναι έτσι, ότι έχουμε στα πάνελ περισσότερη πληροφορία, στο home cinema χρειαζόμαστε αληθοφάνεια.

Δίπλα-δίπλα τα έχω, Purity και THX, στον ίδιο χώρο και βλέπω κάθε μέρα bluray με ήχο HD. Οι συγκρίσεις άπειρες.

Και αναφέρθηκα μόνο στις χροιές.

Αν καταπιαστούμε και με το γεγονός ότι τα Purity θα τερματίσουν σε ανύποπτη στιγμή, όταν οι εντάσεις είναι πολύ υψηλές, έχουμε ακόμη έναν λόγο προβληματισμού. Και όταν βλέπεις ταινία, μόνο αυτό δεν θέλεις να έχεις έγνοια για να απολαύσεις.

Τι μένει λοιπόν για να πω ότι δεν κάνουν για home cinema; Φυσικά αν βλέπει κανείς κοινωνική ταινία, οι συνοδευτικές ενορχηστρωσούλες που ακούγονται από τα main, ακούγονται γλυκά και πυκνά, δανειζόμενος τον όρο του Pleo.
διακρινω μια συγχηση. αληθοφανεια στο χομ σινεμα και οχι στην αναπαραγωγη μουσικης? ξανασκεψου τι λες...
επισης... αληθοφανεια με τα κλιπσ και οχι με τα πανελ?
ξανασκεψου τι λες.
χροιες? απο κορνες και οχι απο πανελ? εδω να μην το σκεφτεις καθολου...

τεσπα, εαν τα σκεφτεις ολα αυτα και ακομα πιστευεις οτι οι ηχοι του χομ σινεμα πρεπει να ακουγονται αληθοφανεις και τα κλιπσ ειναι οκ ενω τα πανελ δεν... τοτε στο ξαναλεω σου αρεσουν οι κορνες τοοσο πολυ που μην ασχολεισε με πανελ. αστα για αλλους...

D

deleted user 10898

Guest

Κατά τον vaggelis11 η διαφορά του πάνελ με τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πολύ μικρές. Χαχα!
ουτε ειπε αυτο ο βαγκελης ουτε υπαρχει συγκριση τα μικρα πανελ με τα μεγαλα. ας μην μιλησουμε για σαμμιτ...

Reaction score
968
Τα μεγαλύτερα πάνελ αυξάνουν την κατευθυντικότητα και προκαλούν ανομοιόμορφη διασπορά ακτινοβολίας στις υψηλότερες συχνότητες (multiple beaming/lobing effect). Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που ταλαντώνεται, από τόσο πιο χαμηλότερα στο φάσμα αρχίζουν να εμφανίζονται τα φαινόμενα αυτά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε περισσότερο αυστηρά περιορισμένη θέση ακρόασης (γλυκό σημείο). Αυτά λέει ..... η φυσική!

D

deleted user 10898

Guest
Τα μεγαλύτερα πάνελ αυξάνουν την κατευθυντικότητα και προκαλούν ανομοιόμορφη διασπορά ακτινοβολίας στις υψηλότερες συχνότητες (multiple beaming/lobing effect). Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που ταλαντώνεται, από τόσο πιο χαμηλότερα στο φάσμα αρχίζουν να εμφανίζονται τα φαινόμενα αυτά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε περισσότερο αυστηρά περιορισμένη θέση ακρόασης (γλυκό σημείο). Αυτά λέει ..... η φυσική!
για αυτο τα μαρτιν λογκαν ειναι... κυρτα...

Reaction score
6
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στα ML. Και μιλάω για όλα τα μοντέλα.

Reaction score
968
για αυτο τα μαρτιν λογκαν ειναι... κυρτα...

Ακριβώς! (κοίλα) Αυτό είναι μία τεχνική αντιμετώπισης του προβλήματος. Όμως είναι άραγε αρκετή? Η καμπύλωση αφ΄ενός είναι μικρή (δε μπορεί να γίνει μεγαλύτερη) και αφ΄ετέρου καλύπτει τη μία μόνο διάσταση. Γι' αυτό ακούς διαφορετικά καθιστός και διαφορετικά όρθιος. Υπάρχει και η Sound Lab που κάνει τα δικά της (εφαρμόζει επιπλέον και ανομοιόμορφα τμηματοποιημένες μεμβράνες και διάφορα άλλα "κουλά").

D

deleted user 10898

Guest
Ακριβώς! (κοίλα) Αυτό είναι μία τεχνική αντιμετώπισης του προβλήματος. Όμως είναι άραγε αρκετή? Η καμπύλωση αφ΄ενός είναι μικρή (δε μπορεί να γίνει μεγαλύτερη) και αφ΄ετέρου καλύπτει τη μία μόνο διάσταση. Γι' αυτό ακούς διαφορετικά καθιστός και διαφορετικά όρθιος. Υπάρχει και η Sound Lab που κάνει τα δικά της (εφαρμόζει επιπλέον και ανομοιόμορφα τμηματοποιημένες μεμβράνες και διάφορα άλλα "κουλά").
καλα τα λες. η καμπυλη στα πουριτυ ελαχιστοποιει τα παραπανω προβληματα, κανει τα ηχεια ποιο ευκολα στην τοποθετηση σε πλαινους τοιχους αλλα περιοριζει το sweet spot ενω η φυσικα ολα αυτα δεν ισχυουν ως προς τον κατακορυφο αξονα απου τα μειωνεκτηαματα ειναι εμφανη.

Reaction score
968
Δεν ξέρω αν έχει κάποιος στη διάθεσή του καμπύλες πολικής απόκρισης από Martin Logan (οποιοδήποτε μοντέλο).

Το πιο ευρύ και ομαλό οριζόντιο διάγραμμα ακτινοβολίας ηλεκτροστατικού που έχω βρει, είναι αυτό του ESL-63 (υποτίθεται κιόλας ότι είναι ειδική unique κατασκευή που προσομοιώνει τη σημειακή πηγή):

Reaction score
5.614
Ναι αλλά με τι τα συγκρίνουμε τα Klipsch? Συνοδεία σαμπ υποθέτω?
Φυσικά συνοδεία sub. Τα ηχεία στο home cinema οφείλουν να αποδίδουν εξαιρετικά σαν midbass, αφού οι κατώτερες οκτάβες πηγαίνουν στο sub. Ακριβώς αυτό που δεν έχουν τα Purity, το "ντουπ" ενός midbass με γρήγορη απόσβεση, την κοφτερή ατάκα που τρομάζει στο home cinema. Εκεί που χτυπάνε οι σφαίρες και οι λοιποί κρότοι.

Επίσης το Purity κάποια στιγμή τερματίζει και παραμορφώνει. Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν γίνεται ένας χαμός σε κάποια σημεία της ταινίας. Θα το αντιληφθεί ο χρήστης αυτό; Όταν αρχίζει το μακελειό σε μια ταινία δράσης, έχει ή δεν έχει άγχος ο χρήστης των Purity ότι έχουν φτάσει τα ηχεία στο όριό τους;

Reaction score
5.614
διακρινω μια συγχηση. αληθοφανεια στο χομ σινεμα και οχι στην αναπαραγωγη μουσικης? ξανασκεψου τι λες...
επισης... αληθοφανεια με τα κλιπσ και οχι με τα πανελ?
ξανασκεψου τι λες.
χροιες? απο κορνες και οχι απο πανελ? εδω να μην το σκεφτεις καθολου...

τεσπα, εαν τα σκεφτεις ολα αυτα και ακομα πιστευεις οτι οι ηχοι του χομ σινεμα πρεπει να ακουγονται αληθοφανεις και τα κλιπσ ειναι οκ ενω τα πανελ δεν... τοτε στο ξαναλεω σου αρεσουν οι κορνες τοοσο πολυ που μην ασχολεισε με πανελ. αστα για αλλους...
Ξέρω τι λέω. Η συνεχής προτροπή σου να ξανασκεφτώ τι λέω, είναι περιττή. Έχω διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς σκοπούς και χρήσεις. Και αυτή είναι η πεποίθησή μου. Δεν είναι όλα τα ηχεία για όλες τις χρήσεις. Αυτό που λέω είναι η άποψή μου για ηχεία που έχω στον χώρο μου και ζω μαζί τους καθημερινά.

Τα Purity είναι γλυκόηχα. Στους κρότους και στους θορύβους του home cinema, αδυνατούν να σε τρομάξουν όπως οι κόρνες. Παρέθεσα παραδείγματα. Να τα επαναλάβω: Η πόρτα που τρίζει ενώ κλείνει, το τζάμι που σπάζει, η λαμαρίνα που ξύνει την άσφαλτο, ΔΕΝ αποδίδονται με τόση αληθοφάνεια από το πάνελ, ώστε να σε τρομάξουν. Δεν σε κάνουν να ξεχάσεις ότι ο ήχος προέρχεται από ηχεία και δεν σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι συμβαίνουν πραγματικά μπροστά σου.

Τα πάνελ των Purity τα χαίρομαι γι' αυτό που προσφέρουν, τις γλυκές τους μεσαίες και την ατμοσφαιρικότητά τους. Ούτε για τις τραγανές τους υψηλές, ούτε για την κοφτερή τους ατάκα στα μεσοχαμηλά, ούτε για τον διαχωρισμό οργάνων που πετυχαίνουν.

Reaction score
6
Φυσικά συνοδεία sub. Τα ηχεία στο home cinema οφείλουν να αποδίδουν εξαιρετικά σαν midbass, αφού οι κατώτερες οκτάβες πηγαίνουν στο sub. Ακριβώς αυτό που δεν έχουν τα Purity, το "ντουπ" ενός midbass με γρήγορη απόσβεση, την κοφτερή ατάκα που τρομάζει στο home cinema. Εκεί που χτυπάνε οι σφαίρες και οι λοιποί κρότοι.

Επίσης το Purity κάποια στιγμή τερματίζει και παραμορφώνει. Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν γίνεται ένας χαμός σε κάποια σημεία της ταινίας. Θα το αντιληφθεί ο χρήστης αυτό; Όταν αρχίζει το μακελειό σε μια ταινία δράσης, έχει ή δεν έχει άγχος ο χρήστης των Purity ότι έχουν φτάσει τα ηχεία στο όριό τους;
Τότε η σύγκριση είναι εντελώς λάθος. Να συγκρίνεις τι? το χαμηλό ενός sub με το χαμηλό ενός ηχείου με 2 εξιμησάρια? No way!

Το σωστό είναι να το συγκρίνεις το Purity και αυτό συνοδεία ενός sub. Ξέρεις από αυτά της ML με το servo, τα αλουμινένια γούφερ και ποτέ πάνω από 10" ο κάθε κώνος.

Reaction score
5.614

ουτε ειπε αυτο ο βαγκελης ουτε υπαρχει συγκριση τα μικρα πανελ με τα μεγαλα. ας μην μιλησουμε για σαμμιτ...
Δεν μίλησα για summit. Μίλησα για το νέο Theos, που με 2,612 cm επιφάνεια ακτινοβολίας, οφείλει να είναι πιο αποδοτικό από το Purity με τα 1,550 cm2. Τώρα πώς γίνεται να είναι αυτή η διαφορά μόνο 25% μόνο ο vaggelis11 μπορεί να το τεκμηριώσει. Εγώ βλέποντας τα νούμερα, τη διαφορά τη βλέπω μεγάλη, στα επίπεδα του 60%.

http://www.martinlogan.com/theos/compare.php

http://www.martinlogan.com/products/purity

Reaction score
5.614
Τότε η σύγκριση είναι εντελώς λάθος. Να συγκρίνεις τι? το χαμηλό ενός sub με το χαμηλό ενός ηχείου με 2 εξιμησάρια? No way!

Το σωστό είναι να το συγκρίνεις το Purity και αυτό συνοδεία ενός sub. Ξέρεις από αυτά της ML με το servo, τα αλουμινένια γούφερ και ποτέ πάνω από 10" ο κάθε κώνος.
Εννοείται ότι δεν σύγκρινα ηχεία μόνα τους. Τα σύγκρινα ενσωματωμένα στο υπόλοιπο σύστημά μου. Δηλαδή ως main, σε ταινία, με τα sub εν λειτουργία. Και κυρίως ως προς το feeling που σου δίνουν, κι αν αυτό κερδίζει ή όχι.

Ήμουν έτοιμος να χτίσω home cinema μόνο με πάνελ. Αλλά δεν το έκανα αφού δεν με κέρδισαν γι' αυτή τη χρήση.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef