ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Όπως και όσοι αρκουνται με τα όχι και τόσο γρήγορα αυτοκίνητα, τις όχι και τόσο ωραίες γυναίκες, κλπ κλπ.
Εσύ έχεις πολύ γρήγορο/α και πολύ όμορφη/ες να υποθέσω; :p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.003
Άλλο είπα, αλλά συμφωνώ 1000/100 μαζί σου.

ΠΟΛΥ τυχεροί κιόλας όσοι αρκούνται στον ήχο των ενκορ.

Σημαίνει πως ο χώρος τους είναι της προκοπής, τα ηχεία τους χάρακες και η πηγή τους σωστή.

Δυστυχώς, είναι βεβαίως αναμενόμενο, οι 9/10 χαιενταδες δε μπορούν να αρκεστουν στον μηδενικό ήχο των ενκορ, καθώς η παντελής έλλειψη χρωματισμών δε μπορεί να συνδυαστεί και να καλύψει τα προβλήματα του χώρου τους, των κακοσχεδιασμένων ηχείων τους (σα το δημιούργημα της βιεννης, που οφείλει λόγω ονόματος να παίζει κλασσική) ή λόγω προβληματικής πηγής. Και φυσικά καλωδίων. Και αποτελειωτικά λόγω άρνησης (θέμα άποψης) για ισοσταθμιση χώρου.

Πολύ τυχεροί, κωλοφαρδοι
Συμφωνώ διαφωνώντας. Δεν πιστεύω πως πρεπει να τα έχεις ολα στην εντέλεια για να εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματα ενός καλού ψηφιακού. Κάθε ηχείο θα ξυπνήσει, ακόμα και η μετριότητα. Ανοιχτό μυαλό μόνο χρειάζεται απο κει και πέρα για να εντοπίζονται οι αδυναμίες που αναφέρεις και να ξεκολλαμε απο την ασθένεια του ματσαρισματος. Δηλαδή τι; να δίνει ο διαιτητής δεύτερο λάθος πέναλτι στη αντίπαλη ομάδα για να ισοφαρίσει το πρώτο λάθος πέναλτι; Doesn't make sense.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.510
. . . και να ξεκολλαμε απο την ασθένεια του ματσαρισματος. . . .
- δυστυχώς το ματσάρισμα είναι η αναγκαία λύση του φτωχού

- δηλ. αγόρασα έναν ενισχυτή των 600eu , που έχει εκτεταμένο χαμηλό , αλλά υποελεγχόμενο , οπότε τρέχω να βρώ ( στα ίδια περίπου χρήματα ) , ένα γρήγορο στο χαμηλό ηχείο ( ακουστικής ανάρτησης για παράδειγμα ) . Εάν όμως κινηθώ σε σύστημα με 2.000eu/τεμάχιο , τότε έχω πιθανότητες για συσκευές αρτιότερες σε όλα τους

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.510
- στο θέμα μας πάλι : Θα μπορούσαμε συμπερασματικά να πούμε πως η τάξη Α , ακούγεται γενικά καλύτερα , αλλά πως από πλευράς κόστους , θερμοκρασίας , γήρανσης των υλικών λόγω αυτής κλπ , δεν συμφέρει ; πλήν συστημάτων ειδικών αποστολών . . . πχ τάξη Α - OTL Λαμπάτος με ηχεία διαφραγμάτων τύπου fostex ;

Reaction score
751
Δυστυχώς, είναι βεβαίως αναμενόμενο, οι 9/10 χαιενταδες δε μπορούν να αρκεστουν στον μηδενικό ήχο των ενκορ, .....
Όχι μηδενικό. Απλώς λείπουν τα μισά. :tongue:
Σιγά, ποιος θα το καταλάβει. :roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
Χιουμοριστικά μιλώντας,μπορεί κάποιος να φανταστεί τη μετάβαση μιας τοπολογίας κλάσης D σε αμιγή τάξη Α ,καθώς το διάστημα νεκρού χρόνου θα τείνει απειροστικά στο μηδέν και υπό κατάλληλες συνθήκες σχεδίασης-κατασκευαστικών ανοχών-θερμοκρασίας η αγωγή θα επεκτείνεται παρασιτικώς ανάμεσα στους επιμέρους διακόπτες,οι οποίοι αντί να διαδέχονται ο ένας τον άλλον θα τείνουν να λειτουργούν ταυτοχρόνως -έστω και για ελάχιστα χρονικά διαστήματα- με αποτέλεσμα να προκύπτουν φαινόμενα βραχυκύκλωσης.o_O

- στο θέμα μας πάλι : Θα μπορούσαμε συμπερασματικά να πούμε πως η τάξη Α , ακούγεται γενικά καλύτερα , αλλά πως από πλευράς κόστους , θερμοκρασίας , γήρανσης των υλικών λόγω αυτής κλπ , δεν συμφέρει ; πλήν συστημάτων ειδικών αποστολών . . . πχ τάξη Α - OTL Λαμπάτος με ηχεία διαφραγμάτων τύπου fostex ;
Εδώ να δεις πόσο ΄΄τυχεροί΄΄ και...ολιγαρκείς είναι όσοι θα καλύπτονταν με ένα τέτοιο setup για τις ακροάσεις τους...;)
H λειτουργία σε ζώνη τάξης Α δεν παρέχει ελκυστικότερη ακροαματική εμπειρία ανεξαρτήτως συνθηκών,αλλά υπό συγκεκριμένους περιορισμούς,συχνά ασύμβατους με τις προτιμήσεις σημαντικής μερίδας ακροατών.
Χρυσέ μου, hiendas γεννιεσαι δεν γίνεσαι :dance2:
Και συμβιβασμένος δεν γεννιέσαι,αλλά...γίνεσαι.:sneaky:

Reaction score
488
Το οτι οι class D ειναι ταξη Α αν μη τι αλλο το βρισκω γελοιο ,

Χιουμοριστικά μιλώντας,μπορεί κάποιος να φανταστεί τη μετάβαση μιας τοπολογίας κλάσης D σε αμιγή τάξη Α ,καθώς το διάστημα νεκρού χρόνου θα τείνει απειροστικά στο μηδέν και υπό κατάλληλες συνθήκες σχεδίασης-κατασκευαστικών ανοχών-θερμοκρασίας η αγωγή θα επεκτείνεται παρασιτικώς ανάμεσα στους επιμέρους διακόπτες,οι οποίοι αντί να διαδέχονται ο ένας τον άλλον θα τείνουν να λειτουργούν ταυτοχρόνως -έστω και για ελάχιστα χρονικά διαστήματα- με αποτέλεσμα να προκύπτουν φαινόμενα βραχυκύκλωσης
Θα επρεπε οχι μονο να μην υπαρχει ενδιαμεση παυση και των δυο διακοπτων , δλδ του ανω και του κατω ( θετικη και αρνητικη ημιπεριοδο ) , ουτε να λειτουργησουν ταυτοχρονα και οι δυο διακοπτες εστω για ενα απειροελαχιστο χρονικο δισαστημα , αλλα θα επρεπε να λειτουργουν μονιμα και οι δυο , η εστω να εισχωρουν σε μεγαλο βαθμο ο ενας διακοπτης στα χωραφια του αλλου , για να μπορουμε να παρομοιαζουμε τους Class D με την Ταξη Α η εστω με την ταξη ΑΒ , ομως τοτε θα ειχαμε το τελειο βραχυκυκλωμα :gotcha: .

Z

Zdimis

Guest
βαλτε και τηνταξη Τ με κανα 2020 η με κανα 2024 με αυτη την αιθεριοτητα που προσδιδει να γινει φραμπαλας!!!
:)

Z

Zdimis

Guest
Κατασκευαστης χονδρικα μουχεπει οτι στην ταξη α υποτριπλασιαζεται ο χρονος στον οποιο χρηζουν αλλαγη πυκνωτες λυχνιες κλπ .Με μεση χρηση 3-5 χρονια εκτος λυχνιων .Με απολυτα νουμερα δεν ειναι τραγικο εκτος κι αν παιζεις πχ με 4 300 b.Γ ια τα ss μαλλον ναδινεις κανα 10 % της αξιας του μηχανηματος για σερβις καθε 4 χρονια για ναχεις ταξη Α μαλλον οκ ειναι ασε που το χειμωνα εχεις και μια καποια θερμανση

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.453
Συμφωνώ διαφωνώντας. Δεν πιστεύω πως πρεπει να τα έχεις ολα στην εντέλεια για να εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματα ενός καλού ψηφιακού. Κάθε ηχείο θα ξυπνήσει, ακόμα και η μετριότητα. Ανοιχτό μυαλό μόνο χρειάζεται απο κει και πέρα για να εντοπίζονται οι αδυναμίες που αναφέρεις και να ξεκολλαμε απο την ασθένεια του ματσαρισματος. Δηλαδή τι; να δίνει ο διαιτητής δεύτερο λάθος πέναλτι στη αντίπαλη ομάδα για να ισοφαρίσει το πρώτο λάθος πέναλτι; Doesn't make sense.
Που τα είδες βρε αυτά?
Λάθος πέναλτι μόνο υπέρ του θρύλου!
Τι αντίπαλη ομάδα και ισοφάριση λαθών μας τσαμπουνάς?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.056
Το οτι οι class D ειναι ταξη Α αν μη τι αλλο το βρισκω γελοίο...
Φαντάζομαι πως ακόμα πιο γελοίο βρίσκεις το ότι class D δουλεύουν single ended, σωστά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.056
- δυστυχώς το ματσάρισμα είναι η αναγκαία λύση του φτωχού
Να:

Πρέπει να «ματσάρει» με τον ενισχυτή
Τρίχες κατσαρές! Θέλετε ένα παράδειγμα; Τα Adam Tensor έχουν μεγάφωνα που προέρχονται από την ίδια την Adam και την επίσης γερμανική Eton, οι δε ενισχυτές τους έρχονται έτοιμοι από την Ice Power, όντας διαθέσιμοι σε ολόκληρη τη βιομηχανική αγορά, και ανάλογα με την ισχύ τους θα τους βρείτε σε μια γκάμα προϊόντων, από μονομπλοκ με τη φίρμα του Jeff Rowland έως τα κινητά τηλέφωνα της Samsung. Όταν η Eton σχεδίασε και κυκλοφόρησε στην αγορά αυτά τα μεγάφωνα, αυτοί οι ενισχυτές της Ice Power δεν είχαν σχεδιασθεί καν. Λέτε οι μηχανικοί της Adam να έχουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, και να ξέρουν να «ματσάρουν» ενισχυτές με μεγάφωνα; Αλήθεια, εσείς τί μάρκα παρμεζάνα προτιμάτε στο πέστο βασιλικού; Ή μήπως δεν ξέρατε πως το πέστο βασιλικού έχει παρμεζάνα;

Να μου πείτε πως το «μάτσινγκ» είναι μια τελείως αφηρημένη διαδικασία, όπου ο ιδιοκτήτης, τέλος πάντων ο χομπίστας ρε παιδί μου, μπερδεύει την Ηλεκτρονική με τη γευσιγνωσία (και κάτι άλλο ακόμα, αλλά ας μη γίνω χυδαίος), και «για τα δικά του αυτιά» το τάδε ηχείο «ταιριάζει» ή «αγαπά» τον δείνα ενισχυτή, έτσι μάλιστα, το δέχομαι. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς και λίγη φιγούρα, και λίγο τον καμπόσο στην παρέα του, να προτάξει λιγάκι το εγώ του, αλλά μη τρελαθούμε πια! Όλα έχουν ένα όριο! Ένας σωστός ενισχυτής οδηγεί σωστά το φορτίο έως το ενεργειακό του όριο. Ένα σωστό ηχείο παίζει σωστά με έναν σωστό ενισχυτή, και ή οδηγείται έως το όριό του, αν μπορεί ως εκεί ο ενισχυτής, ή οδηγείται σωστά κάτω από το όριό του, έως εκεί που μπορεί ο ενισχυτής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.056
Η αλήθεια είναι πως η διαπίστωση ότι οι class D παίζουν σε τάξη Α, όπως και πολλά άλλα που με υποχθόνιες διαθέσεις αναπαραγάγω πρόσφατα σε διάφορα θρεντς, διατυπώθηκε προ πολλών πολλών ετών από τον φίλο μου τον Κόγια, μάλιστα σε μία εποχή που ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα τούτη, ομολογώ πως κι εγώ καθυστέρησα χρόνια να την υιοθετήσω. Μάλιστα, η διαπίστωση αυτή, συμπληρώνεται στο πρωτότυπο κείμενο από την απόλυτη βεβαιότητα του ίδιου ότι αυτά δε μπαίνουν στο μυαλό του χαϊεντά (ούτε με ένεση, όπως λέει συχνά πυκνά). Άδικος κόπος.

Η ταπεινή μου προτροπή, είναι να διαβάσετε κάποτε τα γραπτά σεντόνια που με πολύ κόπο έχει στρώσει εδώ μέσα ο Κόγιας. Ψαξτε τα, ξεθαψτε τα! Ως δια μαγείας, θα λυθούν όλες σας οι απορίες, διότι, καλώς ή κακώς, τα έχει γράψει όλα ο άτιμος.. από μένα, απλώς ρισπεκτ και για την γνώση του, αλλά ιδίως για τον κόπο του και την διάθεσή του να τα μοιραστεί όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον κατά βάση εχθρικό, λόγω των εμμονων μας σε χαλιεντικα στερεότυπα και λόγω επικράτησης μιας ημιμάθειας ολκής..

Reaction score
488
Η αλήθεια είναι πως η διαπίστωση ότι οι class D παίζουν σε τάξη Α, όπως και πολλά άλλα που με υποχθόνιες διαθέσεις αναπαραγάγω πρόσφατα σε διάφορα θρεντς, διατυπώθηκε προ πολλών πολλών ετών από τον φίλο μου τον Κόγια, μάλιστα σε μία εποχή που ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα τούτη, ομολογώ πως κι εγώ καθυστέρησα χρόνια να την υιοθετήσω. Μάλιστα, η διαπίστωση αυτή, συμπληρώνεται στο πρωτότυπο κείμενο από την απόλυτη βεβαιότητα του ίδιου ότι αυτά δε μπαίνουν στο μυαλό του χαϊεντά (ούτε με ένεση, όπως λέει συχνά πυκνά). Άδικος κόπος.

Η ταπεινή μου προτροπή, είναι να διαβάσετε κάποτε τα γραπτά σεντόνια που με πολύ κόπο έχει στρώσει εδώ μέσα ο Κόγιας. Ψαξτε τα, ξεθαψτε τα! Ως δια μαγείας, θα λυθούν όλες σας οι απορίες, διότι, καλώς ή κακώς, τα έχει γράψει όλα ο άτιμος.. από μένα, απλώς ρισπεκτ και για την γνώση του, αλλά ιδίως για τον κόπο του και την διάθεσή του να τα μοιραστεί όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον κατά βάση εχθρικό, λόγω των εμμονων μας σε χαλιεντικα στερεότυπα και λόγω επικράτησης μιας ημιμάθειας ολκής..
Ευχαριστως να τα διαβασω οπως λες , αλλα ρε συ δωσε επιτελους το συγκεκριμενο link , για να μην ψαχνω , επισης εαν λες εμενα ημιμαθη η χαλιεντα , σε πληροφορω οτι κανεις μεγαλο λαθος , διοτι εγω οπως φαινεται και απο τα ποσταρισματα μου δινω μεγαλη βαση στις καλες μετρησεις των ενισχυτων , επισης εγω ειμαι που εβαλα το Quiz με το Dead Time για τους Class D ενισχυτες , αλλα απ' οτι φαινεται κανεις δεν εδωσε σημασια , εχω πει και εγω καποια πραγματα για την αναδραση το Damping Factor και αλλα , επομενως επρεπε να τα δεις αυτα πριν χαρακτηρησεις αδικα τον συνομηλητη σου ! , εκτος εαν θελεις να πιστευεις ( η και να εθελοτυφλεις ) οτι μονο καποιοι " διακεκριμενοι " εδω μονο στο site τα ξερουν αυτα και κανενας αλλος .

Και στο κατω κατω κανεις δεν ειναι αλανθαστος , ουτε εσυ ουτε εγω ουτε κανενας αλλος , με το ιδιο σκεπτικο και εγω θα σε πω ημιμαθη , επισης που βλεπεις το εχθρικο περιβαλλον , οταν οι περισσοτεροι απο αυτους που ειστε υπερμαχοι των Class D , στολιζεται τους αλλους με εκφρασεις του τυπου , χαλιεντας , κολλημενους με το Hi End , ημιμαθεις και αλλα τετοια πολλα και μετα μιλατε για εχθρικοτητα κιολας , ασε που οταν σας λενε καποια απο τα ελλατωματα των Class D τοτε αρχιζουν τα " γλεντια " .

Ειναι απλα τα πραγματα η δραση φερνει αντιδραση και πολλα απο ολα αυτα τα σχολια το πιο πιθανο ειναι να λεγονται και για πλακα ! , απλα θα επρεπε να κουβεντιαζουμε τα πραγματα πιο ηπια και χωρις φανατισμους ! , Αυτα ! :) .

Reaction score
751
[QUOTE="costas EAR, post: 2090128, member: 4109"
Δυστυχώς, είναι βεβαίως αναμενόμενο, οι 9/10 χαιενταδες δε μπορούν να αρκεστουν στον μηδενικό ήχο των ενκορ,....[/QUOTE]

Γνωρίζεις ότι τα νκορια έχουν μπροστά ενα buffer ?

Μην τσιμπατε στα παραμύθια του Bruno.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao