KH 310 A - Active Studio Monitor στο σαλόνι?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Εμένα ο φίλος μου ο ακτινολόγος μου λέει πως το μίνιμουμ για ηχείο ειναι 115db στην θέση ακρόασης.
Οπως βλεπουμε στο παρακάτω διαγραμμα το 310 δεν θα πιάσει ποτέ, ούτε καν θα πλησιάσει τα 115db μεταξύ 200-500Hz. Ποτέ των ποτών. Ζαμέ. Νέβερ. Πως το λένε, να χτυπάς τον κ@λο σου κάτω. ΠΟΤΕ!!!

856BD480-F754-4082-920B-EF7B977A487D.gif

Και εκεί, μεταξύ 200-400Hz δεν εχει βοήθεια απο το σαμπ. Πάρε τον Τσαρουχά τηλέφωνο και πες του πως βρήκες τροπο να παίξει το σύστημα 115db στα 300Hz :roflmao::roflmao::roflmao:

Αυτός εχει δίκιο, όχι ο άλλος ο δήθεν κοσταςεαρ που εχει χακάρει τον λογαριασμό του.
(Δεν καταλαβαίνει κιόλας, ουφ αμάν πχιά)

Last edited:

Reaction score
5.395
Εντωμεταξύ τόσο στα 310 όσο και στο 870 το dΒ output limit το έχω στα 100dB. Πολύ είναι και τα 108 και τα 114.
Απόσταση ακρόασης 1,20μ.
Aπό επίπεδο ψιθύρου μέχρι πολύ δυνατά έχω άνετο περιθώριο ελέγχου της στάθμης με το NRC-1.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Εντωμεταξύ τόσο στα 310 όσο και στο 870 το dΒ output limit το έχω στα 100dB. Πολύ είναι και τα 108 και τα 114.
Απόσταση ακρόασης 1,20μ.
Aπό επίπεδο ψιθύρου μέχρι πολύ δυνατά έχω άνετο περιθώριο ελέγχου της στάθμης με το NRC-1.
Σε σώζει η μικρή απόσταση. Αλλά πάλι συμπιέζεις.

Reaction score
5.395
Mε παίρνει να τα φέρω και στα 75εκ. που είναι και η ελάχιστη προτεινόμενη απόσταση ακρόασης.

Λες εκεί θα έχω ελπίδα σωτηρίας, ή μπα; :D

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Mε παίρνει να τα φέρω και στα 75εκ. που είναι και η ελάχιστη προτεινόμενη απόσταση ακρόασης.

Λες εκεί θα έχω ελπίδα σωτηρίας, ή μπα; :D
Ισως, αλλα βάλε τον διακόπτη στα 114db :D
Ερώτηση (σοβαρά): με τον διακοπτη στα 114db και τον προ- στο on, μπορείς να μετρησεις self generating noise (δηλαδη θορυβος ηρεμιας χωρίς μουσική) στα 10cm? Περίεργος είμαι.

Reaction score
5.395
Και τον διακόπτη στα 114dB να τον έχω, πάλι την ένταση χαμηλά θα την έχω για να μην κουφαθώ.

Το dB output το βάζω στα 100dB για να έχω περιθώριο ελέγχου της έντασης και να μην ξεκινά από υπερβολικά δυνατά.
Στα 75εκ. θα έπρεπε να το βάλω στα 90dB.
Πριν το σαμπ στα 90dB τα είχα. Στα 100dB το πήγα τώρα για να τα ισορροπήσω με το σαμπ.

Θόρυβο ηρεμίας δεν μπορώ να ακούσω από τα μεγάφωνα, ούτε από το amp plate των ηχείων.
Πρέπει να κολλήσω το αυτί μου κάτω από τα 10εκ. στο tweeter για να ακουστεί ένα ελάχιστο φύσημα.
[DOUBLEPOST=1520083188][/DOUBLEPOST]
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ακουστικά. :p:D
Μην το γελάς. Tα μόνιτορ τι είναι εξάλλου; Μεγάλα ακουστικά nearfield είναι.

Χτες τo βράδυ το πέρασα με Α/Β μεταξύ των 310 και των Sennheiser HD800 οδηγούμενα από τον RME Adi-2pro σε balanced output (2x5W).

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Πρέπει να κολλήσω το αυτί μου κάτω από τα 10εκ. στο tweeter για να ακουστεί ένα ελάχιστο φύσημα.
Αυτό το ελάχιστο στα 10εκ θέλω να μάθω πόσο είναι, με τον διακόπτη στο 114.
Η εταιρεία λέει:
Self-generated noise
(with input gain set to 100 dB for 0 dBu) < 20 dB(A) at 10 cm
Αν μένει εκεί περιπου στα 20db και με τον διακόπτη στα 114db θα ειναι εξαιρετική μέτρηση.

Reaction score
5.395
Ναι, στα 114dB το είχα τσεκάρει όταν τα πρωτοπήρα.
Όντως είναι πολύ χαμηλός ο αυτοπαραγόμενος θόρυβος. Μηδέν από ενισχυτή, στα όρια του ακουστού από το tweeter με κολλημένο το αυτί.

Πρακτική και η σίγαση που γίνεται αυτόματα στο σήμα επί 5 δευτερόλεπτα κατά το on/off.

Reaction score
5.395
Τα dip switches μόνο είναι που απεχθάνομαι. Πολύ οπισθοδρομική κατάσταση. Λίγο να μην κάνει επαφή κάποιο προκύπτει πρόβλημα χωρίς λόγο.

Κανονικά το amp plate θα έπρεπε να είναι χωρίς καθόλου ρυθμιστικά. Επικοινωνία με app μέσω Bluetooth και ρυθμίσεις και DSP όλα από εκεί.

Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη Neumann στα επόμενα μοντέλα να εφαρμόσει τέτοια κόλπα.
Για το KH80DSP ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν φέτος εφαρμογή για pc, για να δούμε.

Βέβαια οι ρυθμίσεις στα dip switches μια φορά γίνονται, set them and forget them. Όταν υπάρχει DSP έχει νόημα να υπάρχει επικοινωνία με εφαρμογή σε pc/κινητό.

Reaction score
5.395
Αστείρευτη ενέργεια ο συνδυασμός KH870+310.
Σε ακροάσεις σε υψηλές στάθμες έμεινα εκστασιασμένος από το αποτέλεσμα.
Το 870 προσφέρει δύναμη ποιοτικού PA, αλλά με όγκο και έκταση καλού οικιακού σαμπ, και με άρθρωση κορυφαίου στούντιο σαμπ.
Από την άλλη τα 310 κομμένα στα 80Hz δίνουν ρεσιτάλ διαύγειας, που ποτέ δεν κουράζει ακόμη και πολύ δυνατά, αφού το δέσιμο με το 870 είναι άριστο.

Πολλαπλά 805 θα αγοράζω από δω και πέρα όταν θέλω σαμπ, ενώ για main εδραιώνεται το όνειρο απόκτησης ζεύγους 420 πάνω σε 870. Πήρα γερή δόση ιδέας τώρα για το πώς θα ακούγονται 2x 420 + 2x 870.

Reaction score
4.327
Φοβερά φαίνονται και με παραμετρικό εκουαλάιζερ αλλά.... 2 fuckin expensive

• Like
Reactions: PPG

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.478
Αστείρευτη ενέργεια ο συνδυασμός KH870+310.
Σε ακροάσεις σε υψηλές στάθμες έμεινα εκστασιασμένος από το αποτέλεσμα.
Το 870 προσφέρει δύναμη ποιοτικού PA, αλλά με όγκο και έκταση καλού οικιακού σαμπ, και με άρθρωση κορυφαίου στούντιο σαμπ.
Από την άλλη τα 310 κομμένα στα 80Hz δίνουν ρεσιτάλ διαύγειας, που ποτέ δεν κουράζει ακόμη και πολύ δυνατά, αφού το δέσιμο με το 870 είναι άριστο.

Πολλαπλά 805 θα αγοράζω από δω και πέρα όταν θέλω σαμπ, ενώ για main εδραιώνεται το όνειρο απόκτησης ζεύγους 420 πάνω σε 870. Πήρα γερή δόση ιδέας τώρα για το πώς θα ακούγονται 2x 420 + 2x 870.
Έτσι, για την ικανοποίηση της περιέργειας μου, ποιο/ποια είδος/είδη μουσικής ακούς κατά τις ακροάσεις;

Reaction score
5.395
Έτσι, για την ικανοποίηση της περιέργειας μου, ποιο/ποια είδος/είδη μουσικής ακούς κατά τις ακροάσεις;
Δεν χρειάζονται πολλά. Με 4-5 χιλιοπαιγμένα αγαπημένα ροκ κομμάτια αν γουρλώσω τα μάτια, λέω, εδώ είμαστε. Πασπαλίζω από κει κι έπειτα με ποικιλία από τζαζ, μέταλ, ποπ, dance.

Φοβερά φαίνονται και με παραμετρικό εκουαλάιζερ αλλά.... 2 fuckin expensive
Ακριβά για σαμπ. Αλλά δεν είναι ακριβώς σαμπ. Στην ουσία το μισό κομμάτι από κορυφαίο ηχείο αγοράζεις με κάθε σαμπ. 870+420 = ηχείο αναφοράς

805 = μισό 870. Κερδίζεις σε ευελιξία, αφού μπορείς να βάλεις 4 μισαδάκια εδώ κι εκεί ή στις γωνίες, ή ντάνα το ένα πάνω στο άλλο ή αραδιασμένα στον μπροστινό τοίχο ανά 70 εκ όπως προτείνει η Neumann με το Plane Wave Bass Line Array

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.558
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM