Σταύρος Λαγκαδιανός
Το αγοράκι με τα σπίρτα
- Reaction score
- 30.651
Τη δεκαετία του 1970, αυτή η σύσταση γινόταν και για τους τρανζιστοράτους. Έχει αλλάξει αυτό?οδηγία αρκετών κατασκευαστών να μην ανάβει ο λυχνιακός τελικός
Τη δεκαετία του 1970, αυτή η σύσταση γινόταν και για τους τρανζιστοράτους. Έχει αλλάξει αυτό?οδηγία αρκετών κατασκευαστών να μην ανάβει ο λυχνιακός τελικός
Ναι αυτός ο Μαέστρος είναι αδιόρθωτος. Του τα λέω και εγώ αυτά που λες, αλλά δεν ακούει.Μερικοί σαν τον μανέστρο θα πεταχτούν να πούν ότι κάνω λάθος .
Καταρχάς για το εκάστοτε μοντέλο τελικού ή ολοκληρωμένου πρέπει να έχουμε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης για να δούμε αν ο κατασκευαστής απαγορεύει την ενεργοποίηση χωρίς συνδεδεμένο φορτίο στην έξοδο.Τη δεκαετία του 1970, αυτή η σύσταση γινόταν και για τους τρανζιστοράτους. Έχει αλλάξει αυτό?
έχεις κέφια πρωί -πρωί…Αρκετοί ακροαματικόφιλοι πάντως θα θεωρούσαν ότι η ελκυστικότερη απόδοση από τρανζίστοράτους ενισχυτές εισπράττεται ακριβώς...όταν δεν θα ήταν συνδεδεμένοι με ηχεία.
Το προβλημα κ. Ιωαννη ειναι ποσο ΛΙΒΕ εχουμε ακουσει στην ζωη μας και πχιες αναγωγες κανουμε οταν ακουμε ενα σεταπιον πχιο ειναι αυτο που πλησιαζει τον ζωντανο ηχοΔεν με νοιάζει να ακούσω λαμπάτες χροιές που ακούει ο μαέστρος . Χ@στηκα. Θέλω να ακούω live την μουσική μου .
Απο εκει πρεπει να αρχιζουμεΚαταρχάς για το εκάστοτε μοντέλο τελικού ή ολοκληρωμένου πρέπει να έχουμε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης για να δούμε αν ο κατασκευαστής απαγορεύει την ενεργοποίηση χωρίς συνδεδεμένο φορτίο στην έξοδο.
μόνιμα στις χορωδίες και τις συμφωνικές τριγυρνάμε , δε βλέπεις;Το προβλημα κ. Ιωαννη ειναι ποσο ΛΙΒΕ εχουμε ακουσει στην ζωη μας και πχιες αναγωγες κανουμε οταν ακουμε ενα σεταπιον πχιο ειναι αυτο που πλησιαζει τον ζωντανο ηχο
μιας συμφωνικης ορχηστρας και χορωδιας που εχουν φυσικο ηχο
Οι Ιαπωνες γκουρου λεν το αντιθετο πχιος εχει δικιο;; Αρμοδιος να απαντησει ειναι ο Μεσιε Μπουτια ο θκος μας Γκουρου και Ποιητης αν και εχει καιρο να γραψει ΠοιημαΑααα ξέχασα , γιατί είναι απείρως πιό γρήγορα από τις λυχνίες .
κ. Ιωαννη σας διαβεβαιω αν ειχα σημερις χρηματα θα εσιαχνα ενα Συστημα σουπερ ντουπερ και ουαου με ενα υποβαθυφωνο με δυο 15α ενα μεσαιο με πολαπλα 8α και ενα για τα ψιλα με πολαπλα τουιτερ ψηφιακη κονσολα τρις επαγγελματικους ενισχυτες συστημα ΑΡΕΙ δηλαδηςΜερικοί σαν τον μανέστρο θα πεταχτούν να πούν ότι κάνω λάθος .
Αμ δε .
να μια τέτοια να έπαιρνες...ψηφιακη κονσολα
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Τέτοια διλήμματα και απορίες τις έχουν μόνο οι τρανζιστοράτοι για τις λάμπες.Καταρχάς για το εκάστοτε μοντέλο τελικού ή ολοκληρωμένου πρέπει να έχουμε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης για να δούμε αν ο κατασκευαστής απαγορεύει την ενεργοποίηση χωρίς συνδεδεμένο φορτίο στην έξοδο.
Οι σύγχρονοι τρανζιστοράτοι με τοπολογία τάξης Α-ΑΒ βασίζονται στην αρχή ενίσχυσης τάσης και κανονικά δεν διαθέτουν μετασχηματιστή ή πυκνωτή στην έξοδο ενώ διακρίνονται και από αρκετά χαμηλή αντίσταση εξόδου. Η απουσία συνδεδεμένου ηχείου ισοδυναμεί με άπειρη τιμή φορτίου στην έξοδο οπότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Βλάβη θα προέκυπτε αντιθέτως από βραχυκύκλωμα στην έξοδο ή ενδεχόμενα καθώς ο χρήστης θα προσπαθούσε να συνδέει ηχεία με τον ενισχυτή ενεργοποιημενο φέρνοντας σε απευθείας επαφή τους δύο ακροδέκτες κι εφόσον δεν θα υπήρχε δικτύωμα προστασίας. Οι τάξης Α δεν θ'αποφεύγουν ούτως ή άλλως τη θέρμανση.
Τα ενισχυτικά class-D διαθέτουν στην έξοδο το γνωστό φίλτρο L-C ώστε ν'αποκόπτεται η υψίσυχνη ζώνη της διακοπτικής λειτουργίας από την έξοδο προς το ηχείο. Απουσία συνδεδεμένου φορτίου το επαγωγικό στοιχείο στο φίλτρο θα μπορούσε να εμφανίσει κορεσμό προκαλώντας θερμική καταπόνηση στα τρανζίστορ που λειτουργούν διακοπτικά και να προκληθεί βλάβη. Υπάρχουν κατασκευαστές που τοποθετούν κάποιου τύπου προστασία στις δικές τους υλοποιήσεις class-D ώστε να μη συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Δικτυώματα προστασίας μπορεί να έχουν και κάποια λυχνιακά μοντέλα οπότε επανερχόμαστε στις οδηγίες χρήσης.
Αρκετοί ακροαματικόφιλοι πάντως θα θεωρούσαν ότι η ελκυστικότερη απόδοση από τρανζίστοράτους ενισχυτές εισπράττεται ακριβώς...όταν δεν θα ήταν συνδεδεμένοι με ηχεία.
Δεν θα το πρότεινα. Η δικιά μου δεν λέει τέτοιο πράγμα στο μάνιουαλ αλλά έστειλα μείλ και έμαθα ότι δεν πειράζει να μένει χωρίς καλώδια. (και για αυτό ίσως δεν το λέει).Απο εκει πρεπει να αρχιζουμε
Καλε τι με περασες για Ασχιετο οταν εγω αρχισα να ασχολουμε με τα ΣΤΕΡΕΑ εσυ πηγαινες στονα έψαχνες κανα μήνα από που ανοίγει
να το πάρεις.27λεπτα
Από ηχεία σ' έχω έτοιμοκ. Ιωαννη σας διαβεβαιω αν ειχα σημερις χρηματα θα εσιαχνα ενα Συστημα σουπερ ντουπερ και ουαου με ενα υποβαθυφωνο με δυο 15α ενα μεσαιο με πολαπλα 8α
Ποιος ξέρει - εφόσον δεν μας λες την εταιρεία - μπορεί να περιλαμβάνει κάποια κυκλώματα προστασίας, από εκείνα ντε που υποβαθμίζουν την ... ηχητική ποιότητα.Δεν υπάρχει πρόβλημα. Τέτοια διλήμματα και απορίες τις έχουν μόνο οι τρανζιστοράτοι για τις λάμπες.
Οι έχοντες λάμπατο δεν τους απασχολεί και ας το γνωρίζουν καθώς τα καλώδια δεν βγαίνουν ποτέ και δεν χρειάζεται να βγούν και ποτέ ξανά απο πάνω τους.
Δεν θα το πρότεινα. Η δικιά μου δεν λέει τέτοιο πράγμα στο μάνιουαλ αλλά έστειλα μείλ και έμαθα ότι δεν πειράζει να μένει χωρίς καλώδια. (και για αυτό ίσως δεν το λέει).
Παρόλα αυτά εγω δεν το διακινδυνεύω. Σιγά το σπουδαίο. Εδώ και τα μόσφετ ακόμη παρόλο που έχουν προστασία εάν ακουμπήσουν τα καλώδια των ηχείων (+-) και τον έχεις αναμμένο μπορούν άνετα να στα κάψουν και έχουν συμβεί πολλές φορές τέτοια , ιδίως με κάποια μόσφετ που είναι και ευαίσθητα. Κια μάλιστα όσο πιο καλά σε ήχο τόσο πιο ευαίσθητα χα χα. Δεν προλαβαίνει το κύκλωμα να προστατέψει. Εάν τα κάψεις κάτσε μετά να κλαίγεσαι ότι δεν το έγραφε το μάνιουαλ.
Γίνεται και χωρίς κύκλωμα προστασίας σε κάποιους λαμπάτους. Υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά "περιορισμένης" προστασίας (περιορισμένης ευθύνης που λένε χα χα).Ποιος ξέρει - εφόσον δεν μας λες την εταιρεία - μπορεί να περιλαμβάνει κάποια κυκλώματα προστασίας, από εκείνα ντε που υποβαθμίζουν την ... ηχητική ποιότητα.
Διακεκριμένα παραδείγματα τρανζιστοράτων στερούμενων τέτοιων κυκλωμάτων ήταν τα nva , Lavardin και τα παλαιότερα μοντέλα YBA, δηλαδή πριν την εξαγορά της τελευταίας από τους κινεζους.